Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Probléma a kábel TV-vel
 
Témaindító: Varga Péter, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 7
(#) Varga Péter hozzászólása Szept 30, 2007 /
 
Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a TVmen nem jön be minden adás. A lakásban ketté van osztva a kábel, a másik TV nagyon szép képet ad.
Az enyémen egyes adások jük, de egyesen nem. És annak a minősége is változik, ha mozgok a szobában.
Mi lehet a baj vale?
Én arra gondoltam, hogy a koax kábellel lehet gond. Mert ha átviszem a másik kábel végére az én TVmet, akkor minden ok.

Feleslegesen nem akarok venni egy kábelt.


Segítségeteket előre is köszönöm:
Peti
(#) dbase válasza Varga Péter hozzászólására (») Szept 30, 2007 / 4
 
Ha testelési probléma, akkor az alsó csatornák roszakk, és zavaros csíkos is lehet a kép.
Ha a felső, utolsó csatornák rosszak, a frekiben a legnagyobbak, akkor meg a melegér nem kontakt.

Érintkezések, kábel teljes ellenőrzését ajánlom.Esetleg toldás cseréje, ha van, vagy még cseréld fel az osztó kimeneteit, lehet az is hibás.
(#) szabogez válasza Varga Péter hozzászólására (») Szept 30, 2007 /
 
Szia!
Ha az osztó rendben van akkor mindenképp érdemes kicserélni a kábelt mert ha ez esetleg egy régi tipus akkor már nem valószínű, hogy az átviteli jellemzői megfelelnek a mai követelményeknek.(~50.-HUF/m)
Nálam 15 m a második TV az osztótól és tökéletes pedig valami gagyi piaci osztó van rajta.
Szia
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 22, 2007 /
 
Hali mindenkinek...
Volna egy olyan problem...hogy adott egy PHILIPS tv,55cm nem lényeg...A vezérlése totál normálisan megy meg minden de viszont amikor bekapcsolom a led erősebban világít ami még normális,de a képcső totál sötét marad és a tv hangszórójából hallatszik az adás hangja de az is berregve...na most szétszedtem a kütyüt...kiszedtem a sortrafót..megtisztítgattam,repedést nem találtam rajta...de ahogy a focust tekerem észrevettem ha sötétítem a képet úgy a tv 3-ból 2-szer be tud indulni pöccre de úgy annyira sötét akép hogy nem lehet látni semmit bekapcsolt állapotban a focusát emelem,még bőven beleférne a fényerő de egyszerűen a képcső kikapcsol..de a hang megy de akkor megint zavarosan...egy ic volt egyszer benne cserélve úgy tudom...mert egyszer elszállt a hang és vmi siemens ic került bele de ez nem hiszem hogy befolyásolná ezt a problémár...sorkimenő haldoklik vagy vmi más?Please,előre is köszi
(#) Matt hozzászólása Nov 2, 2007 /
 
Sziasztok!

Nem a témához kapcsolódik a kérdésem, de szerintem elfér benne.

Lebontottam egy régi antenna erősítőt a padlásról. a tetőn 4 antenna van fennt. Az erősítőn ahova belemennek az antennák számok vannak. A számok a következők:

22-
31 -re nincs antenna
36
c10
012

A kérdés a következő:
Melyikre kellene antenát kötnöm és milyetm, hogy a tv2-t rtl klubot és m1-et tudjam nézni?

Nem vagyok jártas az ilyen jelerősítős dolgokban. Előre is köszi a segítséget.

Üdv
(#) barany165 hozzászólása Nov 2, 2007 /
 
Kábel Tv! Nállam is az van meg net és kábel telefon. Sajnos a szolgáltatás minősége kritikán aluli! Nem írom le a szol gáltató nevét mert még hitelrontásért beperel. Az a baj gyenge a jel.Nálam ha esik, ha nem esik, vagy csak Úgy ,sem a Tv,Se a net nem biztos, hogy van. Telefon meg legtöbbször nincs!Néha a hibabejelentésre egy-két hétre kijönnek és van amikor sikerül szürőcserével helyreállítani! Ha viszont a tunerkártyát bedugom akkor már a net bizonytalan! Pedig az előző lakhelyen igy müködött tökéletesen!Irtam a vezetékes hállózatok vezigazgatójának hivatalos levelet 3 hónapja,de válaszra sem méltattak! Bezzeg a csekk jön pontosan! Olyan betű is van a cégnevében amilyen müsorvevőkészüléket nézünk főleg este.
(#) vtsoftware válasza barany165 hozzászólására (») Nov 2, 2007 /
 
Nekem is "tö netem" van + Cable TV.
Én gond nélkül tudok külső USB-s tunerrel TV-t nézni és még netezek is közbe. Jó most nincs kötve a gépre de nem azért mert gáz a tvadás tőle. Nálam ilyen baj soha nem volt. Én a helyedben, lehet hülyeségnek hangzik de lemérném hogy az egyes TV-k vagy a hálózatra kötött készülékek koax kimenetén mérsz-e áramot. Ha nagyobb mint aminek szabadna akkor lehet az a baj. Egyik barátomnál is volt ilyen.
Bocsi de azt nem tudom hogy mekkora hülyeséget írtam de így volt. Azt nem tudom hogy lehet ezt megszüntetni
(#) barany165 válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Köszönöm a figyelmedet!Az a helyzet, hogy kb 250m-re van a fejállomás és szerintem a koax jeleentősen csillapít ezen a frekin.Az előző helyen meg kb 20m-re volt a "csillagpont".A kétirányú átvitel miatt erősítővel nem tudom megoldani!/mármint én/.Elosztó az Hirschman gyártás 5-1000Mhz ig.A "szakik" ki iktatták de net mégse lett,aztán elmentek,majd egy hétmúlva másik szakik:szürőcsere ,lett nett,olyan meg-meg állós!
Ezért ezt a céget senkinek nem ajánlom,én is szolgáltatót váltok.Most próbáltam egy mobilt USB-s nagyon szuperűl megy!Hirdtik is a Tv-ben, csak a lefedettség nem mindenütt megfelelő,nálam kéken világít és gyorsabb mint bármely kábeles:Üdv.!
(#) kovacsgabe válasza dbase hozzászólására (») Nov 13, 2007 /
 
Hello,

A testelési probléma alatt pontosan mit értesz?
(#) duser hozzászólása Júl 25, 2008 /
 
Üdv!

Az miert van hogy a 80 cm-es tévénken nem jó a kábel minősége fehér csikozás, meg tiszta szemcse a kép mindig, egyszer az egyik adó máskor a másik, főleg az rtl meg a tv2 csúnya. jelerősítővel is ugyan olyan pocsék, az 50 cm-es tévével meg kristálytiszta mindegyik.
(#) patexati válasza duser hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Lehet,hogy zavarja valami!PlVD Nekem ez volt a probléma oka!Húzz ki minden készüléket mi a tv közelében van és úgy próbáld nem e javul!Ha nincs változás akkor gyenge a jel vagy rossz a kábel!Az elosztón nagyon sok múlik ha 300ft-os akkor dobd ki a fenébe!Egy jó elosztó 1500-2000 ft!
(#) duser válasza patexati hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Elosztót vettem hama 2700-ért, ezzel is ugyanaz a probléma. A kábelt még nem cseréltem le most az fog jönni, dvd-ét kihuzom, semmi ha a beltérit kihuzom akkor is semmi változás. köszi a segítséget. A tv-vel nem lehet gond?
(#) dbase válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
A kondi semmit nem ér 1db.Ha leválasztás akkor kella testre is.
Az új tvknek nem elég az 50-70dBuV, soknak 70fölött kell. Ha mingyárt a tvnél kötsz rá erősítőt nem jo. Kicsi a jel-zaj viszony. Az első tv osztás elé kell egy normális erősítőt betenni. somgyi 4500ft-os erősítője is megfelel oda. A kábel cégek is be vanak korlátozva mennyi jelet adhatnak be.Max 75dBuV asszem. Ha van rá lehetőséged, hogy sokfele van osztva a jel, tedd a tv-t egyenesen a bejövö kábelre, és akkor a amxot kapja, kiderül szebb-e a kép.
(#) dbase válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
A hozzászólás eleje neked szólt, meg mindenkinek csaka vége dusernak.
Amugy a tvk 90%-ában kondi van az antenna bemenetén. És ha egy jobb minőségü osztót szétszed az ember az is kondis kicsatolású,kivétek a dc pass-os, nembeszélve az oszlopon a leágazóból is kondis kicsatolás van.
(#) duser válasza dbase hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Bettetem egy erősítőt az első tv elosztás elé,(jóval előrébb a mostanitól) valamivel tényleg szebb a kép, már nincsenek nagy fehér mozgó csikok se, csak kicsit szemcsés de már nézhető. köszönöm a segítséget.
(#) dbase válasza duser hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Kb 5cm es vízszintes csík, ami lassan felfele ballag a képen, aza földhurok, mely a földelt konnektoros tv miatt jön létre, ha továbbra is vam. Az sem jo ha túl sokat erősítesz, az sem ha keveset. Ha túl sokat akkor gerjed, és ugyan úgy szemcsés a kép. Remélem állítható erősítőd van.
(#) duser hozzászólása Aug 2, 2008 /
 
Szeretném azt megkérdezni, hogy a földi és a kábel tv-ét közösen összekapcsolni lehet-e? tehát hogy egyszere jöjjön? ne kelljen kifele húzgálni az antennát Különdböző Dvd-lejátszókon és műholdvevőkön, mit takar az antenna bemenet(ant-in)? Előre is thx!
(#) goldscorpio07 hozzászólása Dec 7, 2008 /
 
Sziasztok
Adott egy Sony KV-C29 típusú tv.
A tápegységen van egy pth 601 posistor nevű kütyü (hőre változó ellenállás) de sehol nem tudok ilyet beszerezni,mivel tudnám helyettesíteni?
Annyit olvastam róla hogy az előtte lévő alkatrészeket védi az áramkörben.
Teljesen tönkrement,szikrázott egy nagyot és kiment a nyákon egy 4 A-es bizti.
(#) PEPE85 hozzászólása Dec 8, 2008 /
 
Sziasztok!
A kábeltv-s dolgokhoz, szereléshez abszolút nem értek, egy kis segítséget kérnék. Adott egy 3 éve épült lakás, eddig tökéletesen működött a kábeltv, szép volt a képe(T-kábel csillagpontos sima koaxon), volt egy kis átalakítás és egy helyett most már három helyen érhető el a kábeltv, a csatlakozótól lett tovább osztva két helyre. Az eredeti helyén is több csatorna csíkoz, rossz minőségű a kép, de ahová szét lett osztva újabb két hely nagyon rossz a minőség, számomra az az érdekes, hogy egyes csatornák nézhetőek, kicsit csíkoz, vibrál csak, de vannak olyanok amiken még az alakot is alig lehet kivenni, tudtok segíteni, hogy mit tudnék tenni vagy legrosszabb esetben kit kéne hívnom?
Aki csinálta az osztást szivességből csinálta és ennyire futotta.
(#) lapose válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /
 
Szia!

Az a képcső lemágnesező PTC!
Több típusa itt is kapható:
Bővebben: Link
Neked ha jól tudom 3 lábú kell!
(#) lapose válasza PEPE85 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /
 
Szia!

Az ilyen hiba tipikusan az illesztetlenségre vall!
A koaxot nem lehet csak úgy több felé osztani csak megfelelő elosztókkal!
Szerintem neked valami hasonlót kellene beépíteni:

Bővebben: Link
(#) Varga Péter válasza Varga Péter hozzászólására (») Jan 28, 2009 /
 
Sziasztok,


Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Azóta már elköltöztem. Aki odaköltözött mostmár anak a gondja....
(#) Oneill válasza dbase hozzászólására (») Jan 28, 2009 /
 
Üdv!
Nálam a következő a helyzet. UPC-nél vagyok, innen van a net és a kábel tv is. Az utcáról bejön a koax a padlásra, ahol van egy splitter, ami 3 flé osztja a jelet. 1 lemegy simán a nappaliba a tv-hez (55 cm Sony Vega), a másik tesómhoz egy másik tv-re (55 cm JVC elég régi darab), a harmadik koax hozzám jön. Ennek a végén van egy 2-es splitter (5-1000MHz , -6dB) amiből az egyik kimenet a Motorola kábelmodembe, a másik pedig a tv-tuner kártyába megy.
A problémám az lenne, hogy a magasabb frekvencián jövő csatornák eléggé "zajosak", pedig az illesztések jók lennének elvileg. Az összeset a UPC-s szerelő klimpelte...
A modemen megnéztem a jelerősséget:
Downstream :
Signal to Noise Ratio: 37dB
Power Level: 4 dBmV
Upstream :
Power Level: 46 dBmV
Segítene az ha a tvtuner elé betennék egy HIRSCHMANN SZNE 151 szélessávú antennaerősítőt?
Vagy lehet kérni a szolgáltatót is esetleg, hogy erősítsen ő vhogy házon kívűl az egészen?
(#) borbelly hozzászólása Feb 17, 2009 /
 
Helló!
A szerelő nem fog neked semmit házon kívül erősíteni és nem is lehet ezt csak úgy...A szobádban lévö osztó az igazábol egy dc-6 ha jól értem(elvileg rá van írva hogy - 6db)ez a fele kell menjen a modemba.A másik fele megy a tunerba,és ez igazából csak egy dbmV-t szed le.Amenyiben számítógépben van a tuner,javaslom cseréld ki egy háromszorosan árnyékolt kábelra,ez általában megoldja a problémát mert a **** kábel a számítógép közelében sok mindent összeszed.a leírásában meg is kell legyen mekkora a jeligénye.Az erősítővel ovatosan mert az meg ha nem állítható össze fogja törni a képet(ha sokat kap az sem jó)

Moderálva.
-- kobold
(#) zoly15 hozzászólása Aug 30, 2009 /
 
Szép reggelt mindenkinek.
A lakásunkban van 3TV az egyik az emeleten, a másik a konyhában, a harmadik pedig a nappaliban.
Az a gond hogy ha a konyhában nézzük a TV-t és én bekapcsolom az emeleten lévő tv-t akkor ha ugyan azt a csatorna megy a 2 TV-n, akkor a konyhában lévő tv-n fekete fehér a kép, van hogy hang sincs.
Mi lehet a gond?
Eddig nem csinálta ezt, csak kb 1 hónapja.
Előre is köszönöm a választ!

Üdv!
(#) dbase válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Olyankor szokott előfordulni, mikor gagyi az osztó vagy nincs is osztó a vezetékeken. láttam sok ilyet. De lehet hogy az egyik tv zavarja a másikat, de azt is megfogja a normális drága osztó többségében. 2 hete voltam egy helyen, duna tv ugyan ezt csinálta. 2tv volt, és mikor megfogtam a 2 est elcipeltem az 1 es helyére mégroszabb volt a kép. Tulajdonosnak mondtam figyelje a képet én meg a 2 es vezetékéz özzezártam kulccsal, és jo lett a kép szines tiszta. Egyböl gondoltam nincs osztó , vagy gagyi, mert nem szabadna semmit reagálnia visszafele. És persze a padláson csak össze volt tekerve a 3 szál koax parasztmódon.
(#) pana-papa válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Szeva zoly

Az egyik tv tunere visszadolgozik az antennakábelre és annyi zavart termel, hogy a másik tv szín-, hang dekóderét meghülyíti. Minden bizonnyal most is van a rendszerben egy osztó, ami a bejövő kábelt szétosztja a 3 tv felé. Na ezt kellene kicserélni egy úgynevezett iránycsatolt osztóra, amit kifejezetten arra találtak ki, hogy viszirányban csökkentse a káros (tunerből kijövő) jelek amplitúdóját.
A másik megoldás, hogy veszel egy több kimenetű (esetedben legalább 3) széles sávú antennaerősítőt, amit beraksz az osztó helyére. Ha így döntesz, akkor viszont ne sajnáld a pénzt, csak komoly gyártó drága termékét vedd meg, különben rengeteget fogsz bosszankodni.
De mielőtt bármit is vásárolnál, a helyedben végignézném a rendszert, minden csatlakozót megmozgatnék, mert lehet, hogy csak egy kis oxid, kontakt hiba okozza az általad leírt problémát.
(#) Bago válasza dbase hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Idézet:
„kivétek a dc pass-os”


Mit jelent a DC pass?
(#) dbase válasza Bago hozzászólására (») Aug 30, 2009 / 1
 
Szia
Alábbi linken:Bővebben: Link
Látható kettő osztó, a felső minden kimenetére kiengedi az egyenáramot, az alsó csak egy kimenetére, azaz belül van benne kondi ami csak a váltakozó jelet engedi ki.
Ha van régi hirschmann távtáplált antennaerősítőd, aminek lenne a táp fényes doboz, és fent padláson a erősítő a vezetékbe megy fel a villany, és jon vissza a jel. HA bekötnéd a 4 dc kimenetes osztót a padláson ha viharban dugdosod a tvhátuljánál a dugot, akkor mind a 4 vezetéknél véletlen rövidre tudod zárni, ezért ajánlott olyan helyre az 1 dc kimenetű.
Ez pl parabola osztó és csak 1 fele engedi:Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza pana-papa hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Hali pana-papa!
Mozgattam én a kábelt, de nem akkor mikor épp zavart volt az adás.
De ezt ki fogom próbálni!
Akkor a fenti TV tunere el fog romlani? (csak az zavarja a másik tv-t)
Egy jó régi "SANYO" névre hallgató TV ez.
Köszönöm a tanácsot!

Üdv!
Következő: »»   1 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem