Fórum témák
» Több friss téma |
Az eredeti RAM-ok jöttek vele, az újak nem.
A modulokat azért vettem ki, hogy hibát jelezzen, de nem jelzett.
"RAM nélkül is kéne híbát csipognia...vagy nem?"
RAM hibát mindenképpen. ![]()
Ha a billentyűzeten a numlock LED-je nem kapcsolódik be és hibát sem csipog akkor BIOS vagy a hozzá kötődő SIO vezérlő probléma mert a billentyűzetet és a piezót is a SIO kezelné (ha magához térne).
A helyedben írnék bele egy BIOS-t (külső íróval). A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025
Értem, köszi az infót.
Töltök le hozzá BIOS-t.
Még azt nézd meg, hogy a megfelelő foglalatokban vannak-e a memória modulok, mert nem mindegyikben indul el velük a gép: a megfelelő sorrendben kell feltölteni őket.
Most 1 modul van a DIMM1-ben.
A másodikat a DIMM3-ba kell tenni. ("Pár" gépet összeraktam már, csak ilyennel még nem találkoztam, hogy nem jelez semmi hibát, csak nem működik.) A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025
A legtöbbször ez sérült BIOS tartalom, vagy fagyott SIO vezérlő: szerintem kezdjed a BIOS írással! Az alaplapi elkókat átnézted egyébként? Hátha elgyengült valamelyik.
Mielőtt bármit is csinálsz, nézz utána, hogy az procid valóban nem kompatibilis vele. Nem egyszerű találni egy listát hozzá, de amit én láttam, abban nem szerepel ehhez a procid.
Tegyél bele egy Core 2 Duo E8400-ast, azzal tutira működnie kell.
Eddig ezzel ment, és itthon csak celeron 430 és QX9650 van.
Elkók ránézésre rendben vannak, BIOS-t újraírtam. Most boot elején a billentyűzet LED-ek felvillannak, de a NumLock-ot nem tudom bekapcsolni.
Most már jelez hibát (monitor or video adapter error), képet nem ad sem az alaplapi VGA kivezetésen, sem a belerakott HD6450-nel.
Az alaplapján a Board ID-t ha lefotózod akkor tudok keresni hozzá BIOS-t.
Akkor jól gondoltam, hogy BIOS hiba, csak nem az alaplapnak megfelelő tartalmat írtál bele.
Az alaplapján a Board ID-t ha lefotózod akkor tudok keresni hozzá BIOS-t.
Lenovo oldaláról töltöttem le most a BIOS-t. (M58, M58P-hez való, 2012-es iso)
Board ID-t nem tudom, hogy hol keressem ezen, de a feliratok szerint MTQ45MK PANDA L-IQ45 rev:1.2, illetve a képen látható adatok vannak.
Újabb BIOS reset után megjavult, nem kellet a "mágikus" BIOS.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzászólt a kérdéshez!
Folyamat összeomlikA képen látható ablak időnként megjelenik, hogy a "PSEvents.exe" program összeomlott. A folyamat a "Panda Free Antivirus"-hoz tartozik, a rendszer Windows XP Professional. Van, hogy hosszabb ideig semmi és van, hogy ~1 órán belül ismét megjelenik (kiszámíthatatlan) ‒ az a zavaró, hogy a többi ablak fölött jelenik meg.A gép offline a tévé kártyám kezelésére lett befogva. Javítható ez valahogyan? (A számítógépet használtan kaptam egy ismerőstől, hogy nekik már nem kell, nem én telepítettem.)
Ha off-line, le kell szedni a vírus keresőt.
BT878 chipre épülő, analóg vételre való TV kártya?
Azt még win7x64 alá is be lehet hergelni
![]() ![]()
Tudom, sokáig volt használatban itthon is egy ilyen kártya, 64 bites Win7-et futtató PC-n, (anyám ezzel nézett TV-t). De pl. a linux kernel alapból ismeri ezt a BT878 chipet, tehát linux alatt is jól szokott működni.
Később vettem egy USB-s TV sticket használtan, ami tud DVB-C adást is venni. Itt a fórumban ajánlott hozzá valaki szoftvert (ezúton is köszi), mert a gyári szoftvere elég vacak volt. Ez szuper jó képet ad (talán még jobb is, mint egy TV-n), és mindent (is) tud. Adott frekin egyszerre több streamot is ki tud bontani, így egyfajta "kép a képben" funkciót is tud, pl. reklám alatt több csatorna is figyelhető egyszerre. De ha jól tudom még mindig vannak analóg csatornák is a volt DiGi kábeltv rendszerében (vagy legalábbis nemrég még biztosan volt).
Amúgy a dscalerrel sem megy újabb windows alatt (ahoz nem kell telepített illesztő)? Win7 alatt is dscalerrel használtam... még megvan az a verzió, amivel biztosan jól megy.
dscaler417 DScaler_telepitett.7z A hozzászólás módosítva: Sze, 17:27
A DScaler se tud vele mit kezdeni, ha nincs telepítve a kártya. Illesztőprogram viszont win7-ig jó hozzá. Ha jól emlékszem, a WDM-ben volt modellváltás windows 10-ben és az új változattal kellett volna újraforgatni a forráskódot, de olyan macera volt, hogy nem érte meg vele többet foglalkozni.
Nekem nem volt win7-hez driverem arra a tv kártyára (csupa sárga felkiáltójeles volt az eszközkezelőben). Akkor ajánlotta valaki, hogy a dscalernek valamelyik verziójával szépen működnek ezek a kártyák is, 64 bites windowson (win7-en). Aztán összeszedtem a netről mindenféle dscaler verziót, különféle verziószámokkal, míg az alább linkeltet működésre tudtam bírni... igaz, újabb windowson sosem próbáltam.
Linux alatt eléggé buta/fapados tv programokat találtam csak annak idején, viszont működtek...
@Epu2 ‒ Szerencsére a letöltések mappában még ott van a telepítője, de úgy tűnik, hogy javítást nem tud, mert kiírta, hogy nem kompatibilis programot talált ("Panda Free Antivirus"), amit előbb el kell távolítani.
@Skori ‒ "WinFast TV2000 XP Expert" kártya, nem egy mai darab, analóg vétel, FM mód, video bemenet. Sajnos a hangot a 4 pines "CD hang" alaplapi bemenetre adja, így annak megléte kötelező hardveres követelmény volt. (A kérdésemben szereplő hiba nem befolyásolja a kártya működését.)
Milyen adások vételére használod? Analóg csatorna a kábeltv-ben, vagy más?
Jelenleg már csak a videomagnóm alakít át RF kimenetre, mivel mifelénk pár éve már nincs analóg adás, tehát annak a jelét fogom (video bemenethez szobán belül távol van a PC a forrástól). A kártya FM vételét még nem próbáltam.
Érintőpanel driverEnnek a TFT7-CAP-800x480 kijelzőnek az érintő paneljéhez keresek driver-t Windows XP-hez.Win 10 támogatás lejárA nem sokára lejáró Win10 támogatás kivédésére van megoldás. át kell térni a Win10 vagy Win11 Enterprise IoT LTSC verzióra.Előnyök: * 2032.01.13-ig támogatott a rendszer, nincs több nagy frissítés, csak biztonsági javítások. * A rendszer nem változik meg váratlanul, nincs funkciófrissítés, nincs több új Edge vagy Teams kavarás. * Stabil, gyorsabb, kisebb méretű, és kevesebb erőforrást használ, mivel nincs előtelepített Store, Cortana, reklámok, stb. Ha valakinek ez megfelel, lehet váltani. A rátelepítésnél minden adat és telepítés megmarad. Az új termékkulcs, és az aktiválás az új User feladata. Több megoldás is van, de ez nem ide tartozik.
Szia
Nálam a Driver Booster a bevált program a driverek keresésére. Nem kell hozzá kulcs sem, az ingyenes nálam az estek 90%-ában megtalálja és telepíti a drivereket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |