Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem említettem, hogy offline a Windows XP gép, így semmilyen program nem tud online keresgélni.
Nekem akár meg is felelne, de. Mit jelent a stabil? Nekem eddig a pro is az volt éveken át. Mennyivel kisebb? Attól, hogy nincs reklám stb. szerintem még nem használ kevesebb erőforrást. Sajnos, a szoftver fejlesztésekkel együtt az erőforrás igény is nő, meg hát el is kell őket adni, az nem járja, hogy valaki 15 éves gépet használjon, mert az nem pörgeti a gazdaságot.
Szóval. Hogy lehet letölteni? Mert nekem mivel pro-m van, csak azt engedi letölteni, más verziót nem. És ha már aktiválva van, azt miért nem fogadja el egy rátelepítés, miért kell azzal még újra görcsölni? Ha lenne felesleges SSD-m (de most nincs) akkor kipróbálnám, ráklónoznám valahogy a rendszeremet és arra telepíteném rá azt a verziót.
Minden lényeges dolog olyan, mint a normál Windows-okban. Kernel driverek, rendszerkomponensek, vírusvédelem stb., csak néhány alapból nincs benne, mint pl. a Reserved Storage, elmegy 4 GB-nál kevesebb RAM-mal is meg ilyenek; az OEM gyártók tovább áramvonalasthatják a késztermékeiket.
"És ha már aktiválva van, azt miért nem fogadja el egy rátelepítés, miért kell azzal még újra görcsölni?" Nem véletlenül nem lett leírva az előbb, hogy mi lesz az aktivációval, mivel ez egy OEM gyártóknak való lehetőség. Szerintem csak ők képesek legális Windows IoT license-eket vásárolni (HWID vagy KMS), amiknek az ára egyébként függ a hardver képességeitől. A többi a "megoldjuk" kategóriába tartozik. Egyébként a tíz évig vállalt (ingyenes) biztonsági frissítések ellenére, ami azért nem kis dolog, ez is kifutott változat, nem lesz többé, az MS marad a felhős integrációnál és más tevékenységeknél, úgyhogy egy idő után vagy működnek majd ezen a Windows-on az újabb szoftverek, vagy nem. Telemetriából kevesebbet küld, az igaz, de az sem teljesen kikapcsolható. A hozzászólás módosítva: Vas, 12:34
Aha. Szóval egy társaság ráfeküdt az MS-termékek használatának kerülőmegoldásaira. És a github-on tartja a segédprogramjának a kódbázisát (amit megvett az MS, aki nem tudná). : -) Szóval nem fog csak úgy működni az az IoT verzió sem. Azt mondja:
"Many users choose not to use Windows 11 due to hardware limitations, such as a lack of TPM, Secure Boot, or UEFI support. While it is possible to bypass these limitations, doing so is officially unsupported and may lead to issues with future updates." De nem értem teljesen a dolgot. Egy-egy internetről letöltött termékkulcs, amit tömegesen használnak, mennyivel jobb? Voltak időszakok a múltban, amikor a Microsoft szorgalmasan blokkolta az ilyeneket... És az oldal saját infója szerint is a Windows aktiválásához szükséges internetkapcsolat. A hozzászólás módosítva: Vas, 16:00
Idézet: „Szóval nem fog csak úgy működni az az IoT verzió sem.” A Win10 működik. Akinek a Win11 kell az evvel a verzióval vállalja a jelzett kockázatot. Miután fapados mind a kettő, sok különbség nincs benne a szerencsétlen megjelenésen, és kezelhetőségen kívül. Persze ez az én véleményem. Én csak leírtam, hátha bejön másnak is.
Ha rádugod a gépre az USB portot, felismeri egyáltalán, hogy csatlakoztattál egy eszközt?
Ha igen, akkor legalább egy HWID -t írjál már... A hozzászólás módosítva: Vas, 22:52
Aida 64 offline felismeri a komponenseket és kiírva az eszköz azonosítóját már lehetne másik gépen drivert vadászni.
Az LCD paneljén az egyik microUSB ellátja az érintő felületet is, a másikkal csatlakoztatva viszont kizárólag az LCD aktív. Eddig csak egy kábellel próbálkoztam, amivel nem láttam a "kihúzva" állapotot az eszközkezelőben, mert kihúzva elment az LCD is.
Most megpróbáltam két kábellel, hogy a kijelző tápja folyamatos maradjon. Bedugáskor hallani a rendszerhangot, de eleinte folyamatosan frissülgetett az eszközkezelő, kellett neki pár perc, hogy a sárga felkiáltójeles eszköz stabilan látszódjon a listában. Eredmény a képeken. ↓ Idézet: Az a furcsa, hogy rákeresve "STM32 Virtual COM Port" eszközre kapok találatokat. „USB\VID_0483&Pid_5750” ![]() Le is töltöttem valamit, de nem tudja telepíteni, mert a driver nincs aláírva. ![]()
Miért furcsa? Azért van az ID hogy meg tudd állapítani mi is az.
A gyártó és a funkció is meg van már. Ki lehet próbálni többféle verziót is belőle. Ha mindegyik aláírás problémás, keress rá hogy kell Xp-re aláírás ellenőrzés nélkül telepíteni a drivert. Ha sehogy nem megy, legalább a gyártónak érdemes küldeni egy mailt, hogy adjanak hozzá valamit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |