Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   58 / 59
(#) SzilCsong hozzászólása Okt 17, 2023 /
 
Vágólapon egy file, a mellékelt módon megnyitottam a total commandert, a negnyitott könyvtárba kellene másolni a filet a vágólapról.

De melyik gombbal tudom? Logikus lenne, ha hosszan nyomom a nagy semmit és felajánlaná a beillesztés parancsot, de nem teszi.
Hogy tudok bemásolni vágólapról?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2023
(#) Régi motoros válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Nem esküszöm meg rá, de szerintem a TC-nek van beillesztés ikonja, csak lehet meg kellene találni. Sajnos én most fejből így nem fogom tudni, de az ikonokat végigpróbálgatnám.
Esetleg ha vízszintesen elforgatod, több ikon is megjelenhet ami álló módban nem látszik.
Vagy a jobb felső sarokban a függőleges három pontos menüben esetleg...
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Próbáltál már a kék vissza nyíl ikonra hosszan nyomni, mint ha jobb klikket nyomnál?
Android TC kicsit máshogy működik, vagyis nem tudsz hosszat nyomni üres területen, mint Windowson.
(#) mikrodigit válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Az androidos TC-nek is 2 oldala van, mint a windowsosnak, de itt egyszerre csak az egyiket látod.
Fájlt másolni úgy tudsz, hogy megnyitod a célkönytárat, majd átlépsz a másik oldalra (az itt a jobb oldalon látható nyilakkal), megkeresed, kijelölöd a másolandó fájlt (az ikonjára böksz és odatesz egy zöld pipát), majd az alul második ikonnal indíthatod a másolást.
(#) SzilCsong válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 18, 2023 /
 
Köszi, kipróbáltam, de nem jött be.
Poén, hogy vágólapra másolást saját magával, a TC-vel csinálom. Kicsit olyan, mintha a programozók a beillesztést kifelejtették volna a menürendszerből.
(#) SzilCsong válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 18, 2023 /
 
Azt tudom és használom is, de macerásabb, mint beillesztés (ha lenne beillesztés)
(#) lalca válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 18, 2023 /
 
A felső házikós sávra kell hosszan nyomni.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2023
(#) SzilCsong válasza lalca hozzászólására (») Okt 18, 2023 /
 
Ezt próbáltad is, vagy csak mondod? Már csak azért, mert ezt már kilőttem, gondolhatod, hogy ezzel kezdtem. "ugrás a saját könyvtárba" üzenetet dobja.
(#) lalca válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 18, 2023 /
 
Persze, középre, üres helyre nyomj.
TC 3.42
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2023
(#) Kera_Will hozzászólása Nov 17, 2023 /
 
Szerencsétlen 2. le esés következtében a samsung telo kijelzője kialudt, avagy háttér világítása offba került.Ennek ellenére még működik a telefon .(usbn keresztül adat is részben menthető róla )
(vak vezet világtalan állapotban) ...
Amíg lenem merül , addig saccra megszokásból / érzésből felvenni is lehet, adat másolás engedélyezése is nyugtázható ... stb .

Valahogy kívülről "felületi surranó" fényben lehetne e háttérfényt belecsalogatni ?

Persze dobjam el ... adatmentés nem hátrány ...
(#) SzilCsong hozzászólása Jan 18, 2024 /
 
Sziasztok

Excel file melléklet megnyitáskor a nagyon okos telefonom rákérdezett, milyen alkalmazással akarom megnyitni, véletlen ráböktem a Acrobat readerre, ami természetesen nem nyitja meg.
Persze többet nem kéredz rá, nem tűnik fel, neki, hogy nem tudja.

Utólag, hogy tudom visszacsinálni?
(#) KBal76 hozzászólása Ápr 8, 2024 /
 
Sziasztok. Van arra mód, hogy egy régebbi, mondjuk az eredeti Androidját visszategyem Samsung telókra? Kb. 2-3 hetente frissül és egyre rosszabb, szerintem szándékosan. Most Android 14-van rajta, a kezét törném azoknak akik ezeket fejlesztik. Az eredeti már nem is tudom mi volt. Hazai márkaboltból, független, két egyforma A52s 5G.
(#) uniman válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 8, 2024 / 1
 
Downgrade a művelet neve...
(#) KBal76 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Köszi a villámgyors megoldást!
(#) Udvari Zsombor válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Ha gyári visszaállítást csinálsz, akkor elvileg visszaáll, de utána újból leszedi magának a frissítéseket, tehát a frissítéseket kellene valahogyan kikapcsolni.
(#) KBal76 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Dehogy áll vissza, amit már felfrissített FW az úgy marad.
(#) majkimester válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Konkrétan mi az amit kifogásolsz a legújabb verzióban? Nekem is ilyen van, egyelőre semmi eget rengető problémával nem találkoztam, vagy csak nem tűnt fel.
(#) KBal76 válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Konkrétan ami fájt, az az akkufogyasztást mutató oldalon, fél évvel ezelőttiig normális vonalgrafikonon mutatta hogyan merült, ha merült akkor mitől (milyen apptól). Most már csak pálcikákat mutat hatalmas térközökkel, a trendet se lehet érzékelni hogy épp meríti-e valami beragadt app vagy sem. De egy hete egyszerűen telefonálás után nem jön vissza a kép, még kopogtatásra se, csak ha a power gombbal bekapcsoljuk, tehát le se lehet tenni, nem látni hogy mennyi ideig beszéltünk, stb. És ez 2 telefonon egyszerre frissítették tönkre, mert direkt két egyforma (eltérő színben persze) telót vettünk feleségemmel, hogy ne kelljen találgatni, a másikén hogy van valami. Persze az is nonszensz, hogy két telefon nagyon nem egyformán működik, pedig az adaptív és az okosabbleszeknálad funkciók direkt le vannak tiltva. Persze a frissítések is tiltva vannak, de azt hiába, mert a frissítésről értesítéseit nem lehet letiltani, azokkal folyamatosan zaklat, és ha nem frissítünk egy-két hétig, akkor elkezdi meríteni a telefont. Pazar.
(#) Udvari Zsombor válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Elnézést, nálam sima frissítési csomagok rontanak el egy Lenovo A2010 telefont, az alapján értem, de jogos, az FW visszaállítva is ugyanaz marad.
(#) majkimester válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
A battery oldal nagyon régen nem néztem, nem is emlékszem milyen volt régen. Most fél orás oszlopdiagrammon mutatja az akku állapotát, amin szerintem jól látszik a csökkenés és töltés is, mert azt az időszakot más színnel jelzi, meg a végén trend vonalat is berajzol nekem. A részletekre kattintva pedig a napi ritka grafikon alatt megjelenik egy másik is, ahol két órás időszeletekben meg tudod nézni, akár az aktuálisra is, hogy az adott két órában mely alkalmazások hány százalékot merítettek és mennyit volt eközben előtérben, ha valami nagyon merít szerintem látszana. Ha az alkalmazásra mész az is látszik, hogy hányszor ébresztette a telefont és mennyi kommunikát az adott időben wifi-n és mobilneten, használta-e a GPS-t. Nálam az elmult napokat végigkattintva a Always on display 10..12% naponta, a többi jóval alatta (<5%). Szerintem használható, bár lehet, hogy régen jobb volt.

Most hogy mondod ez a hivás után nem jön vissza a kép nálam is előfordult, de olyan sokat nem telefonálok, hogy ez annyira zavarna, hogy downgradere gondoljak. Most jött az új OneUI major verzió, biztosan be került pár hiba, de én inkább előre megyek és megvárom a javítást. Egyébként több major android/one ui frissítést nem valószínű hogy ezután kapni fog.
(#) KBal76 válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Mivel én régebben is ránéztem erre, tudom hogy a régi kinézet jóval informatívabb volt. Sajnos nem számít hogy miket sorol fel alul fogyasztó appnak, azon felül is fogyaszthatja a telefon akkuját bármi (háttérszolgáltatás), amiről nem is tudunk. Pontosan látni lehetett hogy van egy éles törés a merülésben, ezen a szakaszokkal megrajzolton nem látni. Ilyenkor az újraindítás segített pl.
Ez hogy hányas Andrid van épp, megintcsak parasztvakítás, a régi S7e telefonomat nem engedtem hogy 7-rôl feljebb frissítsen, van egy másik S7e-m is, azon Android 8 van. Nem látom az eltérést a két telefon közt. Régen két verzió közt volt lényegi eltérés, most legfeljebb az, hogy már megint valami újabb dolgot nem enged kézzel el/beállítani. Azaz funkcióvesztés van, és nem bővülés.
Én nem vagyok meggyőződve arról hogy egy szoftver utolsó verziója a legjobb, túl sok app van aminek a régebbi verzióját kellett vissza tölteném hogy használható maradjon. Pl. mobilnál maradva, a Drone Harmony ami egy programozott drónrepülést tervező kivitelező app, amit egy bizonyos régi verzió után fizetőssé tették. Ma aki használná nem is tudja hogy van ingyenes verzió is, és fizet érte havonta (!) egy csinos összeget (99$) hogy használhassa. (Vegyük észre, ez egy offline app, havi díjjal!)
De ha jól megnézzük akkor az ilyen Skype, Viber, és társait is egy idő után úgy túlírják, hogy már inkább szabadultak tőle a felhasználók. Mégis miért kell egy csevegő-app (Viber) telepítőjének 181MB lennie? (A WhatsApp 94MB, a Skype installere is 71MB, Messenger 61MB.) Mondjuk egy átlagos üznetküldô appnak nem kéne hogy 2MB-nál több legyen az installere, érdemes F-droidon körülnézni.
(#) majkimester válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Nem feltétlen jobb az újabb, de vannak (például céges környezetben) app-ok amik megkövetelik pédául hogy a biztonsági javítás szintje valaminél újabb legyen. Átlag felhasználásnál tényleg nem sok különbséget látsz az egyes verziók között. Valahol a 7 és 8-as körül jött be, hogy két app lehet egyidejüleg a képernyőn, de ez sem egy létszükséglet. a Drone Harmony elég extrém példa azért, és itt sem az app jobb vagy nem jobb miatt választottad a korábbi verziót, hanem az árazás miatt.
(#) KBal76 válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 11, 2024 /
 
Igen, már volt Android 7 alatt is S7e-n kétfelé osztott képernyő (egy kezemen meg tudnám számolni, sok év alatt hányszor kellett), meg már akkor is volt videó lejátszásakor belenagyítás (amit A52-nél, mintha valami frissítéskor nagy újításnak adtak el), meg már abban is volt optikai képstabilizátor (..nyilván az S7e csúcstelefon volt, az A sorozat meg középkat.)
Példáknak a saját tapasztalatomból valót tudok megosztani hitelesen, ezért hoztam fel a DH-t.
Tegnap bekapcsoltam a régebbi S7e-t, befotóztam most a fogyasztási grafikont, ilyen volt kb. az A52s is fél évvel ezelőttig, most meg a mellékelt szerint (hogy az is tudja miről van szó, akinek nincs egyik se).
(#) usane válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 11, 2024 /
 
Ha atvaltasz az napi hasznalat helyett az utolso toltes ota elteltre akkor valami hasonlot latsz mint a regi. Az is lehet, hogy az a kepernyo sotetedes valami power saving opcio. Nekem az A53 nem csinalja, de nincs bekapcsolva a power saving. Esetleg ha nalad be van akkor probald kikapcsolni es ugy kiprobalni, hogy visszajon e a kep telefonalas utan. Vagy esetleg probalj valtoztatni a beallitasokon. Van 1-2 opcio a power savingen belul amit lehet kapcsolgatni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2024
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Ápr 12, 2024 /
 
Most, hogy megneztem a ket kepet az is mutatja, hogy az uj az az napi hasznalatot mutatja, a regi pedig (igaz nincs oda irva : a toltes ota) elhasznaltat.
(#) TÉ288 hozzászólása Ápr 12, 2024 /
 
Ez az "okosozás" meglehetősen nagy butaság.
Az okos, az talán azt jelenti, hogy racionálisan gondolkodik.
Ilyent meg gép soha nem fog tenni.
Ábrándozni persze lehet róla, de minek?A gép csak megírt programokat hajt végre a programozója érdeke, ízlése szerint.
Lehet ugyan új vallás, de amint tudjuk a vallásnak nem sok köze van a racionalitáshoz.
Az csak érdekeket szolgáló ideológia.
(#) Bakman válasza TÉ288 hozzászólására (») Ápr 12, 2024 / 2
 
Idézet:
„Ez az "infó" kinek és miben segít?”
(#) TÉ288 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2024 /
 
Például azoknak, akik szeretnek gondolkodni és nem a propaganda után mennek.
(#) KBal76 válasza usane hozzászólására (») Ápr 12, 2024 /
 
Leírhatnád ezt hogyan csinálnád, nekem nincs több nézet. Bemehetek ugyan a beállításokba és onnan az akkuhoz, de ott is ugyanezt, ugyanígy mutatja. Merthogy most van egy pici widget ami a akku-töltöttséget, -feszt, és -hőfokát mutatja (ez reklámmentes, normálisan meg van írva, 29kB az installere...), erre bökve azonnal odajutok ahová beállításokban sok taperolással.
Sosem volt energiatakarékosság bekapcsolva, nem látok erre utaló beállítást. Nem sötétedik, kikapcsol telefonálás közben, úgy mint amikor a fül-közelség érzékelője kikapcsolja, de nem jön vissza többet, még akkor se ha az ellanoldal épp letette. Ha egy telefonnal történik akkor megnézem a szenzorteszterben, de két egyforma telefonban nem romolhat véletlen egyszerre ugyanaz ugyanakkor el.
A frissítgetésről meg, a mellékelt kép megint csak azt mutatja, ezért kellenek ezek a frissítések, így visszakapcsolnak olyan beállításokat, amiket már régen letiltottam minden telefonon (egyik frissítés önkényesen bekapcsolja a másik frissítés lehetőséget). Ahogyan tévéken is tiltom a frissítéseket, már a wifi pw-t is megváltoztattam, mert frissítgetnek a letiltás ellenére. (pl. tévés topikban volt is itt valaki, akinek ez okozta a gondot, frissített a TV fw-t, az EPG-n elromlottak az ékezetek..)
Túlbeszéltük a témát, hagyjuk is.

galaxy-rf.jpg
    
(#) majkimester válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 12, 2024 /
 
Ha nem mész be a részletekbe, akkor a grafikon felett a "Ma" szövegre kattintva át lehet váltani a régi módra, a "Legutóbbi feltöltés óta"-ra, ami nem oszlopdiagram és a régi működést adja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2024
Következő: »»   58 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem