Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   280 / 1708
(#) Slope válasza vicsys hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Héj... ugyanilyenek a tekerők az én tápomon is. Honnan van? Csak nem egy régi függvénygenerátorról?
Különben faja lett, de a 2N3055 tranyót legalább megdupláztam volna (sajnos kétszer is beszívtam ezzel a táppal, tartós terheléspróbán).
Várom a felíratos verziót!
(#) Laller válasza Slope hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

A tekerők és a hűtőborda Beag AET-453-ból származik, nem?
(#) totti91 válasza nÁnÁ hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

amúgy szerintem rosszul is fókuszáltál mivel hátul a tárgyak sokkal élesebben látszanak
(#) vicsys válasza Slope hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

A "tekerők" egy kacatos boltból valók, ahol kilóra adták a műanyagot amikor a Videotont kimérték.
Hála Istennek a terhelést bírták a tranyók (Tungsram)-no meg bízom a hővédelembe is. A 12 ohm -os ellenállásomról lefolyott az ónozás, úgy átforrósodott.
A feliratozással bajban vagyok, mert tettszik a fekete előlap és nem szivesen ragasztanék elé papírt...
(#) Slope válasza Laller hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Úgy látszik abban az időben szériaában gyártott tekerőgomb lehetett. Én egy fgv. generátorról szedtem le.
Bővebben: Link
(#) Slope válasza vicsys hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Én ST gyártmányt használtam, mivel azt kaptam. Egyszer kipróbáltam egy csillaggal jelölt gyártó (nem tudom kiféle miféle) tranyóit, de siralmas volt.
A probléma az, hogy bár a 2N3055 15A-t bír, a disszipáció terén roszabb a helyzet (erről már volt egy hosszabb trécselés, valamelyik fórumban).
Nálam is szépen működött ez a táp, aztán otthagytam terheléssel fél órára. Beállítottam 2A-t a terhelésen. A tranzisztor olyan 60W-ot disszipálhatott. Mire visszamentem az ampermérő beállt 11A-re és minden izzott az asztalomon.

szerk.: na befejeztem az OFFolást...
(#) huba válasza Slope hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

A tápodon mi az S+ és S-? Mert nekem is van egy régebbi gyári tápom 0-7,5V és 2A digitális dolgoknak tökéletes és nemtudom mit jelentenek azok a kimenetek.
(#) Slope válasza huba hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Azok távérzékelés bemenetek. Hosszú (és vékonyabb) mérőzsinór használata esetén, nagyobb áramoknál feszültségesést okoz a kábel ellenállása. Ezért ilyen esetekben a tápkábel mellett fut két vékonyabb vezeték is, ami a betáplálás helyén létesít visszacsatolást. Így kikorrigálja a kábelen eső feszültséget, stabilan tartva a betáplálás helyén feszültséget. A V mérő melletti kapcsolóval lehet átkapcsolni a távérzékelés üzemmódba.
(#) huba válasza Slope hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

kössz az infót, bár ilyen kapcsoló nincs a tápon, majd keresek valami gépkönyvet.
(#) Slope válasza huba hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Megmutatod a tápod?
Mondjuk a műhelyes topikban... oda belefér.

Én meg lassan kérek egy warn-t magamnak ennyi OFF után.
(#) Moderátor hozzászólása Slope hozzászólására (») Aug 18, 2008

Adjak? :hehe:
(#) Slope válasza (») Aug 18, 2008 /

De jó füled van
Ahogy érzed, nem mondok semmit, mert a végén még megvádolnak, hogy korrupt vagyok.
(#) zoly15 válasza Topi hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Köszönöm a kisegítést
(A makrós ügyben)
(#) nÁnÁ válasza Topi hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Hello!

Én is köszönöm a kisegítést a makrós ügyben. Elolvastam a cikket, és csináltam egy új képet, a fehéregyensúly nem lett jó, mert sárga lett a fehérből, de ez éles lett. elolvasom még egyszer a cikket, és akkor már a fehéregyensúlyt is be tudom állítani szerintem.

Kösz még egyszer!

Üdv. Balázs

PICT0715.JPG

(#) Laller hozzászólása Aug 18, 2008 /

Úgy látom, sokan építenek forrasztó állomást, gondoltam megmutatom az enyémet, hátha ötletet ad valakinek.
A trafó az asztal alatt lakik egy kötődobozban, az asztalon csak a vezérlés van egy kisebb műanyagdobozban. Ez az első befejezett projektem, kb. 4 éve készült.
Csináltam egy rövid videót a működésről, sajnos egy hangyányit túlfűt, főleg a bekapcsolás után.
Itt van:
Videó a működéséről

(Így elegánsabb a link... És kevésbé kétértelmű a megfogalmazás. Frankye)

paka.jpg

(#) Slope válasza nÁnÁ hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Fotósuli :smoke:
(#) csikosgabi válasza Laller hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Jó lett.A doboz véletlen nem egy URH mikrofoné volt???
Üdv.
(#) Laller válasza csikosgabi hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

De, egy URH miki vevő lakott benne. :yes:

Köszi, üdv
(#) Frankye válasza nÁnÁ hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Idézet:
„a fehéregyensúly nem lett jó, mert sárga lett a fehérből,”

A digitális gépeken általában ki lehet választani a fényforrás típusát. A napfénynek és az izzószálas fényforrásnak is más-más beállítás szükséges, és megint más kell az ún. hidegfányű fényforrásoknak, mint pl. a neon.
Keresd meg a felvételkészítési menőben, rendszerint egy kis napocska, egy izzó, és egy fénycsőre emlékeztető szmbólum minimum van, de szokott lenni a borult égre utaló "felhő" kép is. Illetve a különböző színhőmérsékletek is lehetnek feltűntetve, ez utóbbiak °K-ben vannak megadva. Ilyeneket keress.
(#) Laller válasza Laller hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

"(Így elegánsabb a link... És kevésbé kétértelmű a megfogalmazás. Frankye)"

Köszi a kiigazítást, így tényleg jobb.
Üdv, Lajos
(#) nÁnÁ válasza Frankye hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Köszi! Nem nagyon foglalkoztam eddig a fényképezgetéssel, ez látszik is szerintem, de ezt is meg kell tanulnom, ha szeretném megosztani a "műveimet" veletek!

Üdv. Balázs
(#) Frankye válasza nÁnÁ hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Semmi baj, senki nem született fotós. Ezt is tanulni, gyakorolni kell, és majd lassan belejössz.
No de ne OFF-oljunk tovább, elvégre is ez a Ki, mit épített c. topic, nem a fotósuli...
(#) nÁnÁ válasza Frankye hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Igazad van, vége az OFF-nak.
(#) Doncso válasza vicsys hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Látom végülis ennél az elrendezésnél maradtál, örülök, és GRAT!!
(#) ZLED hozzászólása Aug 18, 2008 /

Szisztok!
Átalakítottam egy régi tápot szabályozhatóra, 1,2-20V-ig lehet állítani. Volt benne egy LM317T IC, ami 17,5V-ra volt beállítva ellenállásokkal, kiszedtem az ellenállásokat, és egy kis számolás után kapott újakat és egy potmétert. Kapott még egy bekapcsolás jelző ledet, és egy biztosítékot ami jelenleg 2.0A-es.
Az asztalon látható próba panelen egy feszültség mérő van(még fejlesztés alatt) mutatja a jelenlegi feszt, a munka közben mért legmagasabb feszt, és alul egy grafikonon jelzi a fesz változást. Sajna nem tud tizedet mutatni, csak 5V-os méréshatárnál, mert Mikropascalban írtam a progit, ami demo és csak 2Kb-ig enged progit írni

itt vannak a képek
(#) ZLED hozzászólása Aug 18, 2008 /

még 2.
(#) Doncso válasza ZLED hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Te ez a feszmérő egész jónak tünik, tényleg saját fejlesztés? PIC-es?
(#) Sergei válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Idézet:
„Mikropascalban írtam a progit”
(#) vtnagy hozzászólása Aug 18, 2008 /

Nos, ma végre elkészült a PicKit2-m
(Külön köszönet ezért szilva nevű társunknak!!!)

Tudom, mindenki látott már ilyet, de azért felrakom
(Az aljáról nem adok képet, mert valamiért nem sikerült rendesen odaforrasszam az alkatrészek lábait, így csúnya lett)
(#) Doncso válasza vtnagy hozzászólására (») Aug 18, 2008 /

Szép munka, nekem is szilva mester segitett, ugyanis nem akart indulni elsőre, de mára már tökéletes.
GRAT!!
Következő: »»   280 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem