Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   134 / 136
(#) Hp41C válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

LS120
MOM és a számítástechnika
Ollóval csináltunk megfordíthatóan kétoldalas 8" lenezeket az egyoldalasokból.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

A neten nincsenek fent valahol?
(#) veroka válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

LS120 volt az, és tudott 1.44 -es floppyt is olvasni.
(#) uniman válasza granpa hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

Szia! Milyenre gondolsz?
Deck (erősítő kell hozzá)...
Walkie (kicsi hordozható-fülhallgató/erősítő kell hozzá)...
DVD player is lejátsza a CD-ket...
CD-s hifi...
CD-s autórádió...
PC/Laptop cd-vel...
De ha MP3 as nóták is vannak, meg írott CD lemezeken vannak...azokat neccesebb lejátszani.
A hordozható CD-s rádiókat majdnem kihagytam...
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

Tudok adni egy DVD írót, az le tudja játszani neked a CD-ket is.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

Dehát semmiféle hangkeltő eszközt nem viselsz el a közeledben, de ha mégis megszólal, akkor azonnal szétvered.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

Olyat tudok adni én is, dehát...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Márc 16, 2025 /

Nem én akarom hallgatni, hanem a nagyfülű.
(#) KU202M válasza uniman hozzászólására (») Márc 17, 2025 /

Kedves uniman! Részemről elengedem a dolgot. Én csak annyit írtam, hogy az ELSŐ linkeden nem Floppy-meghajtó látható, hanem HDD, és a tolómérő nem 2,26 mm-t mutat, hanem 2,3 mm-t. Csak "-et" helyett "-ed" került a szövegbe. Azt meg nem tudhatod, hogy én láttam-é életemben hardvereszközöket, vagy sem... További mindenjókat!
(#) Gerzson63 hozzászólása Márc 23, 2025 /

Régi SCSI HDD, ócska hegesztőtrafó

Ha már annyiféle furcsaságot előhoztak itt, nekem is volna két problémás projektem, amihez az alábbiakat keresem. Hátha valaki csak kerülgeti őket, itt pedig nagyon-nagyon kellenének..

1. 4.3GB alatti méretű, akármiféle, de üzemképes SCSI HDD. (méretkorlátozást nem véletlenül írtam..)

2. Klasszikus ívhegesztő trafó, két darabra volna szükségem, nem kell egyformák legyenek. A leg-igénytelenebb alutekercses barkácsmultis ótvar is megfelelő, ha a primerje kifogástalan! Ha nincs doboza, az sem gond.

Netán valaki meg tudna dobni velük, nagy segítség lenne... Csomagautomatázók előnyben, persze a költségeket állom !
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 29, 2025 /

Szünetmentes táp

Elfogadnék szünetmentes tápot. Olyat szeretnék ami 5w-on is üzemel.
A mikrohullámú internet folyamatos táplálását szeretném vele megoldani.
Állapot nem számít, minden érdekel....
Köszönöm előre is...
(#) erbe válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 29, 2025 / 1

5 W-ra akkut kell mellé tenni töltővel. Feszültséget 13,8 V-ra beállítva. Ha 12 V-os a tápja. Ha nem, akkor DC/DC konvertert mellé.
A legkisebb szünetmentes is többet fogyaszt 5 W-nál a saját rendszere üzemeltetésére.
(#) kalmi.kalmi válasza erbe hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Lehet, hogy más megoldás után kell, hogy nézek...
Van egy szünetmentesem de ha nincs rajta terhelés akkor leáll !
(#) img válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Tipp: lehet, hogy a PC-s támogató szoftverében van olyan lehetőség, hogy ezt az energiatakarékossági funkciót ki lehet kapcsolni.
(#) 444Tibi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

5 wattra UPS a létező legrosszabb megoldás mivel saját maga 20-40 wattot fogyaszt.
Ha a táplálandó berendezés megy DC-ről, mindegy mennyiről persze a 12V a legideálisabb akkor mint ahogy már leírták.
5-6Ah akku és egy picike max. 1 amperes 13,8V akkutöltő.

Én amit lehet natívan használok, otthon is egy rakás fogyasztóm direktbe megy. 12V akkum meg töltőm amúgy is van a kazánkeringető miatt.
12V rendszer 100Ah, a nagyobb meg 24V/360Ah.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Ez egy 230V-os tápfeladó, gondolom van benne egy táp ami a mikrohullámú kütyünek 12V-ot ad. Mivel ez a szolgáltatóé ! , így csakis 230-at tudok rá küldeni.
(#) 444Tibi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Ó te szegényke ezt nem tudtuk.
én akkor is variálnék még egy sort, ha a tápfeladója kapcsolóüzemű belül- Ez elég valószímű,ma már smmib se tesznek hagyományos trafós tápot.

Énnekem a BLDC motoros keringetőszivattyúm 265V DC-ről megy, egy ilyennel tápolva 8. éve.

Bővebben: Link
(#) Gerzson63 válasza 444Tibi hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Elnézve a kérdező problémáját, szerintem is messze ez a legjobb megoldás...
(a szünetmentes eleve felejtős, ennyire kicsi teljesítménnyel nem is láttam még ilyet, meg a többségük hatásfoka is egy kalap sz...., még ezzel az oda-vissza átalakítósdival is jobb eredményt lehet elérni, mint mondjuk egy párszáz wattos szünetmentessel!)
(#) Barnagy1967 hozzászólása Márc 31, 2025 /

Hibás 1541 Floppy meghajtót keresek

Üdv kedves tagok!

Hibás 1541-es floppyt keresek ingyen elvihetőt javítási gyakorlás célzattal. Régóta szeretnék egy ilyet és több hirdetésről lemaradtam. Elsősorban a 1541-es legelső verziója érdekelne (a redőnyös) hibás de lehetőleg hiánytalan állapotbande persze más is érdekel.
(#) vargham válasza Barnagy1967 hozzászólására (») Márc 31, 2025 / 1

Nekem az utóbbi időben legolcsóbban 7 ezer forintért sikerült nem működő példányt szereznem.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 5, 2025 /

Anód sapka

Anód sapka ügyben kérem a segítségeteket. Ha már belefogtam akkor legyen full csöves az egyenirányítás is. Csak hiányos a készlet. 2 max 3 darab elég lenne.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 5, 2025 /

Ezt a típust keresem vagy a műanyag kupakosat.
(#) Kinka István válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 5, 2025 / 3

Készíthetsz tömör rézvezetékből. Az anódcsatlakozótól vékonyabb fúrószárra rátekersz két menetet. A végét kihajtod úgy, hogy kézzel összenyomva a gyűrű nyíljon, így ráhúzható az anódra, elengedve rászorul. Ezt a megoldást használták az orion tévék sorvégcsövén gyárilag is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2025
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 5, 2025 /

Van néhány darab, adok.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 6, 2025 /

Köszi. Mikor és hogyan?
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 11, 2025 /

Nyomtató

A Fema állatmentők nyomtatója behalt és ha akad egy használható példány akkor tudtok adni egyet?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 11, 2025 /

Valami elvárás van vele szemben?
- Titasugaras/lézer
- Szines/FF
- Ipari/háztartási jellegű felhasználás
(#) ha6qt hozzászólása Ápr 14, 2025 /

Ferritet keresek

Elfogadnék Budapesten bármilyen ferrit magot, olyat is, amit a vezeték külsejére lehet pattintani, de olyat is, amin a vezetéket lehet átfűzni. Rádióamatőr rádiófrekis zavarok csökkentése a cél.

Volt egy dobozom, ahol tartottam a számítógép tápokból bontottakat, de sajnos sehol sem találom
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2025

Ferrit.jpg

(#) rectamas válasza ha6qt hozzászólására (») Ápr 14, 2025 / 1

Van több db. rápattintható is, de 15kVA-es szünetmentesből is vannak zavarszűrő toroid magjaim.
Holnap kb. 10-13 óra között a Corvin környékén át tudom adni.
(#) ha6qt válasza rectamas hozzászólására (») Ápr 14, 2025 / 1

Szia! Köszönöm szépen, időközben megtaláltam a saját dobozomat, azt hittem már, hogy elvesztettem. Üdv, Attila
Következő: »»   134 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem