Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha jól számoltam :
![]() Uki=(((Ube/(((R1*R4)/(R1+R3+R4))+(1/((1/(((R1*R3)/(R1+R3+R4))+R2))+(1/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5))))))*(1/((1/(((R1*R3)/(R1+R3+R4))+R2))+(1/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5)))))/(((R3*R4)/(R1+R3+R4))+R5))*R5
Elismerésem! Ezt még beírni egy excel táblába is nagy teljesítmény (hogy ne legyen benne hiba...) (Mondjuk be is lehet copyzni...)
Bocs, de nem ellenőriztem... Mindenesetre az előző (rajzos) hozzászólásod áttekinthető, és könnyebben számolható (még ha a felírt képlet borzasztónak is tűnik), mint amit én javasoltam. A hozzászólás módosítva: Pé, 21:50
Köszönöm !
![]() Ja akkor érdemesebb bemásolni excel-be (nehogy kimaradjon akár egy zárójel is ![]() U1 cellába mehet a Ube értéke és R1-5-ig cellába mehetnek is az ellenállás értékek U2 lesz az Uki eredmény. A hozzászólás módosítva: Pé, 22:07
Más kerülő, és gyors megoldás: ilyesmire teljesen jó kb. bármelyik áramkör szimulátor program, ami egy pillanat alatt megmutat ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is.
A tanuló okulását nem szolgálja, ha csak kiköpi a gép, hogy 1234 mV.
Akkor már az AI-t is kérdezheti (ja igen, tényleg azt kérdezik). ![]()
Ez igen!!! Köszönöm! Azért örülök, hogy iskolába nem adták fel anno házi feladatnak
![]()
Igen, szoktam használni, de gyűjtögetem az excel vackaim, mert nekem kényelmesebb mint rajzolgatni, elhelyezgetni a mérőpontokat, generátorokat; persze ízlés kérdése. No, meg néha jártam úgy, hogy belefagyott a program... Most ezzel is bővült a készlet, elleszek egy darabig. Nagyon köszönöm a segítségeteket!
A számológépek körül is nagy felfordulás volt annak idején. Persze ez még nagyobb lesz.
Mostanában sok számológép normál alakban írja ki az eredményt alaphelyzetben. A tanulók meg (na jó csak kb. az 50%-uk) néz, hogy: most mi van? Mennyi is az eredmény? Az előző tanévben csak erre kellet egy külön tanórát szánnom, hogy a normál alakot "átismételjük". Végülis kb. 50% megtanulta...
Műszaki iskolában nem volt kérdés, hogy mi az. : -) De az ilyen számológépeken szokott gomb is lenni a normál alak és az az egyszerű kijelzés közti váltáshoz, pl. E<-->F vagy esetleg a FIX/SCI/NORM átkapcsolás. A felfordulás persze nem ilyenek miatt volt, hanem hogy féltették a tanulók fejlődését, hogy többé már az iskolában sem kellett segédeszköz nélkül számolgatniuk.
Hát, nem ugyanaz a kategória, mintha nem olvasna valaki (színvonalas műveket), de lehet, hogy ezzel is vesztettünk valamit. Azóta pl. már a kézírás is kihalóban van - az iskolákat is beleértve. : -) Emlékszem, mikor már arról folyt a vita itt-ott, hogy akkor éri-e hátrány a gyermeket, ha a kézírással pepecsel, arra kényszerítik, hogy annak megtanulásával és használatával töltsön jelentős időket. Nem tudom, most hol tartanak. Ez utóbbi azért is érdekes, mert egy életkor elérése után (úgy láttam) sokat romlik az ember kézírása, még a nagy remegések előtt jelentősen gyengül a koordináció. Lehet, hogy annak idején, a számítógép előtti időkben, a finommotoros mozgást, vagy hogy is hívják, egyes játékok mellett sokaknak a kézírás fejlesztette a legjobban? És vajon mi van a kézi és CAD-es NYÁK-tervezéssel? : -) A hozzászólás módosítva: 12:28
|
Bejelentkezés
Hirdetés |