Fórum témák
» Több friss téma |
Gyantásnak látom. Körömlakklemosó is lemossa. Könnyebb lesz dolgoznod rajta.
Nm lehet paszta. Ezt rendesen meg kell csinálni, különben nem sokáig fogja bírni.
Az "ennél jobban nem tudom" nem elég mert ha valamit nem veszünk észre az elszenesedett réteg alatt akkor hiába cseréled ki az alkatrészeket mert az első bekapcsoláskor megint égni fog.
Az ilyen paneleket, a hatékonysága miatt ultrahangos mosóban tisztítom és szigorúan csak áramkorlátos labortápról indítom el, hogy ne jöjjön ki belőlük az őket működtető füst. Mert lehet, hogy még más is el van szállva a panelen de ez majd csak akkor derül ki, ha megint áram alá kerül. JelölésHali!Kerek Valakit. Nem tudom értelmezni ennek a diódahídnak a jelölését. Köszönöm!
Szia! - = negatív + = pozitív, 1000V 1A..
Úgy néz ki, hogy még nem ismerik a keresők. Ha az első 10-es előtt van egy pont, akkor 0.1 A, 1000V. Talán.
A két szám közötti jelölés nem tiszta számomra.?
Mit tudhat ez a dióda?Nagyfeszültségű diódát kerestem, szétfejtettem egy sorkimenő sokszorozót. Fehér kerámia tok, 2,2 mm vastag, 7 mm hosszú a dióda. Színes TV-ben volt, tehát kb. 25 kV-ot sokszorozott 5 kondi, 5 dióda. Nyitófeszültsége 2 mA-nál 13,5 V. Ez alapján akár 20 réteg is lehet sorban, mint a mikródiódákban. Mekkora áramot bírhat?Gondolkodtam azon is, hogy mikro diódáját teszem be, de biztos nem tetszene neki 50 Hz helyett 50kHz.
Igaz hogy ez 800V os, de akkor megfelel helyette.?
Hello! Nem mondod meg, hogy hány Voltot egyenirányít és megkérdezed jó-e helyette?
Közben kibeleztem egy Siemens sokszorozót. Ebben is 5 kondi, 5 dióda, de már "diódaformájúbb" diódákkal.
2mA-en 12,3 V. 4 mm átmérő, 9.5 mm hossz. Jelölés ezen sincs, de legalább a katódot már nem kell keresni. Felette a kis fehérekre már én húztam a kék csíkot. De még ezt se merem betenni az AWI nagyfesz. egységébe. Az eredeti diódák 2 kV, 100 mA-esek. Furcsa (nekem) biztosítékSziasztok!Hétköznapi 3cm-es nagy biztosíték, benne kb. 1cm-es valami fekete tömb, rugóval feszítve. Azt hittem, már mindent láttam, mi ez? (örökség, 1db). Okosak azt mondták, hogy PTC van benne. Mivel ti okosabbak vagytok, ezért fordulok a Nagyközönséghez. (holtig tanul az ember)
Számításaim alapján 13 mA-nál kevesebb lehet az áram. 600 kOhm soros ellenállás 8 kV-nál kisebb feszültségnél. Bírni fogja, legfeljebb kettőt párhuzamosan kötök. 14,5 mA egyutas egyenirányításánál, ~7,25 mA átfolyó áramnál. kb. 15 - 15,5 V esik rajta. Lehetne pontosabban is mérni, de most erre futotta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

2mA-en 12,3 V. 4 mm átmérő, 9.5 mm hossz. Jelölés ezen sincs, de legalább a katódot már nem kell keresni. Felette a kis fehérekre már én húztam a kék csíkot. De még ezt se merem betenni az AWI nagyfesz. egységébe. Az eredeti diódák 2 kV, 100 mA-esek.