Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! SEVCON MOS90Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni. Van egy SevconMOS90 motorvezérlőm egy önjáró emelőn, ami néha megindítja a motort, de utána azonnal megfogja a fékkel. Ilyen motorvezérlőt javíthat valaki? Köszönettel: Varga Tibor
Én azt hittem, valami motor alkatrész...
De ha lassú mozgást kell figyelni, akkor valóban lehet reed relé is. Mérjél már rajta valamit. Szakadást ellenállást induktivitást vagy zárlatot mutat nyugalomban? Ha mágnes É vagy D pólussal közelítesz hozzá milyen paraméter változik? A reed relét pofon egyszerű kimérni szakadásmérővel, feltéve ha nem hibás. Induktivitást is viszonylag egyszerű, mert akkor a mágnes mozgásra feszültséget indukál 10-100mV de akár még többet is. Ha az ellenállása változik, akkor meg valóban lehet valami HALL szenzor is. Utóbbi esetben nem feltételezném, hogy ON/OFF állása lenne, mert akkor kéne bele már valami nyitott kollektoros tranzisztor is, ahhoz meg megint csak kevés a két vezeték. Tehát ha mégis HALL szenzor, akkor analóg szenzort feltételeznék, és ellenállása változik.
Köszi, ezt megpróbálom, de az agyam most nemigen fog, azon gondolkodokk hogy kössem be a 12Vos motort, aminek ide-oda forognia kell.
Két relé oké ezt megoldja, de az nem világos, akkor a motort hova kössem, hol legyen ez az áramfigyelő.
Ilyesmire gondoltam, persze a 7805 előtte-utánna kondizva.
Ez a bekötés így helyes? Most nézem, ha az LM358 dupla erősítő, nem lehet használni az OP2 helyett az OP1 5-6-7 ágát? A hozzászólás módosítva: Szo, 22:45
Az OPA bemenetét az Rs söntre kell kötni, nem a tápra. 5V-nak meg ott van a PIC tápja.
Persze az LM358-ban benne van a két OPA, csak aTINA "nem tudja" (vagy én, hogy kell kiválasztani..). Persze kondik kellenek a tápra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |