Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Héj... ugyanilyenek a tekerők az én tápomon is. Honnan van? Csak nem egy régi függvénygenerátorról?
Különben faja lett, de a 2N3055 tranyót legalább megdupláztam volna (sajnos kétszer is beszívtam ezzel a táppal, tartós terheléspróbán). Várom a felíratos verziót!
A tekerők és a hűtőborda Beag AET-453-ból származik, nem?
amúgy szerintem rosszul is fókuszáltál mivel hátul a tárgyak sokkal élesebben látszanak
A "tekerők" egy kacatos boltból valók, ahol kilóra adták a műanyagot amikor a Videotont kimérték.
Hála Istennek a terhelést bírták a tranyók (Tungsram)-no meg bízom a hővédelembe is. A 12 ohm -os ellenállásomról lefolyott az ónozás, úgy átforrósodott. A feliratozással bajban vagyok, mert tettszik a fekete előlap és nem szivesen ragasztanék elé papírt...
Úgy látszik abban az időben szériaában gyártott tekerőgomb lehetett. Én egy fgv. generátorról szedtem le.
Bővebben: Link
Én ST gyártmányt használtam, mivel azt kaptam. Egyszer kipróbáltam egy csillaggal jelölt gyártó (nem tudom kiféle miféle) tranyóit, de siralmas volt.
A probléma az, hogy bár a 2N3055 15A-t bír, a disszipáció terén roszabb a helyzet (erről már volt egy hosszabb trécselés, valamelyik fórumban). Nálam is szépen működött ez a táp, aztán otthagytam terheléssel fél órára. Beállítottam 2A-t a terhelésen. A tranzisztor olyan 60W-ot disszipálhatott. Mire visszamentem az ampermérő beállt 11A-re és minden izzott az asztalomon. szerk.: na befejeztem az OFFolást...
A tápodon mi az S+ és S-? Mert nekem is van egy régebbi gyári tápom 0-7,5V és 2A digitális dolgoknak tökéletes és nemtudom mit jelentenek azok a kimenetek.
Azok távérzékelés bemenetek. Hosszú (és vékonyabb) mérőzsinór használata esetén, nagyobb áramoknál feszültségesést okoz a kábel ellenállása. Ezért ilyen esetekben a tápkábel mellett fut két vékonyabb vezeték is, ami a betáplálás helyén létesít visszacsatolást. Így kikorrigálja a kábelen eső feszültséget, stabilan tartva a betáplálás helyén feszültséget. A V mérő melletti kapcsolóval lehet átkapcsolni a távérzékelés üzemmódba.
kössz az infót, bár ilyen kapcsoló nincs a tápon, majd keresek valami gépkönyvet.
Megmutatod a tápod?
Mondjuk a műhelyes topikban... oda belefér. Én meg lassan kérek egy warn-t magamnak ennyi OFF után. De jó füled van Ahogy érzed, nem mondok semmit, mert a végén még megvádolnak, hogy korrupt vagyok.
Hello!
Én is köszönöm a kisegítést a makrós ügyben. Elolvastam a cikket, és csináltam egy új képet, a fehéregyensúly nem lett jó, mert sárga lett a fehérből, de ez éles lett. elolvasom még egyszer a cikket, és akkor már a fehéregyensúlyt is be tudom állítani szerintem. Kösz még egyszer! Üdv. Balázs
Úgy látom, sokan építenek forrasztó állomást, gondoltam megmutatom az enyémet, hátha ötletet ad valakinek.
A trafó az asztal alatt lakik egy kötődobozban, az asztalon csak a vezérlés van egy kisebb műanyagdobozban. Ez az első befejezett projektem, kb. 4 éve készült. Csináltam egy rövid videót a működésről, sajnos egy hangyányit túlfűt, főleg a bekapcsolás után. Itt van: Videó a működéséről (Így elegánsabb a link... És kevésbé kétértelmű a megfogalmazás. Frankye)
Jó lett.A doboz véletlen nem egy URH mikrofoné volt???
![]() Üdv.
De, egy URH miki vevő lakott benne. :yes:
Köszi, üdv Idézet: „a fehéregyensúly nem lett jó, mert sárga lett a fehérből,” A digitális gépeken általában ki lehet választani a fényforrás típusát. A napfénynek és az izzószálas fényforrásnak is más-más beállítás szükséges, és megint más kell az ún. hidegfányű fényforrásoknak, mint pl. a neon. Keresd meg a felvételkészítési menőben, rendszerint egy kis napocska, egy izzó, és egy fénycsőre emlékeztető szmbólum minimum van, de szokott lenni a borult égre utaló "felhő" kép is. Illetve a különböző színhőmérsékletek is lehetnek feltűntetve, ez utóbbiak °K-ben vannak megadva. Ilyeneket keress.
"(Így elegánsabb a link... És kevésbé kétértelmű a megfogalmazás. Frankye)"
Köszi a kiigazítást, így tényleg jobb. Üdv, Lajos
Köszi! Nem nagyon foglalkoztam eddig a fényképezgetéssel, ez látszik is szerintem, de ezt is meg kell tanulnom, ha szeretném megosztani a "műveimet" veletek!
Üdv. Balázs
Semmi baj, senki nem született fotós. Ezt is tanulni, gyakorolni kell, és majd lassan belejössz.
No de ne OFF-oljunk tovább, elvégre is ez a Ki, mit épített c. topic, nem a fotósuli...
Látom végülis ennél az elrendezésnél maradtál, örülök, és GRAT!!
Szisztok!
Átalakítottam egy régi tápot szabályozhatóra, 1,2-20V-ig lehet állítani. Volt benne egy LM317T IC, ami 17,5V-ra volt beállítva ellenállásokkal, kiszedtem az ellenállásokat, és egy kis számolás után kapott újakat és egy potmétert. Kapott még egy bekapcsolás jelző ledet, és egy biztosítékot ami jelenleg 2.0A-es. Az asztalon látható próba panelen egy feszültség mérő van(még fejlesztés alatt) mutatja a jelenlegi feszt, a munka közben mért legmagasabb feszt, és alul egy grafikonon jelzi a fesz változást. Sajna nem tud tizedet mutatni, csak 5V-os méréshatárnál, mert Mikropascalban írtam a progit, ami demo és csak 2Kb-ig enged progit írni itt vannak a képek
Te ez a feszmérő egész jónak tünik, tényleg saját fejlesztés? PIC-es?
Nos, ma végre elkészült a PicKit2-m
(Külön köszönet ezért szilva nevű társunknak!!!) Tudom, mindenki látott már ilyet, de azért felrakom (Az aljáról nem adok képet, mert valamiért nem sikerült rendesen odaforrasszam az alkatrészek lábait, így csúnya lett)
Szép munka, nekem is szilva mester segitett, ugyanis nem akart indulni elsőre, de mára már tökéletes.
GRAT!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

:hehe: