Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3485 / 3553
(#) SzervízMacska válasza szs hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Ahogy gondolod. Nekem a kezdetektől egyértelmű volt a 24 órás beállítás - amióta digitális óra, meg számítógép létezik. Az szintén, hogy a telefonszámokat +36 előtaggal mentem - bár mióta mobilom van ('95), nem roamingoltam, és a lábamat sem tettem ki az országból. De azért mégis...
(#) gg630504 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Amitóta rádiózok, egyértelmű az UTC / Zulu / Greenwich időzóna használata minden készüléken, ahol lehet
(#) bbb válasza Fats Domino hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 5
 
Ha lelőtte, hát ez van. Igazából ahogy utána viselkedett, az mutatja, hogy hoppá, tudta ő, hogy mit művelt.
Ugyanis, ha összekeverte egy kóbor kutyával, ami a vadállományt pusztítja (sajnos joguk van lelőni az ilyen kutyákat, még ha jobban sajnálom, mintha embert lőne), akkor véletlen, de megtehette egészen addig jogosan, míg oda nem sétált és rá nem jött, hogy ez egy jelölt farkaspéldány.
Onnantól viszont, hogy már megvolt a baj, azaz megölt egy fokozottan védett fajból származó egyedet, vállalnia kellett volna a tettét. Ha szabály szerűen jár el és jelenti az esetet, elmondja, hogy hoppá - "összekevertem egy kutyával, ami éppen egy őzet kergetett". Akkor kap egy pénzbírságot, s nem fújják fel az ügyet. Viszont mert jött a sumákolás, Dunába dobta meg hasonlók, szabadságvesztés is kinéz a fazonnak.

Azért az is érdekes, hogy egy vadállat megölése ennyire felzaklatott, hogy aludni se tudsz, meg csevegést indítasz róla, míg a kétlábon járó állatok megöléséről egy fia szó nem esett még, amiatt simán nyugodtan alszol te is. Példának okáért mennyire viselt meg az a rendőr, amelyiket néhány hete szúrtak le?
(#) Gafly hozzászólása Ápr 16, 2023 /
 
Gazgag leszek, csoda lészen.
Ha átveszem az aranyrudakat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Lehet, hogy még a jó múltkor jelentkező külföldi rokonod hagyta rád ezt is.
(#) Villanymozdony hozzászólása Ápr 16, 2023 /
 
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Bluetoothos hőmérőt, amihez kell egy Bluetooth gateway is, amin keresztül kommunikál az interneten. Nincs sok kedvem gatewayt venni, megoldható sima USB-s bluetooth modul és valamilyen program segítségével? Az nem gond, hogy így folyamatosan járatni kell a PC-t, mert pont a PC miatt akarom mérni a helyiség hőmérsékletét.
Bluetoothon is lehet elvileg internet kapcsolatot létesíteni, de nem vagyok jártas benne...
(#) jani1987 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 1
 
Volt egy alap telefonom amit egyszer használtam routernek. Lassú volt de működött. A számítógépre csatlakoztatott bluetooth eszközön ki kellett választani a bluetooth hálózat funkciót.
(#) Fats Domino válasza bbb hozzászólására (») Ápr 16, 2023 1 / 2
 
Rettentően sajnáltam őt is, és minden embert, aki értelmetlenül,oktalanul veszti életét, akár ebben az esetben, vagy az a fiatal srác aki a villamoson a kiskutyáját védte és azért halt meg mert nem engedte az agresszív utasnak, hogy megsimogassa. Értelmetlen és rendkívül szomorú történetek ezek is,de azt nem szabad elfelejteni, hogy az a fiatal rendőr, tudatosan és elhivatottan választotta ezt a veszélyes foglalkozást, mert ezt akarta csinálni ,a hivatásának élt, szolgálni és védeni akarta azokat akik bajba kerülnek. Rettenetes belegondolni, hogy miközben egy őrjöngő őrültet akart megfékezni, pont azért, hogy a hivatásához híven ártalmatlanná tegye, ne okozhasson kárt ártatlan civilekben, ez az őrült, végzetesen megsebesítette. De ezt nem keverném össze azzal,hogy egy négylábú, egy fokozottan védett szürkefarkas, őseitől örökölt génjeitől hajtva, 2000 km-t vándorol országokon át ,hogy párt találjon magának. Neki ez nem a maga választotta hivatása volt, neki az ösztönei diktáltak, annak engedelmeskedett. Tudatosan tartott kelet felé, míg a Hernád folyónál , egy önmagát kiskirálynak gondoló puskás szörnyeteg meggyilkolta. Nem dulakodott a gyilkosával, mint a hős rendőr,aki szembeszállt azzal az elmebeteggel,a farkassal orvul, kíméletlenül végeztek. Hidd el, hogy nagyon sajnálom a rendőrt, de nagyon sajnálom a szürkefarkast is.
(#) Fats Domino válasza szs hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
A farkas sosem támad emberre, és azért nem találkozol vele véletlenül sem, mert mielőtt még észrevennéd , ő elrejtőzik, elfut előled. Ezt tulajdonságát is a génjeiben hordozza. Ha súlyosabban megsérültél, a vér szagát megérezve támadhat...de csak is ebben az esetben.
(#) szs válasza Fats Domino hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Persze, ha nem találkozol vele, biztosan nem támad meg.
De vannak bizonyos élőlények, melyekről én is állíthatnék ilyesmit, mert semmibe sem kerül ezt mondanom. Csak nem igaz.
Mondtam már, megértem, hogy sajnálsz egy életet. Csak fölöslegesen pocsékoljuk az időt, úgy látom.
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 1
 
Ez elvakult állatvédők felháborodása a vadászok (puskás szörnyeteg) ellen. Holott ők a vadgazdálkodás mesterségét művelik. Aztán ki tudja, lehet, hogy a vadon élő állatok sokkal boldogabb életet élnek, mint a ketreces jószágok. Egy ritkaságnak van hírértéke, míg egy kidobott kutyának már nem nagyon.

Hibázott a vadász szándékosan vagy véletlen? Igen. Ennyi, ezt már nem lehet visszaforgatni, csak egyszerűen kár ennyire verni az asztalt.

Nézd a jó oldalát, legalább nem szenvedett szerencsétlen ordas, miközben csomó állat igen, nap-nap után, mielőtt végleg kileheli a lelkét.
(#) szs válasza Fats Domino hozzászólására (») Ápr 16, 2023 1 /
 
Idézet:
„egy fokozottan védett szürkefarkas, őseitől örökölt génjeitől hajtva, 2000 km-t vándorol országokon át ,hogy párt találjon magának. Neki ez nem a maga választotta hivatása volt, neki az ösztönei diktáltak,”

(Ez pedig kifejezetten gusztustalan, hogy mégiscsak jobban sirazsz egy farkast, mint egy embert. Volt is már, hogy egyetérteni véltem azzal a sráccal, aki megpedzette már: néha nem érti, miért szolgál...)

Ha csak az állat a lényeges, hát tessek az én kutyáimat is ily hosszan siratni. Ja, azokban nem svájci csip volt (sőt), és még hangulatkeltő újságcikkeket sem írattak róluk...
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Mint köztudott, velünk szemben éppen most folyik állatkínzás miatt eljárás.
Nem vicces.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 1
 
Idézet:
„Ez elvakult állatvédők felháborodása a vadászok (puskás szörnyeteg) ellen.


Azért ez lehet jogos. Csaknem 2000 km vándorolt, bizonyítottan. Ezen a megtett úton mégsem lőtték le.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Ápr 16, 2023 1 / 2
 
A jogosságot nem is vitatom, csak a túlzott (és álszent ?) felháborodást.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Biztos vannak, akik kapnak az alkalmon.
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 16, 2023 /
 
Voltak már problémák a telefonommal, mert a gombokra nem reagált mindig. Ezért örültem amikor irodarendezés közben találtam egy újszerű állapotú készüléket, amiről a fóliát is most húztam le.
Remélem ez is kitart addig, ameddig az elődje.

Szintén telefon téma. Miért kényszerít egyoldalúan a szolgáltató arra, hogy váltsak előfizetést? Közölték egy emailben, hogy az én régi csomagom megszűnik, de sokkal jobbat tudnak helyette ajánlani, amibe automatikusan átkerülök, nincs külön teendőm vele (közel a duplájába kerül havonta). De ez egyértelműen a mobilnetre van kihegyezve (mint nagyjából minden tarifacsomag), de én ezt a részletet egyáltalán nem használom.

csere.jpg
    
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 1
 
Nem is kevesen.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Ha jól tudom, nem kötelezhetnek a díjcsomagváltásra, csak ezt jelezni kell feléjük, miszerint köszi, de nem kérsz belőle.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Valóban nem kötelező a váltás, de a régi csomag mindenképpen megszűnik. Két lehetőségem van, vagy felmondom a szerződést, vagy váltok. Vagyis valójában nincs választási lehetőségem.
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
A kenyér is duplája, csak annyiban más, hogy a pék nem küldöz emaileket
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Igen, ez igaz.
Tulajdonképpen én azt fájlalom, hogy azért fizetek -egyébként a mostani csomagomban is-, amit egyáltalán nem használok. De ha máshonnan nézem, azaz korlátlanul beszélhetek bárkivel, akkor azért talán nem is olyan sok a tarifa.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Ennyire nem fekete-feher ez.
Valóban igaz (én is megkaptam a levelet), tényleg megszűnik az a díjcsomag (is) amit eddig használtam. Tényleg van egy ajánlatuk, és tényleg el is állhatok az egésztől. (Hehe. Mintha nem állhatnék el bármikor)
Azt nem részletezték -de valójában választhatok (akár holnaptól) egész más csomagot is. Nem kötelező azt a felajánlottat, az csak jó furmányosan megfogalmazott rávezetés. A valóság az, hogy ha én választok csomagot, akkor (ha akarják) olyankor felszámolhatnak egyszeri "csomagváltási" díjat. Ha elfogadod a felajánlottat, akkor nincs ez a díj. Egyébként: pár éve én kértem díjcsomagváltást, és kis dünnyögés után elengedték ezt a különdíjat nekem. (Mondjuk, nekem már rég lejárt az az ún. hűségszerződésem, )
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
A meglévő csomag szerződését nem mondhatja fel, csak megtévesztő megkereséssel át akar terelni másik csomagba. Azt hiteti veled, hogy megszűnik a mostani szerződés, de nem, csak nem vesz fel rá új előfizetőt. Írj nekik, hogy nem kéred az ajánlottat.Maradsz a megszokottnál.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 17, 2023 / 1
 
Tévedsz. Megszüntetheti azt a csomagot, joga van hozzá. Abban viszont igazad van (én is írtam), nem, nem okvetlen kell a helyette felajánlottat elfogadni. És tényleg nem csak az az alternatíva, hogy ha nem fogadod el, akkor mindenképp megszűnik a kapcsolatotok, a szolgáltatás. Csak ha nem azt fogadod el, akkor egyszeri díjat számol fel a tarifaváltásért.

Tulajdonképp akár (bizonyos felmondási idővel) bármelyik szerződéstől elállhat a szogáltató is, nem "kötelezett szolgáltató" egyik mobilszolgáltató sem. Csak aránytalan sérelmet nem okozhat.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Mint utólag kiderült, van még egy csavar a tarifák körül. Az a régi tarifacsomag, aminek én tudni véltem az árát, már réges-régen nem annyiba kerül, hanem idő közben jelentősen megdrágult. Ehhez képest amit most ajánlanak, így valójában olcsóbb néhány forinttal.
Állítólag az emelés nem titokban történik, hanem arról tájékoztattak engem, csak mivel nem nagyon érdekelt ezért nem olvasgatom ezeket a leveleket. És az egyébként magas havi számlában (a család minden tagjának én fizetem a telefonját) nekem fel sem tűnik néhány ezer Forint mozgás, így csak illúzió volt, hogy nekem milyen kedvező a csomagom.
(#) zolika60 hozzászólása Ápr 17, 2023 /
 
Idézet:
„Új támogatási információk
Köszönjük, hogy segített banki ügyeit még biztonságosabbá tenni.

Tanácsadója felkéri Önt, hogy aktiválja új szolgáltatásukat, az "OTP bank App"-t, hogy megvédje banki tranzakcióit az alábbi biztonságos linkre kattintva:
aktiválja a szolgáltatást ide kattintva
Üdvözlettel,
Az Ön új bankja
Ellenőrizd most
Με εκτιμιση, Εξυπηρέτηση πελατών της OTP Bank.






© 2023 OTPBANK .”

Ezt az emailt kaptam egy orosz email címről. Hihetetlen mikre nem képes a bankom.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Mi olyan furcsa ezen ? Nem tudtad hogy a moszkvai kirendeltséghez tartozunk ?
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Ügyes kis bankod vsn.
Orosz mélről ír, görög szöveget vegyítve bele.
Én hiszek a nemzetköziségben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Sajnos a képeket nem tudtam átmásolni. Ott ciril betűkkel volt az OTP logó.
Következő: »»   3485 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem