Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3628 / 3701
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Ápr 11, 2025 /

Videó alapján Te vagy a mozdonyvezető.
Ebben az esetben két lehetőség van:
- Mennél több helyre feltölteni a netre a képeket, és videókat, és a népszerűség gazdaggá tesz,
- Várni, amíg meghal valaki, és évekig ingyen koszt és szállás, ameddig megmagyarázod hogy miért nem jelentetted.
Az nem ér, hogy nem tudtál róla, az internet nem felejt...
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 11, 2025 /

Van annak a pályának gazdája is. Rendszeres vonalbejáró, pályamesteri beutazás, vágány, felépítmény szakemberei, mérővonat stb. Rendszeresen vizsgálják, szemrevételezik, műszerekkel mérik a vonal állapotát. Feltételezem, hogy nem a mozdonyvezetőt fogják bebörtönözni....
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2025
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 11, 2025 /

Idézet:
„Feltételezem, hogy nem a mozdonyvezetőt fogják bebörtönözni.”

Ha tudott egy életveszélyes állapotról, márpedig tudott, hiszen posztolt róla képet és videót is, akkor miért ne lehetne?
Egyetlen értelmes érvet mondjál, ami miatt nem kellene szólnia róla?
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 11, 2025 / 1

Hol láttad, hogy ne szóljon róla? Csupán azt mondtam, hogy rajta kívül van egy csomó ember, aki kifejezetten ezért veszi fel a fizetését.....
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 11, 2025 /

Ami a korlátot illeti, az felettéb gyanús volt, nem csak apró fény volt. Volt már rá példa, hogy egyszer kint a pályán meg kellett állnom, és tudtam hogy a közelben van egy ilyen híd. Mivel a pálya mentén a sín két részén nagyon meredek, sokszor probléámát okoz a le- és vissza feljutás a mozdonyra, ezért inkább megálltam egy ilyen kis hídon, legalább sík a felülete, lehet rajta normálisan járni. Körbe jártama gépet, várni kellett, addig kikönyököltem a korlátra, és a tóba szotyiztam.
Így most visszagondolva, hogy láttam utólag ezt a jelenséget, nem feltétlen volt biztonságos a hídon járni. Kitudja annak milyen földelése volt.
De a videóban szereplő, sok év alatt 2x láttam kb 1 heten belül, és azóta se. Bizonyára javították.
De ezt a ház keritéses kis világítást minden alkalommal látom szinte, már nemegyszer megfordult a fejembe hogy jelentsem. Persze mindig csak este látni, reggelre meg elfelejtem jelenteni.
Másik érdekessége, ha a mozdony elől van, és húzza a vonatot, a kerítés nem világít. Mindig csak akkor látom, ha a vonat végén vagyok, tolom a vonatot, tehát mintaki amikor odaér a vonat eleje, nem világít, amikor a vonat a végén van már a pontnak, akkor látni..
írtam, vagy csak akartam írni, de nem szívesen állnék a kertecskémben, hogy a keritésen belül megnézzem az elhaladó vonatot..
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Abban legalább konszenzus van, hogy ez nem a normális üzem része?
(#) mek-elek válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Régebben sokat bóklásztam Rákosrendezőn a HQ felé. Szórakoztatva magam a sínek között feltűnt, hogy minden fém (tartóoszlopok, más szerelvények) hogy vannak földelve. Így csak egyetérteni tudok veled a földelési hiányosság miatt. Figyelembe véve, hogy a szufla egyik fele a síneken van nincs miről beszélni, ha a környezete földeléshiányos. És azt is sejteném, ahogy írtátok is, hogy valamelyik pályaszakasz, esetében van folytonossági hiányosság, vagy valamelyik híd közeli vezetéktartó, korrodálódott el földelés, és így megmutatta hol rozsdásodott el a korlát. Az életveszély az nem kérdés! Szerintem a környezetében lehetne látni az áram útját a korláthoz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Eszembe jutott egy balesetvédelmi film, ahol elmondták, hogy a vonatvezető dolga a felsővezeték esetleges hibáinak észrevétele is. Ezek után, ha egy említett földeléshiányos szakaszon átmegy, nem vagyok vonatvezető, de biztos van feszmérő a vezetőállásban , de biztos nem foglalkozik a feszültségmérő megmozdulásával.
(#) Skori hozzászólása Ápr 12, 2025 /

Fekete tükör

Aki ismeri annak nem kell bemutatni ezt a sorozatot. Eddig 6 évad, számtalan részét láttam (mindegyik külön történet, 1-1 sci-fi novella feldolgozása). Az imént rábukkantan a 7. évadra, és megnéztük belőle az első részt. Hát rendesen ütős volt... ugyanakkor, onnantól szinte sejtettem, hogy mi lesz a történet, amikor a "felhő" először szóba került.
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

A vonatot a mozdonyvezető vezeti.

Ma már vonatvezető beosztás nincs a MÁV-nál. Van tolatásvezető és a vezető jegyvizsgáló,aki engedélyt ad az indulásra.

Nem magamtól vagyok ilyen okos, régen is így volt. Búráján piros csík jelzi.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Az első évad erősen kezdett, a második szimplán furcsa volt, most elkezdtem a harmadikat nézni. Ennek az első része is nagyon beteg a közösségimédiás marhasággal.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Melyik "szolgáltató" kínálja?
Közben meg is találtam: NETFLIX.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 13, 2025 /

Virágbolt. Nincs netflixem.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Ápr 13, 2025 /

Sajnos nem értem a virágnyelvet.
Viszont nálam van Netflix.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Bratak mester bajsza alatt vigyorog
135 évesen azért szép teljesítmény.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Valószínűleg a "torrent" ( ami tulajdonképpen a TOR bérlése Asgardban), fogalmazódik meg virágnyelven.
(#) granpa hozzászólása Ápr 14, 2025 /

ragadós műanyag felület

Volt már róla szó, de nem találom, hogy mivel kell lemosni a régi, álltában ragadóssá lett műanyag felületet, hogy ne ragadjon.
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Még ott van a GoogleEarth-on a kép, ennyire tudtam belenagyítani:
(#) Skori válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Általában nem lehet megszüntetni ezt a ragacsosodást, csak kezelni. A leginkább a hintőport szokták ajánlani.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 / 1

Csajok szerint langyos szappanos víz, vagy szódabikarbóna.
(#) adapter válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Ha véletlen összejönne, érdekelne a megoldás engem is....
(#) KU202M válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 / 1

Ha pl. a személyautóknál is használt bevonatra gondolsz, akkor denaturált szeszszel, vagy benzinnel lejön. (Az a baj, hogy már nem emlékszem melyikkel, de ezek közül valamelyikkel le tudtam szedni... )
(#) Suba53 hozzászólása Ápr 14, 2025 /

Lézer hegesztő

Sziasztok!
Mostanában mindenhol szembe jön egy ipari lézer hegesztő hirdetés videója.
De úgy tűnik rázuhant az átverési maffia, hasonlóan a kis kézi turbó porszivóhoz.
A hirdetés vidójához, amiben a varrat készítést mutatja be valóban lenyyűgöző módon, egy sima, vagy ónadagolós forrasztó pákát mutatnak mint a kérdéses olcsó terméket.
Egyre több hasonló átverős reklám terjed a youtubon, tiktokon, facebookon.
Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz.
Erre épül a jövő fogyasztói társadalma? A tudatlanok, hiszékenyek lerablására?
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 / 1

Festékboltból Alkonek hígítóval.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

A csalás kb. egyidős az emberiséggel, a kornak megfelelő körettel tálalva.
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Még egy szavazat a hintőporra. Nekem oldószerektől csak még ragacsosabb lett.
(#) Josi777 válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Azt nem írtad, hogy szerinted mitől átverés.
(#) zolika60 válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

De írta:
Idézet:
„Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz.”
(#) granpa válasza Skori hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Mindenkinek!
Néhány évvel ezelőtt egy fém desszertes doboz felületi ragacsosságát sikerült örökre megszüntetni valami házi módszerrel, de nem emlékszem, mivel. Ki fogom sorban próbálni az ajánlatokat.
(#) Alkotó válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

A fémdobozon esetleg volt valamilyen bevonat ami ragacsossá tudott válni? Mert a fémekre és azok festékeire egyáltalán nem jellemző ez a fajta elváltozás.
Következő: »»   3628 / 3701
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem