Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Még nem mértem de kicsi az esélye,alig két hete vettem őket 2200 helyet 2x10.000uf nagyobb táp végülis sosem árt gondoltam. A primer biztit kicserélve a primer teljes zárlatban...A graetz +/- lábára mérve szintén teljes zárlat.Van egy hibás hasonló jbl sub panelem arra még nem néztem rá csak lehúztam a nullát és a két váltót hátha a panel megúszta...Megnézem még ha kiszedem a graetz-t van e zárlat aztán hátha...Lehet az egész hibát a rossz trafó okozta,kicsit jobban melegedett az is mint kellene neki terheletlenül...+/- 58V helyett ez csak 45 de talán erről is meg kellene szólalnia.Legvégső esetben arra gondoltam,hogy 2sc5200+1943 páros egy aluláteresztő panellel +/-45V-ról talán még egész jó is lehet.Ha a d osztályú ezzel a táppal esetleg jól működik akkor talán érdemes bele egy trafót szerezni ha nem akkor marad alkatrésznek,már így is túl sok időt töltöttem vele.
A nagyobb kondik jóval nagyobb töltőáramát nem bírhatta a Graetz ezért szépen elment zárlatba, többi meg utána. Ha a trafó nagyobb, kisebb a belső ellenállása bírta az áramot egy darabig... erre tippelek.
Azért volt benne még tartalék,6.3A biztik voltak előtte. Kiszedve a graetz jó,mérve a kondik is szépen elkezdenek feltöltődni tápra viszont valahol elég nagy zárlat van.
Tévedés joga fenntartva....
Amíg egy bizti kiolvad áramhegyek mennek át rajta. A hozzászólás módosítva: 18:35
Akkora zárlatot mutat fesz alatt,hogy azonnal kivágja mindkettőt... Pedig mérve nem találtam meg az okát...de már nincs bizalmam felé,főleg, hogy a primer oldal is merev rövidzárat mutat. Közben szereztem egy kissebb jbl ládát,ennek legalább a tranyós kis végfokja életre kelt csak a low pass filter részével van valami és torz jel jön ki belőle. Azért sajnálom ezt a d osztályú kis csodát mert meglepő milyen erőteljesen és dinamikával hajtotta a mélyet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Amíg egy bizti kiolvad áramhegyek mennek át rajta.