Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olajradiátor rendellenesen működik
Lapozás: OK   2 / 2
(#) hjksfifdg válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
A régi német radiátornak akkor csak jobb lehet a szabályozása, hiszen kis fokozaton nem képes túlhevülni. (Ha mégis, akkor ott az olvadó biztosíték.)
(#) proba hozzászólása Nov 3, 2022 /
 
Úgy gondolom, egy radiátorban két hőkapcsolónak kellene lenni, egy az olajat méri, egy meg a környezetet. Biztonsági védelemnek olvadó hőelemet használnak a legtöbb szerkezetben. Kérdés, a radiátor tapintásra mennyire hűl ki a belső kapcsoló kapcsolgatásai között? Ha a felülete számottevően nem hűl, akkor a helyiségedben nincs elég hideg, így sokkal több a fűtő energia, mint amit a radiátor felülete le tud adni. Ezen egy módon segíthetsz, a szobaventillátort eléállítod.
Hogy hogy adhatnak el ilyet? Bármit képesek eladni, a működés sem cél, a jó működés meg csak ritkán.
Ezzel bárki elégedett lehet, aki egy téli fűtetlen üzemcsarnokban meleget akar csiholni.
Egyszer vettem egy cseh pillanatpákára megtévesztésig hasonlító szerkezetet, használati szerint max fél perc üzem.. ( rendben az eredetire is ez van írva, gondoltam) Amit nem tudtam, 2 perc után olvasztotta meg a cint, és magát is....
(#) erbe hozzászólása Dec 8, 2023 /
 
Amit hozzám hoztak, egyáltalán nem működik. Csak nem tudom szétszedni. A képen látható kis fedél alatt van csavar, legalábbis régebbi változatokon ott volt. A gondom, hogy olyan szorosan van a helyén, hogy késpengével sem lehet alányúlni, megemelni. Biztos valami köröm fogja, de széttörni nem akarom.
Több alkalommal is a hőbiztosíték olvadt ki, de azok még nem Kínában készültek, hanem Made in Germany.
Szomorú, hogy így megcsúfolják az Orion nevet és szimbólumot.
(#) zolika60 válasza erbe hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Ha másként nem megy törd el a műanyagot. Aztán majd csak kitalálod hogyan lehet megjavítani.
(#) VIM válasza erbe hozzászólására (») Dec 9, 2023 /
 
Szia! Szerintem alul kell keresni a fűtőbetétnél a védelemmel kapcsolatos részeket a kábeltartó mögötti részen. Valahol ott kell lenni rögzítő csavaroknak és ha az(ok) ki vannak csavarva akkor lehet levenni az egész előlapot.
(#) erbe válasza VIM hozzászólására (») Dec 9, 2023 /
 
4 csavar volt. Kettő alul, kettő fölül. A műanyag fedelet két kis csapocska tartotta, ami passzosan ment a lyukba. Egyik kijött óvatos feszegetésre, másik beszakadt. Valóban alul a betétnél van 2 hőkapcsoló. A 85 fokos kimúlt. Csere után jó. A fedélnek meg a ragasztó.
(#) VIM válasza erbe hozzászólására (») Dec 9, 2023 /
 
Azt hittem, hogy ezt megtaláltad ezzel kapcsolatban.
(#) erbe válasza VIM hozzászólására (») Dec 9, 2023 /
 
Nem keresgéltem, de nem is ilyen.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem