Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orion T2136MTX-S-FLAT
Témaindító: Szemerédy Tamás, idő: Aug 17, 2008
Témakörök:
Segítséget kérnék!ennél a tv-nél a következő hiba jelenség van! nem indul! 300v rendben,táp ic kondik cserélve, fet cserélve de nem volt elszállva, a középső lábán meg van a táp fesz. bekapcsolásnál 2-halk ciccenés halható és kész! a segítséget előre is köszönöm! üdv:Szemerédy T
Szia
Valami beterheli a tápegységet, és letilt a védelem.Nézd meg a sorvégtranzisztort nem e zárlatos.Illetve, akazd le a tápról a sorkimenőt és tegyél a helyére egy 230V 100W izzót és probáld elinditani, ha megy akkor a sorvég zárlatos, ha ekkor se indul akkor valahol máshol van a hiba. üdv:Gábor
Szerintem a tápodnál az a ciccenés az a secunder oldalon zárlatra utal mert akkor szokott zizegni a táp nézd át az elkókat a sorkimenőnél meg a sorkimenő tranzisztorát forraszd ki és nézd meg hogy úgy elindul e ha az a hiba akkor az csere de figyelj mert a to tokban van dióda is és néha ellenállás is keresd meg az adatlapját és ellenőrizd le ha hibás a vele párhuzamosan kötött fólia KONDIT IS CSERÉLD nézd meg a sorkimenőt is.Mérj ellenállást a lábai között de ügyelj a nagyfeszre mert a tv kikapcsolt állapotban is okoz meglepetést főleg a képcső tud nagyot csapni mivel fel van töltődve ezt süsd ki mert halállos áramütést is okozhat
![]() itt több infót találsz Bővebben: Link talán kapcs rajz is van de ha ezeket kipróbálod szerintem a táp el fog indulni keresd a tranyó collectorán 135 volt körüli étréket A képcső nyakán a fűtőfeszt és az anódfeszt de először is a tranyót nézd meg mert attól szokott megülni a táp remélem segítettem Szia
sziasztok van egy orion t2930-stxs flat tévé és megy össze a kép lassan mi lehet a baj?
![]()
Sziasztok!
Van nekem egy Orion T1428 MTX-S tipusu kis 37 centis tv-m. Az a kínom vele, hogy mikor bekapcsolom egyből ellövi a képen látható 5w os 6.8 ohm - os ellenállást. Merre keressem a hibát? Segítségeteket előre is köszönöm. üdv: Moka |
Bejelentkezés
Hirdetés |