Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   281 / 1708
(#) Frankye válasza ZLED hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Ügyes jószág, de azért egy szebb előlapot megérdemelt volna...
Viszont a fesz. kijelző nagyon profi!
(#) Topi hozzászólása Aug 19, 2008 /

Elkészült végre, bemérve stabilan működik a full tisztán furatszerelt, de mégis USB-s AVR programozó.
Ez a programozó előre programozott processzorral hamarosan kapható lesz a HEStore-ban, szinte fillérekért.

Íme pár kép.

Természetesen cikk is készül róla, napokon belül publikus lesz.

Szerk: Ja, és ami fontos! Full AVRStudio kompatibilis, Vistán is!
(#) vicsys válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Hmmmm, fincsi! :kalap:
(#) gtk válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Jol nez ki ! avrdude vagy mas linuxos progival is mukodik?:smoke:
(#) levii válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Jól néz ki, szép karcsú lett!:kalap:
A HEStoreban KIT formájában lesz kapható vagy kompletten készen?
(#) Topi válasza gtk hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

AVR-Dude-al is működik, linux alatt is tesztelve. Működik CDC és Custum USB HID módban. Ha a CDC valami miatt nem lenne jó egyes rendszereken, akkor ott az USBHID ami esetén viszont rendszer független, mert az avrdude is kezeli.

Windowsok esetén ami >win2000 külön driver sem kell, az alap rendszer soros emulációra épül.
(#) gtk válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Klassz ! lehet hogy en is veszek majd egyet mivel egyre lustabb vagyok nyakot kesziteni es osszeszerelni :smoke:
(#) Topi válasza gtk hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Szerelés megmarad, csak nem kell nyákot gyártani, meg összevadászni az alkatrészeket, és hasonló nemkívánt események.

Azért összeforrasztani Neked kell
(#) Frankye válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Ejha! Ez igen! Nagyon patent kis jószág!
(#) IMi válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Hello!
Ez is saját termék vagy netán EZ a kapcsolás az?
Mert ha ez az, akkor bátran ajánlom mindenkinek, ha nem akkor is ...
Én megépítettem és szuperül működik linux alatt is .

Egyébként ügyes kis panel lett!
(#) Topi válasza IMi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Igen, de ez az eredeti AVR-Doper módosítása, nem az ezredik átdolgozás
(#) IMi válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Ezt kifejtenéd , mert EZ az eredeti amiben van HVSP. Ja és nem kötekedni akartam ! :worship:
A cikket viszont nagyon várom !
(#) Topi válasza IMi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Igen, ebből van kivéve a HV opció, időzétésben (kristály) választásban is változtattam, ami jogos változtatás.
Természetesen a javítást elküldtem az OD-seknek. Hamarosan kikerül oda is.
(#) Kocska hozzászólása Aug 19, 2008 /

Sziasztok.

Elkészült a forrasztóállomásom. A kapcsolás Attila86 oldaláról származik. A doboz egy pc táp volt, a festés nem lett túl szép de ez van. Jöjjenek a képek: kép1 kép2 kép3 kép4 kép5kép6
(#) szilva válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Nagyon jól néz ki, gratulálok!

Már nagyon várom a cikket! (Mi dolgozik benne?)
(#) Topi válasza szilva hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

mega8
(#) MaSTeRFoXX válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Gratula! Végre elkészült, meg pofás lett!

A preciziós dip foglalatot szerintem meghálálná, nekem a lemezesekkel rossz tapasztalatom van...
(#) Attila86 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Nekem is.
(#) totti91 válasza Kocska hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

mindenki Topi alkotását dícséri pedig szerintem a tiéd is szép munka..talán szebben is le lehetett volna festeni de ha nem eladni készülsz akkor tökéletes
szerk.:plusz pont hogy nem a HE szerverét terhelte a képekkel
(#) Kocska válasza totti91 hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Köszönöm a dicséretet. A festés így sikerült, de nem is szeretném eladni, szóval akár milyen ronda de az enyém . Majd a legközelebb talán jobban sikerül.
(#) Topi válasza Kocska hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Javaslom a zsírtalanítást (pl. trisó. Egy fél kilós csomag fillérekbe kerül). A zsírtalanítás után pedig fújós festék!
Zsírtalanítás után be a víz alá és látod hol zsíros még (ott elkerüli a felületet a víz)

Ne szappannal vagy egyéb csodával, mert a szappan lúgos és nem oldja rendesen a zsírt.
(#) Kocska válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Először lecsiszoltam a fémet majd sebbenzinnel tisztítottam le. De lehet a festékkel volt gond ( úgy kaptam egy üvegben). De majd legközelebb veszek trisót. Köszönöm a tanácsokat.
(#) Topi válasza Kocska hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Sebbenzin olyan felületet hagy maga után, hogy jó hogy nem H100-as higítóval kented le előtte
(#) Kocska válasza Topi hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Hát jó tudni, pedig úgy tűnt, hogy elpárolog a felületről az egész.
(#) huba hozzászólása Aug 19, 2008 /

Elkészültem a függvénygenerátorommal. A lelke egy XR2206-os. A rajz a rádiótechnika 96/6 os számából származik. Biztos nem ér fel egy gyárival de itthoni körülményekre megfelelő.
(#) levii válasza huba hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Jól néz ki
Az a sárga tekerő gomb amivel a jelalakot lehet változtatni elég érdekes, nekem egy varrógép jutott róla eszembe amin lehet állítani hogy hogyan varjon.

Üdv!
(#) Doncso válasza huba hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Jó kis tok az az XR, én is épitettem egy ilyet, bár nem teljesen ez a kapcsolás, az enyém az elektorból származik, de nagyon jó kis kapcsi hobbi célra.
GRAT!!!
(#) MaSTeRFoXX válasza huba hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Gratula! Nagyon szép jelalakokat produkál!
A magam által tervezett kis amplitúdónál egy kicsit beszakadottat ad...
(#) Topi válasza huba hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

Nem rossz, elvileg az XR hangfrekvenciás tartományra tervezett. Egyik barátom épített belőle egy fgv. generátort, de a négyszögjel már nagyon ronda volt, színusz teteje is csúcsos vagy leharapott.
Én is próbálkoztam anno a MAX038-al. 100 KHz-nél már olyan borzasztóan ronda volt a színusz, hogy az bűn.

Aztán sok év szenvedés után megelégeltem és vettem a profi digitális függvény generátort. Ami a meglepő volt, hogy életemben nem látttam még 5MHz-es csodaszép négyszögjelet. De 6MHz-nél még színusz a színusz.
(#) Gafly válasza huba hozzászólására (») Aug 20, 2008 /

A TTL kimenetre tettel valami tovabbi vedelmet?
Onnan szoktak megolni az IC-t
Következő: »»   281 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem