Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   568 / 570
(#) kirkri válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Köszi a segítséget! Akkor jól értem, hogy ott nem igazán okozhatja semmi a hibajelenséget, mert az áramlásérzékelő nem szabályoz, mindössze annyi a funkciója, hogy kapcsoljon? (Ami viszont megtörténik, hiszen elindul a kazán szaniter funkciója) Akkor az általad linkelt service manual 29 oldalán említett hőmérséklet szonda lehet inkább a hunyó?
(#) AristonGENUS24FF hozzászólása Feb 6, 2024 /
 
Sziasztok, A kazánom 104-es hibakódot ír ki néha, és nem indul el a fűtés. Úgy tűnik, hogy ilyenkor a víz keringető nem indul be. Ezt érdemes szétszedni és javítani, vagy újat kell venni bele. Ha új kell, akkor azt hol tudok venni.
Köszi a válaszokat.
(#) batur hozzászólása Feb 6, 2024 /
 
Sziasztok!
Ariston Genus Premium Evo 24 kazánom van és az idén vettem észre azt először,hogy ősszel amikor még nincs annyira hideg nem fűti fel a beállított 22 fokra a lakást.Max 21 és kikapcsol.Amikor jöttek a hidegek gond nélkül tartotta a termosztáton beállított 22 fokot.Tegnap amikor nagyon jó idő volt akkor megint ezt csinálta.Kiiktattam a termosztátot az sem segített.Auto funkciót kikapcsoltam/külső hőmérséklet érzékelő van/,akkor sem megy 21 fölé.
Járt már valaki így?Esetleg van tippetek mi lehet vele?
Köszi előre is!
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 6, 2024 / 1
 
Szia! A pdf 20. oldalán a szivattyú bekötési pontjait ellenőrizd először és ha az rendben van akkor a kapocsfedél alatti kondenzátor értéke következik. Ha ez is rendben van akkor a szivattyú reléjét kell megkeresni a panelen és azt kell kimérni, főleg a sebesség részét ill. a csatlakozót, hogy jól érintkezik e.
(#) VIM válasza batur hozzászólására (») Feb 6, 2024 / 1
 
Szia! A komfortérzet oda van a külső hőmérséklet ézékelővel. Valószínű, hogy hiába kapcsoltad ki és vetted ki az auto funkcióból is de nem paraméterezted be a módosításodnak megfelelően a programot. 27. oldal
(#) batur válasza VIM hozzászólására (») Feb 8, 2024 /
 
Nekem nem az van a 20.oldalon.Adsz egy linket hozzá?
Köszi!
(#) VIM válasza batur hozzászólására (») Feb 8, 2024 / 1
 
Szia! Neked nem ezt írtam válasznak egyel feljebb.
(#) AristonGENUS24FF válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2024 /
 
Szia. A csatlakozón ott a 230 V amikor indul a fűtés. Alap helyzetben is van rajta 2 V. Ez nem baj? Ezt könnyű volt kimérni. Bár többször indul a kazán mint nem, így lehet, hogy akkor mértem amikor indult volna.
A kondival arra gondoltál amit lefényképeztem? (230V 2uF)
Az alaplapon honnan tudom, hogy melyik relé a szivattyú reléje? A ventilátor is egyszerre indul a szivattyúval. Melyik relé melyiket vezérli. A relé sebességét hogy lehet kimérni? Ezt lehet, hogy egy szerelőre bízom majd, bár nem tudom ha kihívok valakit az elkezdi-e kimérni, vagy azt mondja, hogy panelcsere?
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 9, 2024 /
 
Szia! Arra a kondenzátorra értettem amit mutatsz a szivattyú oldalán az említette értékekkel. A szivattyú csatlakozója éppen ki van húzva az alaplapi csatlakozóból a ventilátor csatlakozója mellől. Ott van feliratozva, hogy mihez tartozik a csatlakozó és ott kellene visszakeresni a panelen, hogy az melyik reléhez vezet főáramkörileg ami a szivattyú motorjának a fokozatai lennének (gondolom plusz kettő, mert kettő szál van a sebesség oldali csatlakozóban és így talán három fokozat is kapcsolható).
(#) AristonGENUS24FF válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2024 /
 
Megmértem a kondit 164 nF. Ettől lehet a hiba?
Tudsz valami jó helyet ahol tudok venni ilyen kondit?
A neten 5000 Ft körül találtam (szállítással).
(#) pipi válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 9, 2024 /
 
Hali!
A fotódon nem látszik a kondi értéke... A mért 164nF nagyon kevés (persze az is kérdés amivel mérsz, az tudja-e ezt az µF tartományt "jól" mérni.)
A házigazdánknál is találni, de villamossági boltban, meg elektronika boltokban is kapsz.
https://www.hestore.hu/cat_460.html
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2024
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Ha valóban annyit mértél rajta az kuka. Szinte biztosra vehető, hogy ez a baja és nem más. Találsz olcsóbban is mert az árak 520-950-ig terjednek de van ezektől drágább hely is, plusz szállítás ami cca. 2000 Ft.
(#) Hutty válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Nézzük azt is, hogy segedelmetekkel és némi sajáterővel megspórolt kb. 40.000 Ft-ot, akkor az 5.000 nem olyan drága.
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Ide visszatérve azt fontos volna, hogy a kondenzátor az állandó üzemi kondenzátornak megelelő feszültségű legyen azaz 400V-os! A csatlakozása az nem látszik a fotódon de lehet kapni tűzősarus kivezetésűt is. Lehetőleg próbáld beszerezni az előírt értékhez ha az 2µF/400V de megfelel a 2.2µF is.
(#) VIM válasza Hutty hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
Szia! Még a belevaló is olcsóbb, mint egy vezérlőpanel vagy egy javítási kísérlet kiszállással.
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 10, 2024 /
 
A méreteket tekintve ezek lehetnek közelebb a gyárihoz:Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) tclar hozzászólása Feb 11, 2024 /
 
Sziasztok! Ariston Clas B premium SP1-2-ket dobál fűtésinduláskor néha, de melegvízre mindig hiba nélkül azonnal indul. Mit állítsak a kazánparaméterekben hogy a melegvízhez hasonlóan hiba nélkül induljon? Azt hallani hogy melegvíznél a ventillátor azonnal erőteljesen indul, a fűtésnél lasabban. De hiába irkáltam el a ventillátorsebességet fűtésnél a hiba maradt.Köszönöm szépen!
(#) AristonGENUS24FF válasza VIM hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Megrendeltem, várom hogy megjöjjön.

Köszi a segítséget.
(#) kzozo válasza tclar hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Helló. A hibakód pontosan: 5P1 és 5P2. Nincs különbség hogy melegvíz vagy fűtésüzem dolgozik, mindkettőnél előjöhet. Itt írtam pont Neked a megoldást. Mire jutottál vele?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2024
(#) tclar válasza kzozo hozzászólására (») Feb 12, 2024 /
 
Hello, köszi. Így a tél közepén nem akartam szétdönteni a kazánt, és igazából ha a Clima Manager hibalistáját nem nézegetem ki sem derül hogy ez a hiba van néha, mert a kazán mellett állva havonta egy hibát lehet véletlenül elcsípni. Csak nagyon furcsa hogy a melegvíz bekapcsolásnál sosincs, ezért érdeklődtem. Üdv
(#) Sanya62 hozzászólása Feb 17, 2024 /
 
Tiszteletem urak!
Adódna egy kérdésem a T. publikum felé!
Tavaly ősszel került nálunk beüzemelésre egy Ariston Genus One 24 kondenzációs kazán, amit szerelő be is üzemelt nekünk. Megy eddig szépen, teszi a dolgát. Termosztát nélkül üzemel, jelenleg 50 fokra állítva. Így a szobákban 22 – 23 fokot tudunk elérni. Acéllemez radiátorok vannak! Sokan állítják, hogy jobb lenne a kazánnak is, ha volna mellé termosztát, sokan meg azt erőltetik, hogy nem jó, ha sokat kapcsolgat ki – be !?! Mivel a kondenzációs kazánoknál ez a pár hónap tapasztalatom van, hozzátok fordulnék, hogy mi a jó, mi a helyes ezen a téren!? Kapcsolgasson a kazán, vagy a folyamatos üzem jobb neki?
Várom megtisztelő válaszotokat!
További szép napot!
(#) Ronin válasza Sanya62 hozzászólására (») Feb 17, 2024 1 /
 
Ott nem kazánt kellett volna cserélni, hanem szigetelni.
(#) AristonGENUS24FF válasza VIM hozzászólására (») Feb 17, 2024 / 1
 
Megjött a kondi, betettem, és azóta nem állt le a kazán.
Az lehet, hogy hangosabb lett a szivattyú, vagy csak beképzelem?

Köszi az eddigi segítséget.
(#) patexati válasza Sanya62 hozzászólására (») Feb 17, 2024 /
 
Nálam szigetelve van a ház.Próbáltam az automata hőfokszabályozást mikor alíg kapcsol ki nekem nem jött be..Most 65 fok fixen megy egy sima wifis termosztáttal,néha bekapcsol túllövi 0,2 fokkal azt elvan 1-1,5 órát..Nem megy nem kopik a csapágy.Én ezt vallom..
(#) VIM válasza Sanya62 hozzászólására (») Feb 18, 2024 / 1
 
Szervusz! Ha kétpont vezérlésű a kazán akkor nem lesz folyamatos lángmoduláció tehát nem egy energiatakarékos az a megoldás, hogy nincs olyamatosan szabályozva a hőmérséklet csak ki-be kapcsolgatva. Ha szánnál rá még egy kis összeget pl. egy ilyenre vagy ennek a vezetéknélküli változatára a 18 végződésűre akkor meglátnád hogy hogyan viselkedik a kazán a termosztát nélkülihez képest. A lángmoduláció folyamatos lenne és mindig optimálisan hozzáigazítva a teljesítményigényhez de ezt majd eldöntöd, hogy Neked mi éri meg jobban. Persze lentebb is veheted az előremenő hőmérsékletet 40 fokra is ha az elég és akkor majd tovább üzemel a készülék.
(#) VIM válasza AristonGENUS24FF hozzászólására (») Feb 18, 2024 /
 
Hát szól, hogy köszöni szépen jól van és most már dolgozik rendesen.
(#) EZG hozzászólása Feb 18, 2024 /
 
Sziasztok! Immergas Eolo Star 24 3E készüléknél tapasztalható az a jelenség, hogy sem a fűtő-, sem a HTV nem éri el a beállított 40, illetve 62 c hőmérsékletet. Ezt leszámítva a készülék megfelelően működik, gyorsan gyújtja a lángot, nem kapcsol ki. A fúvókák és a gázégő, valamint (kívülről) a hőcserélő tiszta.

Az égéstérben a láng magassága folyamatosan csak kb. 5-6 cm, amely gondolom kevés ahhoz, hogy a hőcserélőben lévő vizet kellően felmelegítse.

Alacsony a gáznyomás? Mi lehet a gond?

A segítséget előre is köszönöm!
(#) Sanya62 válasza Ronin hozzászólására (») Feb 19, 2024 /
 
Kazánt cseréltem?!? Itt a gond, hogy el sem olvastad a kérdésemet!
(#) Sanya62 válasza VIM hozzászólására (») Feb 19, 2024 /
 
OK, köszönöm!
40 fokos előremenővel is van a lakásban 21 - 22 fok, de jó e a kazánnak a folyamatos "üzem" vagy kapcsolgattassam egy termosztáttal?!?
Most hirtelen lenne lehetőségem egy ilyet: https://shop.czinege.hu/eberle-e200-hu-digitalis-termosztat?utm_sou...vD_BwE feltenni!
(#) SzilCsong hozzászólása Feb 19, 2024 /
 
Sziasztok

Úgy látom, más is belefutott 501-es hibakódba Ariston One Kazán esetén.

1 éves a készülék, kondenzszifon pipa, gyujó gyertya (vagy mittoménhogyhívják) pipa.
Begyújt, mert hallatszik is és ha kiveszem a gyujtót, meleg.
Tehát gyújt, de valamiért azt hiszi mégse.
Úgy láttam itt a fórumon volt egy pár kérdés, de valahogy választ nem látok.
Azóta sikerült megfejteni?
Következő: »»   568 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem