Sosem készítettem még ilyen hiszterézis karakterisztika mérő-t, így gyakorlati tapasztalatokra nem tudok építeni. Szét kellene választani a projektet és külön vizsgálni (majd kiváltani) a teljesítmény erősítőt, és külön a B mérését végző részt. Elvileg a B külön tekercssel mérhető, a feszültség integrálásával.
Ha jól értettem van egy működő eszköz, aminek elértétek a határait, tehát ezt kellene bővíteni.
Első körben megpróbálnék kísérletezni, és bármilyen D osztályú erősítőt rávenni áramgenerátoros működésre. Aztán a tapasztalt problémákra megoldást keresni. Nyilván kevésbé egzakt dolog, mint tudományosan meghatározni mindent, de lehet, hogy hamarabb vezet eredményre.
Ami még segíthet egy ilyen projektben: az más ilyen célra készült mérőeszközök tanulmányozása, és megértése...
Nem most kezdtem foglalkozni a dologgal. Van már tapasztalatom a témában, magában a mérési elvben és az áramköri megoldasokban is. Viszont eddig csak linearis erősítőkkel mértünk hasonlót (illetve Epstein kerettel, bár az főleg laminált magokra alkalmas).
Azért bátorkodtam kérdezni, mert szerintem nem szégyen, illetve több tapasztalt kollega is van itt.