Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3646 / 3650
(#) Jonni válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Ha a panel jó lenne, akkor sem éreznéd a különbséget , max hangban
(#) Prefector válasza Jonni hozzászólására (») Júl 3, 2025 / 1

Ráadásul csak ront a helyzeten valóban, ugyanis a keringetés miatt a vizes "pad"-en átkeringetett levegő egyre több nedvességet vesz magába, amitől nő a lehűtendő légtömeg is, illetve felnedvesíti a szobát is, amitől még rosszabban tud párologtatni az emberi test és még jobban melege lesz.
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

A hűtőgép a földszinten van, ahol sokkal elviselhetőbb a hőfok, úgyhogy ott "nem oszt, nem szoroz".
Igen, nálam PC, kábeles digibox és szürkeárnyalatos képcsöves monitor is szokott üzemelni ‒ ilyen melegben a második PC-t (amin zenék vannak) be se merem kapcsolni, mert az régebbi és szokott belőle hő jönni rendesen.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Akkor meg van a téli fűtés.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Arra ma sikerült rájönni, hogy a szoba túlvégéből nem igazán hatásos, előkerítettem a pilleszékemet, arra rakva ide költöztettem magam mellé.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 3, 2025 /

Csöves doboz

Van köztetek asztalos aki legyártana egy 11x12 rekeszes dobozt a csöveimnek? Szeretném végre rendes helyen tárolni őket. A csövek átlag mérete egyforma kivéve a pcl sorozatot. Ez olyan 25x25 mm-t jelent. A magassága olyan 80mm körül.
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Alkotót kérdezd meg.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Ideiglenes megoldásnak cipősdoboz és papírtörlő is megteheti, nekem sincsen minden büszkülésre készen (meg talán soha nem is fog)...
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Mondjuk a sima műanyag alkatrésztároló, amit a lidl/aldi szokott árulni, szintén jó lehet.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Szerintem (hullám)kartonpapírból sk megcsinálod. Akár a gyári. Amennyit mozgatva lesz örök élet.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Keményebb rajzlapból vagy vékony kartonból csinálsz minden csőnek dobozt. Egyet széthajtasz, körbe rajzolod, jelölés után kivágod, összehajtod, összeragasztod, onnantól lehet mindegyiken egyedi azonosító (sorszám) és ebből elég sok belefér egy cipős dobozba (kb. 80db).
De lehetnek a csövek wc papírral, bubis fóliával akármivel betekerve, csak az több helyet foglal.
(#) Macsek71 válasza bbb hozzászólására (») Júl 4, 2025 / 2

Egy érdekes "emlék" a párologtatásos hűtéses gondolatkörhöz :

Sok-sok éve (tán még a cocializmusban) is voltak meleg nyarak Kollegával a csarnokban (többszáz m2) elkövettünk egy sürített levegő-hálózatról üzemelő, víz porlasztós levegő mozgatót. Gyakorlatilag egy pici fúvóka, előtte egy kapilláris méretű cső - finoman fújt-porlasztott abba az irányba ahol mi tartózkodtunk. Kellemes hűvös érzést adott.
Karbantartó kollega megirígyelte - lemásolta az ő tizen m2 méretű relatíve zárt műhelyében. Néhány 10 perc múlva nem lehett megmaradni a műhelyben a pára miatt ...
(#) Gafly hozzászólása Júl 7, 2025 1 /

Buli volt Csongrádon

És meg sem lettünk hívva.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 7, 2025 /

Igen van. Rá jár a rúd Csongrádra. Mondom én ez Nevada.
Az első földrengést én nem éreztem, mert éppen forrasztottam. Ott ne zavarjon még a Föld se. A családtagjaim érezték különben.
A másodikat éreztem, az már nagyobb volt. A konyhában voltam. A konyhaszekrény üvege mozgott, és morajlás hallatszott kb. 3-5 mp-ig tartott. Érdekes volt. Azóta folyamatos utórengések vannak, azóta én személy szerint nem éreztem földmozgást. Azért hatalmas nem volt, de ne is legyen.
Most nem rég hatalmas szélvihar volt erre, nincs is áram. Nem elég az aszály, még a földrengés is van.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Júl 8, 2025 /

Errefelé Keszthelyen minden lakossági szolgáltatás üzemel, tehát szerencsére áram is van (el sem ment), csupán állítólag a Balaton mentén vannak súlyos vasúti fennakadások. Délelőtt meg tegnap este volt kis szünet, amúgy tegnap óta folyamatosan esik az eső ‒ tocsog a víz az utcákon és fröcskölve járnak a buszok. ☔︎︎
Azt sajnálom, hogy hiába lett hűvös, az eső miatt nem tudok szellőztetni a tetőtérben.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 8, 2025 /

Itt is már van áram, tegnap este 8-kor visszajött, igaz közvilágítás nem volt még.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 9, 2025 / 1

Idézet:
„az eső miatt nem tudok szellőztetni a tetőtérben”

Minek? Most vettél egy készüléket
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

@jonni - Végül tegnap már 17:00 körül tudtam szellőztetni, az a készülék se "mindenható", jó levevgő csere sose árt.
@sany - Az Időkép szerint sok helyen fák dőltek ki, ezek és villámcsapások okoztak áramkimaradásokat Budapesten és környékén, Budakeszin vezeték dőlt ki, ami miatt csak este 10 körülre lett ott áram agregátorral, Pomázon és csobánkán hétfő délután óta nincs áram. | Vigyázzatok magatokra.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Én ha szellőztetek állandóan bejönnek a kaszáspókok és nem győzöm kirakni őket. Igen, tudom ,hogy feltalálták a szúnyoghálót de az is visszafog egy kis levegőt mégha nem is sokat...
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Nekem is rémálmaim szoktak lenni, csurom vizesen ébredek hajnalban.
Már megint mit álmodtál?
Jött a kaszás.
(#) Jonni hozzászólása Júl 9, 2025 /

Szél Szél

52 KM/H szelek (jelenleg). Mekkora energiákat lehetne ezzel termelni(?) . Milyen jó lenne kihasználni...

Hat méterig mereszthetsz szélkereket, amennyire én tudom.
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Ahhoz nyilt terep kéne ahol nem fogja vissza semmi a szelet

Meg az sem fúj állandóan, ahogyan a nap sem süt...
(#) KU202M válasza Gafly hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Süt az, szegénykém, csak a felhők eltakarják a szemünk elől a fényét...
(#) Alkotó válasza KU202M hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Vagy akár maga a bolygó is takarhatja, ha éppen este van (mármint nálunk van este).
(#) jani1987 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Feltaláltuk az egy atom vastag anyagot de lövésünk sincs hogyan másoljuk le a Nap működését.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Talán jobb is. Ha az elszabadul...
(#) mnyugger hozzászólása Júl 9, 2025 /

Obi lapszabás

Nem tudjátok? Az obiban van még lapszabászat? Ha van, mennyi időre vállalnak?
(#) Rosszmáj válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Itt a lista,
Küldi a Pista:

https://www.obi.hu/aruhaz/services/lapszabaszat

Eszerint Csabán van, lehet telefonálni, mennyi idő. De csak a náluk vásárolt cuccot szabják.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2025
Következő: »»   3646 / 3650
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem