Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3638 / 3638
(#) jdani hozzászólása Sze, 21:13 /

Interaktív tábla

Sziasztok. Óvodában az igazgatónő megkért hogy nem e néznék rá az interaktív táblára, amit a raktárból szedtek elő használtan, hogy miért nem megy..
USB bedugtam, eszközkezelőbe ki is jött valami, (már nem emlékszem konkrétan milyen hardvernél, és mi volt a neve), de az érintés nem működik.
A tábla tetejére az van írva hogy eliteboard82.
Keresnék hozzá valami szoftvert-driver, de nem találok.
Szükséges eleve hozzá? Nem azért nem reagál a géppel, mert rossz a tábla? Vagy lehet valamilyen uni driver hozzá?
Van valakinek tapasztalata?
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:14
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») Sze, 22:13 /

Vagy szoftver, vagy hardver... Ha eszközkezelő látja, akkor VID+PID alapján meg kell keresni milyen illesztővel megy.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Csü, 14:05 /

Ha ha tényleg 5 LE, akkor nem sok érte. Nekem koreai technológiájú Kínában gyártott (Daewoo fantázianevű) 2,2 LE van, 52 cm3. Nekem elég, erős gép. Nálunk traktor vágja, ahol nem tudja ott szoktam lecsapni vele a maradékot.

Én 65 cm3 fűkaszát még nagyon nem is láttam. Van ehhez alkatrész?
Az 52 cm3-es a legtöbb kínai alkatrész jó hasonló gyártásúak.

A szöghajtást majd mindig zsírozd.És én szerintem begyél majd egy hevedert is, a gép tudom 6,3 kg, de elég lesz cipelni.

Ja igen, én azt utálom ezekbe, a kínai az olcsóbb kínai gépekbe, hogy nincs bennük rezgés csillapítás, ha már 2 órát vág vele az ember, a kéz és az alkar bár bizsereg. Legalább is nekem.
A hozzászólás módosítva: Csü, 14:08
(#) Jonni válasza sany hozzászólására (») Csü, 15:58 /

Idézet:
„Ja igen, én azt utálom ezekbe, a kínai az olcsóbb kínai gépekbe, hogy nincs bennük rezgés csillapítás, ha már 2 órát vág vele az ember, a kéz és az alkar bár bizsereg. Legalább is nekem”

Én alapból úgy inditok , hogy gyári csutka (markolat) le, kuka, és szivacsos helyette, már ez sokat segít, és puha kesztyübe jobb vágni mint csupasz kézzel.
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:01
(#) sany válasza Jonni hozzászólására (») Csü, 18:11 /

én is kesztyűben vágom, igaz csak kertibe. Hmm, szivacs.Nem is tudtam, hogy van olyan.
(#) Jonni válasza sany hozzászólására (») Csü, 18:17 / 1

Ne a fűkasza alkatrészek között keresd BICIKLIRE VALÓ de simán jó kaszára is.
(#) Jonni válasza sany hozzászólására (») Csü, 18:19 /

Idézet:
„Nem is tudtam, hogy van olyan.”

Nekem már 1996-ba olyan volt a montimon
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Csü, 18:23 / 3

Nemigen tud a kínai csoda 5LE-t, a boltunk legerősebb fűkaszája (inkább bozótvágó) 55ccm és 3,3LE, de cserébe csak 12kg...
A kínaiból is van "tartós" , és van amit a piacon azért vesz meg valaki mert a valaki kiskutyájának a kecskéjének már azelőtt is olyan volt hogy bejött volna a piacra és az övé jó....
Persze aztán pár "jó" gép elhasználása után jönnek hozzánk hogy kéne valami ami tényleg jó, AL-KO az olcsóbb árkategória de általában erős és 3 év gari magánszemélynek ami miatt igen jó.
Az "erőst" itt úgy kell érteni kb. hogy: 0.8-1,2LE között 2.0-es damil vastagság, 1,3-1,7LE között már 2,4-es damil, 1,7-2,2LE közt mehet a 2,7-es, e felett 3-as javasolt a gépekhez.
Fontos hogy fűrésztárcsa vagy fűvágólap csak 2LE feletti géphez javasolt, a szöghajtómű minden tankolásánál történő zsírzással egyetemben.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Csü, 20:38 /

Igazándiból én már teljesen elvesztem.
Van egy nagy és lejtős, valmint erősen gazos telek.
Van fél tucat fűnyíró, villanyos, benzines, kasza, önjáró, mindenféle változatban, amit "nem lehet" megjavítani.
Volt már három jelentkező, aki azért mégis megpróbálná.
Ingyen kapnál alig használt (Te használtad) fűkaszát.
Arra is van jelentkező, hogy elmegy és levágja.
De Dafke veszel egy zsír újat, pedig az sem berreg benzin nélkül, meg ember is kell a berregtetéséhez.
Én azt szeretném, hogy ne jelentsen fel el egyik szomszéd sem megint.

Mond, Te pontosan mit szeretnél?
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 20:40 / 1

Egy alkoholmentes sörre kivételesen nem mondanék nemet.
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Csü, 20:54 /

Azt tudod, hogy az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé?
(#) szikorapéter válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 20:55 / 2

Itt megálltunk a további lépegetéssel ellenben nem fogyasztok alkoholt, cserébe nyári hűsítőnek néha elfogyasztok egy alkoholmentest.
(#) mnyugger válasza szikorapéter hozzászólására (») Szo, 10:03 /

Csütörtök est óta egyetlen új üzenet sem jött.
(#) SALáta válasza granpa hozzászólására (») Szo, 11:01 /

Hq525rx. Bár picinyke igényeidhez de korodhoz nagyon illik, könnyű, kis hangú és nem ráz annyira. Hálás kis dög. Amit szeret az az ha a csavarok meg vannak húzva, munka után ellenőrizendő. Bár majdnem szegélyvágó ismerek olyat aki ezzel maszekolt. Ha létezik az obiban bérlet akkor béreld ki. Igaz ilyen helyeken kérik hogy vegyél hozzá Aspent ott a helyszínen. Mivel nem vagyok nagy kaszás sőt nincs is kaszám attól fügetlenül járt pár a kezemben. A 2 hengeres Robin lenne amit még mondanék, de az már nem pehelysúly + nincs is és ahhoz illik nagyon érteni mert ha nem akár be is állhat. Ja és persze gyűjtői darab.

Ha megtetszik és neked megfelelő aztán veszel egyet. Szikora lehet segít is. Bár elsőre kasei nagy gépét mondanám de az egy nyers hulladék ehhez képes. Nagy, nehéz , ráz mint a fene bár megy is.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Szo, 11:58 /

Tudod nagyon nincsen igazad
El van csomagolva neki (sajátkezűleg, más nem tud madzagra ilyen görcsöt kötni).
Minden papírral, garival, tartozékkal, stb...
Az a nagy gond, hogy ez sem nem berreg.
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 13:01 /

De ez egy MTD ?. Berregtessétek meg. Bár én nem költenék rá egy fillért sem.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Szo, 15:35 /

Szerintem ajándékba se' fogja elvinni, már dafke.
Berregéssel csak az a baj, hogy hangos, büdös, meg ember kell hozzá aki berregteti.
Tudja, mert Ő használta legutóbb, majd jól elcsomagolta.
Ne legyen igazam, de vehet ugyan gyári újat negyvenér', de az sem fog reggel kiugrani az ágyból, és délelőtt a hűvösben végig berregni a telken.
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Szo, 17:14 /

Mire itt mindenki leírta a mondandóját, a főnököm már meg is vette. Persze hétvégén, ünnepnapon nem berregtetem.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Szo, 18:09 /

Nehéz fejszébe vágja a fejedet, aki segíteni akar neked.
Ugyan tegyél már fel néhány képet arról, hogy milyen lett a telek.
(#) SALáta válasza granpa hozzászólására (») Szo, 18:20 /

Reményeim szerint valami hq vagy oleo....
(#) granpa válasza SALáta hozzászólására (») Szo, 18:53 /

Egyik sem: Flinke
2 nap alatt kihozták.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 18:56 /

Sajnos az ajánlat későn érkezett. Én meg egyáltalán nem emlékeztem a gépedre.
Azért, 2 nap gondolkodás után annyira emlékszem, hogy a ház előtt tényleg vágtam vele a füvet, de hogy elcsomagoltam és mi lett vele, arról semmi kép nincs.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 18:59 /

Hát fadöntés után már késő a fejsze. Majd ünnepek után teszek képet, ha sikerül (és ha addig még él a telefonom, mert naponta kiidegel a hülye, esetleges működéseivel).
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Szo, 20:22 / 1

Bezzeg arra, hogy hogyan tanítottad az osztálytársaid, na arra pontosan emlékszel
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Szo, 21:42 /

Idézet:
„Persze hétvégén, ünnepnapon nem berregtetem.

Itt akár berregtethetnél, akár most is. Környes körül üvöltő zene, távoli indiánok szép zenéje a leghangosabb. Ablakot lehetne nyitni,kellene is, de persze így. A közeli tűzrakóhelytől füst száll, mindent beledobálnak, a szúgonyokat üzik el így. Persze erre jön az is. A közeli kocsmának a tűzrakó helye. Meleg déli szél fúj, ilyenkor mindig hoz valami nagyon büdőset a szél.
Tudom füldugó.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:44
(#) mnyugger válasza bbb hozzászólására (») Szo, 22:32 / 1

Ez a korral jár.
Ugyanakkor nem emlékszünk mi volt tegnap.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») 9:42 /

Érdekessége hogy, elvittem kipróbálni a saját gépem, mivel állítólag a másik teremben lévő táblát nem kellett diverezni, csak bedugták, és ment, ez meg nem működik.
Csatlakoztattam a win11es gépemhez, usb csatlakozás hangja megvolt, de nem dobott ki semmi infót, hogy esetleg új hardver, vagy valami. Nézem az eszközkezelőbe, ott is amikor bedugom, látni hogy frissül a lista, de semelyik hardvernál nincs ott egy új hardver.. Még csak az USB dolgok között sem.
Táblán van led visszajelző, azok világítanak..
Így meg se tudom nézni a VID+PID számokat.
Hogyan tudnám akkor szóra bírni?
Lehet hogy tényleg egyszerűen csak hibás, azért nem kommunikál?
Vagy feltenni egy maisk tábla szoftverét?
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») 10:30 /

Tudod, ha itt lennél a közelemben, akkor mondanám, hogy megnézem, de így nem olyan egyszerű... Esetleg valami távsegítős programmal, mint a teamviewer.
(#) moltam válasza jdani hozzászólására (») 12:39 /

Lsusb ha van linuxos géped, windows alatt nemtudom de elindulni jó, lsusb windows a keresőbe.
Következő: »»   3638 / 3638
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem