Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műholdvevő- nincs jel
Műholdvevő javításTizen++ éve vettem bolhán egy akkor viszonylag új dig. beltéri egységet. Made in korea. Összes ismertetőjel Homecast S3000CR. Helyi üzletben szemre azonnal adtak hozzá Strong műholdvevőhöz való távirányítót. Működött is. Néhány év után félretettük, mert kevesen néztük eredetiben a sok német adót.![]() Szolgáltatót váltanék, mert mióta EGYedüli lett, egyre szemetebb. Műholdas jönne számításba. Előtte szerettem volna kipróbálni a megmaradt jobb (0,3, 0,2 dB) fejeket. Nem indul a beltéri. Feszültségek rendben, piros LED világít az elején. Kvarcon jel van. 27 MHz. A panel IC-jén, 74HC164, fix, legtöbb lábon H szintű jel mérhető, így a gombok 3,6 V-os jele nem tudja felülírni a fix 5 V-ot. Közben van dióda, tehát csak pozitív jelet fogad. Távirányítóra sem reagál. Pedig kicseréltem benne az "eredeti" elemeket. Egyik már maszatolt, de kárt nem okozott. Míg használtuk, frissítettem a szoftverét az akkor legújabbra. Lehet-e valamilyen módon resetelni, alapra állítani? A panelon gombot nem találtam, a kezelőfelületen hatástalanok.
Most is található hozzá frissítés, előbb szoftvert írtam, de firmware 2009-ből. A készüléket 2005 végén vagy 2006 elején gyártották (0548).
Mégis, ha működne, milyen TV csatornákat néznél vele? Ráadásul szolgáltatót is emlegetsz...melyik volna az?
Ha működne, nézhetném vele az osztrák adásokat, mert van benne hozzá kártya.
![]() Feszültségek megvannak, az IR vevőn látható a távirányító jele, de semmi nem történik, kijelző (4 szám) nem működik. Valószínűleg kuka. ![]()
Ez a régi, azaz a "mindigTV"...de melyik az új?
Én gyakran odakapcsolok, mert a sat-vétel az időjárás miatt akadozik.
SD vevővel lehet nézni osztrák adásokat...? Cryptoworks kódolással? Van nekem is egy kártyám...
Nem mert tudtommal már nincs SD adás a müholdról és osztrák kártya kell ehhez
Nem tudom, mert nem működik a vevő.
![]() Mikor megvettem, akkoriban álltak át a műholdakon digitális adásra. Csak külföldieket tudtam nézni, mert a hazaihoz magyar kártya kellett volna. Csak nem volt ászom, így csak betlit tudtam mondani. ![]() Idézet: „2025. márc. 26., · Die Tage von Cryptoworks sind hierzulande damit endgültig gezählt.” " A Cryptoworks napjai ... megszámláltattak." Nem is olyan régen. Március 26-án. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2025
Itt vannak infók (eléggé bonyolult): https://digital.orf.at/
(Talán hiába is van kártyám, ha az 50 eurós díjért csak 5 évig volt érvényes, további díjért hosszabítható lenne) De minek...telefonos applikációval a mobilomon nézhetem. Persze SAT antenna beállításhoz még jó lenne a boxod. De ilyet ma már sokan kidobnak, mert...
Sajnos, az enyém is úgy jár. Bármi is a hibája, nem érdemes javítani.
![]() Láttam az időkorlátot némelyik képen, de az én kártyámon nem jelezték. Amíg használtuk, addig nem volt vele gond.
Szevasz!
Ha nagyon állítgatni akarsz, akkor itt van a Thorról szabadon vehető adás. Csatornakeresésnél kézzel beállítod a Transzponder frekvenciát, a polarizációt (V_H), a modulációs módot. És a kézi keresést rászabadítod.. Meg fogja találni. Üdv: StMiklos Én az összes csatornámat bevive a kb. 10 transzpondert így kerestem le..
Van néhány apró probléma.
Megjött az új beltéri. Tányérnál követelmény legalább 60 cm átmérő, fej 0,3 dB vagy jobb. Egy Telekom-os tányért tettem fel. Ugyanis a Telekom év elején beszüntette a műholdas TV sugárzást, így hullanak, mint a legyek. 70*80-as ellipszis. Először csak térkép szerint majd mobil Appal állítottam be az irányt. Több fejet is kipróbáltam, 0.2, 0,3 Db-seket. Látszólag működnek, mert a beltéritől megy ki áram. 3 kábelt is összeraktam közben különböző minőségű anyagból és hosszban, hátha. A függőleges irányon is állítgattam. Sehol semmi jel. Ebből a szempontból rosszabb a digitális, mint az analóg, mert analógnál mozdításra azonnal és a mozdítás mértékében romlik vagy javul a kép. Digitálisnál nem látszik azonnal a változás. Sőt, inkább sehogy. ![]() Idézet: „Én az összes csatornámat bevive a kb. 10 transzpondert így kerestem le..” Hiába kerestem ki létező csatornákat, nem találta. Egyébként a szerződésben 90 csatorna van. Egyesével lekeresni? ![]() A 120-as tányért nincs kedvem felrakni. Inkább megkeresem holnap a haverokat. Valakinél csak van műholdkereső műszer.
De mégis melyik szolgáltató csatornáit keresgéled? Az "új beltéri"...bővebben? Az LNB-t is el kell forgatni. A nagy antennát nehezebb beállítani, mint a kisebbet...
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2025
Önmagában az, hogy vesz fel áramot a fej, csak annyit jelent, hogy sikerült rátekerni az F csatlakozót.
Szerintem nem a tányérral van a gondod. Szombaton járok arrafelé, van a polcomon egy műholdkereső. Keszthely talán a legközelebbi, ameddig el tudom vinni. Zsombiéknál át lehet venni, ha kéred. Szivesen elmennék segíteni, de úgy ki leszek mint a nyúl, mire a Rábaftára mindenkit el is, és vissza is szállítok (hajnali indulás, egész nap vezetés, jópofizás, sötét éjszaka érkezés haza).
Hát a digitálist nehezebb. Megnézni, merre áll a szomszédé, persze ha van... Kivinni kis tv-t, beltérit a jelszint menüre tenni és figyelni jelerősség/minőség. Vagy kölcsönkérni antennabeállító eszközt. Havernak olyan van,amin kis kijelző van. Beállítható benne több műhold/traszponder(menthető) és mutatja a jelszintet kinn az antennánál. Na egy ilyen szuper!
Szevasz!
1 transzponderen 8-14 csatorna van SD/HD függvényében. Nekem csak alap csomagom van 12 éve, elég annyi transzponder. Itthon kábeles a TV (ONE/DIGI) műholdas csak a telken (UPC) de itthon is 2 TV-vel, osztva. Nekem csak kártyám van, minden az enyém. Trükk, ami jól jött: felhasított 35-ös műanyagcső van az oszlopon, annyira meghúzva csak, hogy finoman forgatható, még egy provizor mutató és sála is van. Nem harapnak bele akadozva a fogak az oszlopba. A műholdvevőn van "sípoló", jelerősség fűggvényében fütyül és számszerúleg írja a jelerősséget. Egyébként mindegy, hogy kódolt vagy sem, sípol, persze jó látni miért. 3 fokra meg ott van (volt) a másik magyar szolgáltató. Üdv: StMiklos
Szia,
Menni fog az most is, ne add fel! ![]() 19,2E, 13E, 0,8W (gondolom ez kell neked) ezeket könnyű beállítani, nem kell hozzá műszer. Pláne ha csak egy egyszerű koaxra fűzhető satfinder-t tudsz kölcsönkérni. Ha van a haveroknál elfekvőben régi Opticum vagy Orton beltéri, még azzal is jobban jársz, mert érzékeny tuner van bennük, könnyen találnak jelet, nincs nagy késleltetés, és van a menüjükben műholdkereső funkció. Ami nem csak a tévén mutatja a jel erősségét és minőségét, hanem hanggal is jelez. De ajánlok két egyszerű programot. Ezekkel gyorsan sikert fogsz elérni minden műszer nélkül. Persze ha van rálátásod a műholdra. Kiválasztod a lakhelyed, és hogy melyik műholdra van szükséged, és megmutatja térképen az irányt: Dish Pointer Ez pedig azt mutatja meg, mennyire kell megdöntened a tányért, illetve mennyire kell beforgatnod az LNB-t. Itt is lakhelyet, műholdat, illetve a tányér méretét kell megadnod.: Satlex
A Dish Pointerrel kezdtem, később telepítettem appot a mobilra, de mindkettő elég jól mutatta az irányt. A szolgáltatónál csak a Thor6 0,8W-t említik. A beltéri beállításkor 4 keleti műholdat is felajánl. Hogy azok mit adnak, nem nézegettem. Az a Satlex tényleg nagyon jó.
Sajnos, nem jutok állandóan TV-hez. ![]() uniman: Nem akartam reklámozni de ez is (részben) egyedüli. ![]()
Általában nem, mert az ilyen szolgáltatok egy csokorba fogják össze az összes csatornát. Azaz neked csak a transpondert kellene megtalálnod a többit automatikusan intézi stream.
A frekvenciatáblázat szerint eléggé szét vannak szórva.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2025
Az mindegy. Ha jol emlekszem egy transzponder 34 mbps kapacitást kinál.Egy HD csatorna 4-12 mbps sávszéleséget igényel azaz transzponderenként 3-8 müsor HD fér el. A frekvenciák mind benne vannak a kodban, de már ott is OFDM modulacio van azaz a müsorokhoz már nem kell extra frekvencia, a csomagokhoz kell OFDM frekvenciasáv ( az analogvilágbol megmaradt 8 MHz. De ez is mind be van kodolva a csomagba. )
Az "egyedül" az téves..."egy" a helyes fordítás, meg a "közvetlen" ha az égből jön. [/off
]Több évtizede működik nálam, most éppen egy KAON CO3600 meg egy saját beltérivel. [off]Én személyesen mentem be a boxért, ahol mindent behangoltak...itthon csak rádugtam a koaxot. Fix meg egy motroros 60 cm-es antennával. Pont őket emlegettem, hogy záporesőben elmeg a jel és akkor átkapcsolok földi antennás mindigtv-re...mert az rossz időben is nézhető. A szolgáltatónál van egy fő freki, amiből veszi a beltéri az infót a többi csatornáról...és behangolja mindet (még a nem nézhető kódoltakat is). A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2025
Még jó, hogy ezek nem "Hegylakó" módjára szórakoznak egymással.
![]()
A kisebbet nehezebb belegyezni. Két műszerrel csinálom, egy sipolós detektorral utána egy X Finder 2 adja a tápot, kártya is van benne. Ha megtaláltam a holdat egyből jön a kép is, persze, ha a kártyának nem kell frissülnie. A kisseb lavórnak kisebb a jele könnyebben el lehet legyezni mellette.
Na azér nem az összeset. A Lyngsaton nézve mindegyik szolgáltatónak több csokra van.
![]()
Kerestem műszeres ismerőst. Pedig én is azon a tájékon tekergettem, de mégis kellett hozzá a gyakorlott szakember.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |