Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es lámpa készítése (autó)
Lapozás: OK   1 / 2
(#) HodyDEATH hozzászólása Aug 10, 2008 /

ÜDV...

szeretnék LED-es ködlámpát a kocsimba.. nézegettem amit lehet kapni boltba ez a krómos stb.. de ezek csak dísznek jók.. olyat szeretnék ami tényleg elvégzi a ködlámpa funkcióját... ha valaki tudja, hogy lehet lyet barkácsolni legyenszives segítsen... előre is köszönöm
(Valam olyasmi formát mint az audiknak van.. csíkba..)
(#) totti91 válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

hát ezért szerintem nem kellett volna új téma mivel ugyan az mint a rendszámtábla világításod csak annyi külömbséggel hogy ezt be kell állítanod hogy merre világítson illetve az hogy olyan mint az audió hát azt te is meg tudod csinálni csak úgy kell megtervezni a panelt..jahh és bíra is kell rá
(#) totti91 válasza totti91 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

jaa és nagy fényerejű led legyen
(#) HodyDEATH válasza totti91 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

jó de mennyit érdemes egy sorba kötni??, hogy a maxot kihozzam a ledekből??? és tényleg jól világítson? meg milyen ledek legyenek? hány fokba világítsanak..
(#) HodyDEATH válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

mi az a bíra??
(#) Dempsey válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Szerintem búra
(#) atiotezer válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Szerintem az búra akart lenni
(#) totti91 válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 / 4

hát maximum 3mat köthetnél sorba tehát inkább párhuzamosan kösd ezeket is illetve tetszés szerinti a darabszám mivel menet közben az akksi jobb esetben nem merül le és bírni fogja azt a nem nagy terhelést amit a ledek csinálnak az meg hogy hány fokban világítson hát szerintem 45° bőven elég ha nem akarsz szórakozni az irányításával de vehetsz kissebbet is és akkor azt úgy állítod be hogy neked jó legyen(úgy gondolom hogy beforrasztod és mozgatod hogy merre álljon bár így ha kevés a led és rossz a beállítás akkor lesz olyan rész amit nem látsz..bocsi elírtam(búra)
(#) HodyDEATH válasza atiotezer hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

jah!!

hát én ugy gondoltam hogy veszek 10mm-es ledeket és azt csak a lökösbe belefaragom... szépen egymás mellé egysorba...
(#) Dempsey válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

És ha 12V-osat raknál bele akkor annyit kötsz párhuzamosan amennyit akarsz.Szerintem 12V -osba is van nagy fényerejű.
(#) totti91 válasza Dempsey hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

akár 3voltosból is annyit rakhat bele amennyit csak akar
(#) HodyDEATH válasza Dempsey hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

megnézem... igazából még soha nem ledeztem.. egyszer akartam asszem belső világítást de a sárga ledek vörös vlágitottam majd puk...

tényleg rendszámtáblához nem kell olyan erős..

melyikhez milyet és hány db-ot ajánlotok??

megha megvan a ledezés utána csak egy kapcsoló kell és ennyi?

bocsi a sok kérdésért...

itt nem nekünk kell eldöntenünk hogy milyet és mekkorát mivel te tudod a rendelkezésre álló helyet!..itt nézd meg a ledeket..nem gáz kérdezz csak nyugodtan nehogy hazavágd a kocsidat..kapcsoló ellenállás és led..ennyi az egész

nagyon szépen köszönöm... ha lessz valami majd írok!!

nem akarlak lehúzni de a pontokat megadod?

bocs.. csak még új vagyok.. megtörtént...

még annyi lenne.. hogy nem tom kiszámolni milyen ellenállás kell neki.. oldalanként olyan 8-10led lessz
(#) vtsoftware válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Azt ITT ki tutod számolni!
(#) ferci hozzászólása Aug 10, 2008 /

Ha már annyira ismeritek a ledek táplálását, vegyétek figyelembe azt is, hogy menet közben 14,xx volt is lehet az aksin... - kár 12 voltra méretezni esetleg.
3 voltos led meg nincs - jobb, ha tudjátok....
(#) totti91 válasza ferci hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

gondolom ez nekem szólna..a fehér led 3,6Vos de 3Volton nem veszít sokat a fényerejéből bár nagy fényerejű ledet még nem használtam
(#) pedrock hozzászólása Aug 10, 2008 /

Akkor pár szóban az autó mindenféle ledesítéséről. Először is FLUX LED ajánlott autóba. Egyrészt igen jó fényerővel bírnak, és nagy sugárzási szöggel, valamint kimondottan autós célokra lett kifejlesztve, bírják a hirtelen áramlökéseket, zavarokat ami a generátor miatt jelentkezik. Ezt a ledet elsősorban helyzetjelzőkben érdemes használni, mivel itt a legerősebb ez a jelenség. A többi helyen lehet használni sima 5, 10 mm-es ledet is, viszont arra figyelni kell, hogy a nagy teljesítményű led miatt a sima 0,25W-os ellenállás, általában kevés, tehát 0,6W-os az ajánlott. Mivel valóban nincs olyan, hogy 3V-os led, mindegyik más, ezért otthon kell táppal, műszerrel beállítani, vagy kiszámolni, hogy melyik ledhez mekkora ellenállás szükséges. Sorba kötni nincs értelme, mert kiégnek egy idő után, legalábbis autóba ez az eddigi tapasztalatom.
(#) ferci válasza totti91 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Ne ragozzuk tovább... a határértékeken belül, a felhasználó dönti el, mekkora árammal működteti a ledet... ettől függ viszont a rajta eső fesz. A fényerejét pedig az átfolyó áram határozza meg, az esetleges adatlapon lehet megnézni, meddig érdemes "tuningolni".
(#) HodyDEATH válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

jó csak én hülye vagyok hozzá!
(#) 20sz Jófiú válasza HodyDEATH hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Sziasztok!

Nemtudom ismeritek-e azt a régi autós trükköt mikor az autó erős ködben halad a látótávolság erőssen lecsökken a sofőr kiszáll és indigóval bedörzsöli a reflektorokat igy azok kékes árnyalatú fényt bocsájtanak ki? A kék fény messzebre világít a ködben így nő a látótávolság. Én magam még nem próbáltam de egy próbát megér! Vannak a fehér ledek között is kékes árnylatúak, vagy érdemes lenne néhány kék ledet rakni a fehérek közé.

Pisti
(#) barany165 hozzászólása Aug 10, 2008 /

Sziasztok! Csak annyit jegyeznék meg, hogy a ködlámpa is ,úgy mint az összes világító berendezés egyezményes köteles/ E xx/ ill. mübizonylat kell, hogy a vonatkozó MR.-nek megfelel! Müszaki vizsgán, NKH ellenörzéskor szankcionálható! Infra ledek alkalmazása esetén /kamerazavarás/, lebukáskor a forgalomból a gépjárművet ki is vonhatja a hatóság.Erre gondoljatok, meg a kék Tcos fényszóró izzókra! Ha van benne "E" jel oké! Üdv!
(#) HodyDEATH válasza barany165 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

hát nem fogják tudni, hogy az ködlámpa... helyzetjelzőként használhatom..
(#) oleg53 válasza totti91 hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Én nem ellenállással csinálnám. Pl LM319-cel lehet fájintos áramgenerátort csinálni (párhuzamos áganként egyet). Persze ezt akkor éri meg, ha kevés párhuzamos ág van, tehát tényleg nagy fényerejűek a ledek (mondjuk 1W-os teljesítményűek).
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem