Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1166 / 1167
(#) afp válasza img hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Az eredeti RAM-ok jöttek vele, az újak nem.
A modulokat azért vettem ki, hogy hibát jelezzen, de nem jelzett.
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

"RAM nélkül is kéne híbát csipognia...vagy nem?"

RAM hibát mindenképpen.
(#) img válasza afp hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Ha a billentyűzeten a numlock LED-je nem kapcsolódik be és hibát sem csipog akkor BIOS vagy a hozzá kötődő SIO vezérlő probléma mert a billentyűzetet és a piezót is a SIO kezelné (ha magához térne).

A helyedben írnék bele egy BIOS-t (külső íróval).
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025

Értem, köszi az infót.
Töltök le hozzá BIOS-t.

Még azt nézd meg, hogy a megfelelő foglalatokban vannak-e a memória modulok, mert nem mindegyikben indul el velük a gép: a megfelelő sorrendben kell feltölteni őket.

Most 1 modul van a DIMM1-ben.
A másodikat a DIMM3-ba kell tenni. ("Pár" gépet összeraktam már, csak ilyennel még nem találkoztam, hogy nem jelez semmi hibát, csak nem működik.)
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025

A legtöbbször ez sérült BIOS tartalom, vagy fagyott SIO vezérlő: szerintem kezdjed a BIOS írással! Az alaplapi elkókat átnézted egyébként? Hátha elgyengült valamelyik.
(#) uniman válasza afp hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Mielőtt bármit is csinálsz, nézz utána, hogy az procid valóban nem kompatibilis vele. Nem egyszerű találni egy listát hozzá, de amit én láttam, abban nem szerepel ehhez a procid.
Tegyél bele egy Core 2 Duo E8400-ast, azzal tutira működnie kell.
(#) afp válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Eddig ezzel ment, és itthon csak celeron 430 és QX9650 van.
(#) afp válasza img hozzászólására (») Máj 24, 2025 / 1

Elkók ránézésre rendben vannak, BIOS-t újraírtam. Most boot elején a billentyűzet LED-ek felvillannak, de a NumLock-ot nem tudom bekapcsolni.
Most már jelez hibát (monitor or video adapter error), képet nem ad sem az alaplapi VGA kivezetésen, sem a belerakott HD6450-nel.

Az alaplapján a Board ID-t ha lefotózod akkor tudok keresni hozzá BIOS-t.

Akkor jól gondoltam, hogy BIOS hiba, csak nem az alaplapnak megfelelő tartalmat írtál bele.

Az alaplapján a Board ID-t ha lefotózod akkor tudok keresni hozzá BIOS-t.

Lenovo oldaláról töltöttem le most a BIOS-t. (M58, M58P-hez való, 2012-es iso)
Board ID-t nem tudom, hogy hol keressem ezen, de a feliratok szerint MTQ45MK PANDA L-IQ45 rev:1.2, illetve a képen látható adatok vannak.
(#) afp válasza uniman hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Celeron 430-cal is ugyanezt csinálja.

Tessék.
(#) afp válasza img hozzászólására (») Máj 24, 2025 / 1

Újabb BIOS reset után megjavult, nem kellet a "mágikus" BIOS.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzászólt a kérdéshez!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Kedd, 19:57 /

Folyamat összeomlik

A képen látható ablak időnként megjelenik, hogy a "PSEvents.exe" program összeomlott. A folyamat a "Panda Free Antivirus"-hoz tartozik, a rendszer Windows XP Professional. Van, hogy hosszabb ideig semmi és van, hogy ~1 órán belül ismét megjelenik (kiszámíthatatlan) ‒ az a zavaró, hogy a többi ablak fölött jelenik meg.
A gép offline a tévé kártyám kezelésére lett befogva. Javítható ez valahogyan?
(A számítógépet használtan kaptam egy ismerőstől, hogy nekik már nem kell, nem én telepítettem.)

probléma.png

(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 20:58 /

Ha off-line, le kell szedni a vírus keresőt.
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 8:00 /

BT878 chipre épülő, analóg vételre való TV kártya?
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Sze, 17:10 /

Azt még win7x64 alá is be lehet hergelni Sajnos win10-ben változtatták a driver architektúrát és így innentől vége volt a dalnak. Sajnos rengeteg helyen kellett volna átírni az illesztőt hozzá, így én feladtam és inkább tartok erre egy win7-es gépet
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Sze, 17:22 /

Tudom, sokáig volt használatban itthon is egy ilyen kártya, 64 bites Win7-et futtató PC-n, (anyám ezzel nézett TV-t). De pl. a linux kernel alapból ismeri ezt a BT878 chipet, tehát linux alatt is jól szokott működni.

Később vettem egy USB-s TV sticket használtan, ami tud DVB-C adást is venni. Itt a fórumban ajánlott hozzá valaki szoftvert (ezúton is köszi), mert a gyári szoftvere elég vacak volt.
Ez szuper jó képet ad (talán még jobb is, mint egy TV-n), és mindent (is) tud. Adott frekin egyszerre több streamot is ki tud bontani, így egyfajta "kép a képben" funkciót is tud, pl. reklám alatt több csatorna is figyelhető egyszerre. De ha jól tudom még mindig vannak analóg csatornák is a volt DiGi kábeltv rendszerében (vagy legalábbis nemrég még biztosan volt).
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Sze, 17:24 /

Amúgy a dscalerrel sem megy újabb windows alatt (ahoz nem kell telepített illesztő)? Win7 alatt is dscalerrel használtam... még megvan az a verzió, amivel biztosan jól megy.
dscaler417
DScaler_telepitett.7z
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:27
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Sze, 20:39 /

A DScaler se tud vele mit kezdeni, ha nincs telepítve a kártya. Illesztőprogram viszont win7-ig jó hozzá. Ha jól emlékszem, a WDM-ben volt modellváltás windows 10-ben és az új változattal kellett volna újraforgatni a forráskódot, de olyan macera volt, hogy nem érte meg vele többet foglalkozni.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:48 /

Nekem nem volt win7-hez driverem arra a tv kártyára (csupa sárga felkiáltójeles volt az eszközkezelőben). Akkor ajánlotta valaki, hogy a dscalernek valamelyik verziójával szépen működnek ezek a kártyák is, 64 bites windowson (win7-en). Aztán összeszedtem a netről mindenféle dscaler verziót, különféle verziószámokkal, míg az alább linkeltet működésre tudtam bírni... igaz, újabb windowson sosem próbáltam.

Linux alatt eléggé buta/fapados tv programokat találtam csak annak idején, viszont működtek...
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Csü, 15:36 /

@Epu2 ‒ Szerencsére a letöltések mappában még ott van a telepítője, de úgy tűnik, hogy javítást nem tud, mert kiírta, hogy nem kompatibilis programot talált ("Panda Free Antivirus"), amit előbb el kell távolítani.
@Skori ‒ "WinFast TV2000 XP Expert" kártya, nem egy mai darab, analóg vétel, FM mód, video bemenet. Sajnos a hangot a 4 pines "CD hang" alaplapi bemenetre adja, így annak megléte kötelező hardveres követelmény volt. (A kérdésemben szereplő hiba nem befolyásolja a kártya működését.)
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 23:05 /

Milyen adások vételére használod? Analóg csatorna a kábeltv-ben, vagy más?
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Pé, 13:23 /

Jelenleg már csak a videomagnóm alakít át RF kimenetre, mivel mifelénk pár éve már nincs analóg adás, tehát annak a jelét fogom (video bemenethez szobán belül távol van a PC a forrástól). A kártya FM vételét még nem próbáltam.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szo, 10:49 /

Érintőpanel driver

Ennek a TFT7-CAP-800x480 kijelzőnek az érintő paneljéhez keresek driver-t Windows XP-hez.
(#) Gombszem hozzászólása Szo, 18:56 /

Win 10 támogatás lejár

A nem sokára lejáró Win10 támogatás kivédésére van megoldás. át kell térni a Win10 vagy Win11 Enterprise IoT LTSC verzióra.

Előnyök:
* 2032.01.13-ig támogatott a rendszer, nincs több nagy frissítés, csak biztonsági javítások.
* A rendszer nem változik meg váratlanul, nincs funkciófrissítés, nincs több új Edge vagy Teams kavarás.
* Stabil, gyorsabb, kisebb méretű, és kevesebb erőforrást használ, mivel nincs előtelepített Store, Cortana, reklámok, stb.

Ha valakinek ez megfelel, lehet váltani. A rátelepítésnél minden adat és telepítés megmarad.
Az új termékkulcs, és az aktiválás az új User feladata. Több megoldás is van, de ez nem ide tartozik.
(#) martin66789 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 10:05 /

Szia

Nálam a Driver Booster a bevált program a driverek keresésére. Nem kell hozzá kulcs sem, az ingyenes nálam az estek 90%-ában megtalálja és telepíti a drivereket.
Következő: »»   1166 / 1167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem