Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2566 / 2566
(#) reloop válasza Hiwe hozzászólására (») Szo, 16:49 /

Szia! A végtranzisztorok zárlatát ki tudod mérni?
(#) sany hozzászólása Sze, 21:05 /

Helyettesítés

Sziasztok!
Egy erősítős hangfal power LED-je csak villog. Nem szól az erősítő, tegnap esete még szólt. Habár előtte is már csak lassan kapcsolt be. Azt hittem ez normális, mert pl. koppanásgátlós. Ma már kb. 2 perc után is villogott a LED. Mintha nem indulna a tápja. Szétszedve rögtön szembe tűnt a 230 V-os betáppal sorba kapcsolt biztosíték ellenállás.
Egy R1 jelzésű biztosíték ellenállás. Sajnos a felirat nem nagyon látszik, 20k x03 felirat van rajta. Az x-et nem tudom mi szám-e vagy betű!?
Tudom én ezt az ellenállást valamivel? 2008-as az erősítő lehet azóta csak ez az ellenállás romlott el csak.
A varisztort csak szemléltesnek tettem oda.
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:09
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Sze, 21:17 /

Vagy esetleg a másik képen látható ellenállásokat találtam. Ezek jók lennének?
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:18
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Sze, 23:00 /

Megtaláltam a kapcsolási rajzát hangszórónak, a táp rész a 3. oldalon található.
A rajzon 10 Ω-osként szerepel a teljesítmény NTC. A 330 µF / 400 V puffer kondin, sajnos csak 35.46 nF mérek, így valószínűleg rossz, és csak ez okozza a problémát.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Csü, 7:57 /

Ha a puffer kondenzátor elveszítette a kapacitását, és a biztosíték ellenállás elégett, miután mindkettőt kicserélted, számíthatsz még más hibákra is...

Röviden: Méregessél még, mielőtt bekapcsolod.
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Csü, 11:07 /

Gafly hozzászólását azzal egészíteném ki, hogy szerintem ha jónak találod, ha nem a másik oldalon is illik kicserélni az adott puffert, mert a két tápfesznél dinamikai eltérések adódhatnak. És ez olyan, mintha egy autón a két oldalon nem egyforma kerekek lennének.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 13:30 /

Nagyon bízok benne, hogy csak a sok használatól ment tönkre benne az NTC.
Igaz az előéltét nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:31
Következő: »»   2566 / 2566
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem