Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Videó alapján Te vagy a mozdonyvezető.
![]() Ebben az esetben két lehetőség van: - Mennél több helyre feltölteni a netre a képeket, és videókat, és a népszerűség gazdaggá tesz, - Várni, amíg meghal valaki, és évekig ingyen koszt és szállás, ameddig megmagyarázod hogy miért nem jelentetted. Az nem ér, hogy nem tudtál róla, az internet nem felejt...
Van annak a pályának gazdája is. Rendszeres vonalbejáró, pályamesteri beutazás, vágány, felépítmény szakemberei, mérővonat stb. Rendszeresen vizsgálják, szemrevételezik, műszerekkel mérik a vonal állapotát. Feltételezem, hogy nem a mozdonyvezetőt fogják bebörtönözni....
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2025
Idézet: „Feltételezem, hogy nem a mozdonyvezetőt fogják bebörtönözni.” Ha tudott egy életveszélyes állapotról, márpedig tudott, hiszen posztolt róla képet és videót is, akkor miért ne lehetne? ![]() Egyetlen értelmes érvet mondjál, ami miatt nem kellene szólnia róla?
Hol láttad, hogy ne szóljon róla? Csupán azt mondtam, hogy rajta kívül van egy csomó ember, aki kifejezetten ezért veszi fel a fizetését.....
Ami a korlátot illeti, az felettéb gyanús volt, nem csak apró fény volt. Volt már rá példa, hogy egyszer kint a pályán meg kellett állnom, és tudtam hogy a közelben van egy ilyen híd. Mivel a pálya mentén a sín két részén nagyon meredek, sokszor probléámát okoz a le- és vissza feljutás a mozdonyra, ezért inkább megálltam egy ilyen kis hídon, legalább sík a felülete, lehet rajta normálisan járni. Körbe jártama gépet, várni kellett, addig kikönyököltem a korlátra, és a tóba szotyiztam.
Így most visszagondolva, hogy láttam utólag ezt a jelenséget, nem feltétlen volt biztonságos a hídon járni. Kitudja annak milyen földelése volt. De a videóban szereplő, sok év alatt 2x láttam kb 1 heten belül, és azóta se. Bizonyára javították. De ezt a ház keritéses kis világítást minden alkalommal látom szinte, már nemegyszer megfordult a fejembe hogy jelentsem. Persze mindig csak este látni, reggelre meg elfelejtem jelenteni. Másik érdekessége, ha a mozdony elől van, és húzza a vonatot, a kerítés nem világít. Mindig csak akkor látom, ha a vonat végén vagyok, tolom a vonatot, tehát mintaki amikor odaér a vonat eleje, nem világít, amikor a vonat a végén van már a pontnak, akkor látni.. írtam, vagy csak akartam írni, de nem szívesen állnék a kertecskémben, hogy a keritésen belül megnézzem az elhaladó vonatot..
Abban legalább konszenzus van, hogy ez nem a normális üzem része?
Régebben sokat bóklásztam Rákosrendezőn a HQ felé. Szórakoztatva magam a sínek között feltűnt, hogy minden fém (tartóoszlopok, más szerelvények) hogy vannak földelve. Így csak egyetérteni tudok veled a földelési hiányosság miatt. Figyelembe véve, hogy a szufla egyik fele a síneken van nincs miről beszélni, ha a környezete földeléshiányos. És azt is sejteném, ahogy írtátok is, hogy valamelyik pályaszakasz, esetében van folytonossági hiányosság, vagy valamelyik híd közeli vezetéktartó, korrodálódott el földelés, és így megmutatta hol rozsdásodott el a korlát. Az életveszély az nem kérdés! Szerintem a környezetében lehetne látni az áram útját a korláthoz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
Eszembe jutott egy balesetvédelmi film, ahol elmondták, hogy a vonatvezető dolga a felsővezeték esetleges hibáinak észrevétele is. Ezek után, ha egy említett földeléshiányos szakaszon átmegy, nem vagyok vonatvezető, de biztos van feszmérő a vezetőállásban , de biztos nem foglalkozik a feszültségmérő megmozdulásával.
Fekete tükörAki ismeri annak nem kell bemutatni ezt a sorozatot. Eddig 6 évad, számtalan részét láttam (mindegyik külön történet, 1-1 sci-fi novella feldolgozása). Az imént rábukkantan a 7. évadra, és megnéztük belőle az első részt. Hát rendesen ütős volt... ugyanakkor, onnantól szinte sejtettem, hogy mi lesz a történet, amikor a "felhő" először szóba került.
A vonatot a mozdonyvezető vezeti.
Ma már vonatvezető beosztás nincs a MÁV-nál. Van tolatásvezető és a vezető jegyvizsgáló,aki engedélyt ad az indulásra. Nem magamtól vagyok ilyen okos, régen is így volt. Búráján piros csík jelzi.
Az első évad erősen kezdett, a második szimplán furcsa volt, most elkezdtem a harmadikat nézni. Ennek az első része is nagyon beteg a közösségimédiás marhasággal.
Melyik "szolgáltató" kínálja?
Közben meg is találtam: NETFLIX. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
Sajnos nem értem a virágnyelvet.
Viszont nálam van Netflix.
Valószínűleg a "torrent" ( ami tulajdonképpen a TOR bérlése Asgardban), fogalmazódik meg virágnyelven.
ragadós műanyag felületVolt már róla szó, de nem találom, hogy mivel kell lemosni a régi, álltában ragadóssá lett műanyag felületet, hogy ne ragadjon.
Még ott van a GoogleEarth-on a kép, ennyire tudtam belenagyítani:
Általában nem lehet megszüntetni ezt a ragacsosodást, csak kezelni. A leginkább a hintőport szokták ajánlani.
Csajok szerint langyos szappanos víz, vagy szódabikarbóna.
Ha véletlen összejönne, érdekelne a megoldás engem is....
Ha pl. a személyautóknál is használt bevonatra gondolsz, akkor denaturált szeszszel, vagy benzinnel lejön. (Az a baj, hogy már nem emlékszem melyikkel, de ezek közül valamelyikkel le tudtam szedni...
) Lézer hegesztőSziasztok!Mostanában mindenhol szembe jön egy ipari lézer hegesztő hirdetés videója. De úgy tűnik rázuhant az átverési maffia, hasonlóan a kis kézi turbó porszivóhoz. A hirdetés vidójához, amiben a varrat készítést mutatja be valóban lenyyűgöző módon, egy sima, vagy ónadagolós forrasztó pákát mutatnak mint a kérdéses olcsó terméket. Egyre több hasonló átverős reklám terjed a youtubon, tiktokon, facebookon. Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz. Erre épül a jövő fogyasztói társadalma? A tudatlanok, hiszékenyek lerablására?
A csalás kb. egyidős az emberiséggel, a kornak megfelelő körettel tálalva.
Még egy szavazat a hintőporra. Nekem oldószerektől csak még ragacsosabb lett.
Azt nem írtad, hogy szerinted mitől átverés.
De írta:
Idézet: „Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz.”
Mindenkinek!
Néhány évvel ezelőtt egy fém desszertes doboz felületi ragacsosságát sikerült örökre megszüntetni valami házi módszerrel, de nem emlékszem, mivel. Ki fogom sorban próbálni az ajánlatokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)