Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Végem vanOlyan dolgokat hallottam ma aminek hatására kidobom a szakmai papírokat. A réz nem reagál a vassal. Akkor miért gyógyult össze a kettő a futó csatlakozóban.? A másik a sérült vezetékre vonatkozott. Nem baj, hogy sérült a lényeg, hogy működik. Egy érintésvédelmi szakember ennek hatására felmondott. Ezt a két marhaságot a szomszéd mondta.
Attól függ hogy hol és milyen alkalmazásban. A gépészetben én csak javasolni tudom a rézpasztát két acél alkatrész közé berágódás ellen.
Mert csak eltúlzod a dolgokat.
Az utanfutó-csatlakozóbsn nem sima "vas" van. Mint a konnektorban sem. Es a következő hsz-ben meg is valaszoltad, miért is ment tönkre: mert víz is érte. Hat, ez előforduló dolog egy utánfutó-vsatlakozásnál. Új állja a helyét. Ne kókanyold -én egyetlenegyszer javíttattam (mert másnap reggelre kellet), aztán ugyanaz pénzert vadonatújat tetettem fel... A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025
Nem viccesEgyáltalán nem vicces. De nem találtam "Szomorú" című rovatot.Évekkel ezelőtt hoztak egy vasalót. Nagyon komoly, márkás. Nem írom ide. Legyen elég annyi, én főzök, s te falsz. Kimúlt a hőfokszabályzója. A túlmelegedés miatt a biztonsági kiolvadó bogyó is kioldott. Alkatrész. Kapható komplett talp. 13%-kal olcsóbb, mint az új komplett vasaló 1 év garanciával. Ma hoztak egy más típust. Ez a Fülöpé. Kimúlt a hőfokszabályzója. Nem fűtött túl, csupán nem kapcsol be, bárhova tekerem. Az egyszerűség kedvéért gőzölő tömítés és a vízbeöntő nyílás fedelén kívül semmit nem lehet hozzá kapni. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2025
Idézet: „A túlmelegedés miatt a biztonsági kiolvadó bogyó is kioldott.” Egy ilyen nem megoldás?
Saját tapasztalat: francia vasaló (tilalmam ellenére vette a Nyúl) kevés, garancián épp túl nyúló használat, nem működik. Seráfütty, szétkapom, javítom. Égen-földön fel nem lelhető fejű csavarok
![]() , de én kiszedtem (csigaevő rajtam ki nem fog ). DE MÉGIS! A gőzadagolónál ismeretlen összerögzítés, hozzáférhetetlenség. Mindegy, széthúzom -mert bepattintós, kúpos valami- szétszakad. Csúnya szavak hosszan ismétlése közben 10000-ért elhajít.Na, ezért nem úgy van, hogy hipp-hopp kicseréljük az alkatrészt.
Sajnos manapság már inkább arra mennek a gyártók, hogy éppen csak élje túl a garancia időt, hogy így már ne kelljen foglalkozniuk vele, ha elromlik, akkor vegyél újat, mert nem javítható.
![]() Pozitív példa: anyám már ~2006 óta használja a vasalóját, csupán idővel a talp aljáról jött le a bevonat, amúgy még mindig lehet vele vasalni. ☺
A megolvadt biztonsági bogyóba belesüllyedt egy kerámia csapocska, ami zárta a hőfokszabályzó biztonsági érintkezőit. A hőfokszabályzó beállított hőfokra működő érintkezőjéről levált az egyik pogácsa, az okozta a túlfűtést. A biztonsági bogyót ki lehetne olvasztani, de mi legyen a többivel? Hőfokszabályzót nem kapni hozzá, ráadásul hozzáhegesztették a fűtőbetéthez.
Azaz teljes talpcsere lenne a megoldás, ha nem kerülne majdnem annyiba, mint egy új vasaló. ![]() Zsombor. Saját cseh gőzölővasalónk ~40 éve üzemel. Itt-ott már csorbult, apró javításokat is be kellett vetni, de túl nagy hibája még nem volt. Egy munkatársamnak volt NDK gőzölővasalója. Kétszer cseréltem benne betétet (talpat), míg végül a NDK-val együtt az alkatrész utánpótlás is megszűnt.
Én inkább láncfűrészt, kaszát, fűnyírókat javítok, de ez a trend ott is megfigyelhető. (Az autóknál is) Anyag ahol csak lehet, kispórolva. Ahol lehet egy két mm levenni, ott el is fogják hagyni. Szörnyű...
Értem én, hogy profit, de na. A nagy márkák is megérnek egy misét. Őket elvileg azért választaná az emberert drágább, és biztos jobb. Hát nem igazán. De a környezetvédők meg folyamatosan sírnak (jogosan), hogy sok a szemét. Hát így persze, hogy sok, hogy nem lehet javítani, hanem dobd el vegyél újat.
Ez az ára annak, hogy még a minimálbéres is tud már félhavi fizetésért mosógépet, másfél heti bérért TV-t venni.
Ne sírjuk vissza azt, amikor évekig spóroltak ilyesmikre. De már ez nem vicces, meg mókás -még én is partner lettem az offolásban A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
Épp mostanában szereltem szét a verda fék rendszerét és amit nem értek az a betéteket rögzítő szegecs. Jóval vékonyabb mint a furat amiben van. Miért?
Bocsánat hogy megkérdezem, meg nem is ide tartozik, de össze tudod rakni egyáltalán a vizsgáig?
Normálisan elvégzett szegecselésnél a szegecs szára betömörödik a furatba, tehát kitölti azt. Ha nem, akkor kókányolás.
Én az egészet nem értem.
A fékpofákat készen, szegecselve árulják, azon nem látszik mekkora a lyuk és a szegecs viszonya. Az "összerakni"-t még kevésbé értem. Én is most vizsgáztattam az autót (20 éves). Leadtam reggel a szerelőnek, odaadtam a kulcsot meg a forgalmit, aláírtam néhány papírt, és kész. Megcsinálta amit kellett -engem nem érdekelnek ezek a részletek-, elvitte ahová kell és ott levizsgáztatta, majd délután elmentem érte. Annyi feladatom volt, hogy meg kellett oldanom más módon a munkába jutásomat, illetve a hazautat a szervizig. És mielőtt azzal jönne bárki, hogy ez milyen rohadt sokba került, nem került sokba. Nyilvánvalóan a munkának ára van, de ez sokkal gazdaságosabb mintha én tököltem volna vele napokig. Persze alapfeltétel egy jó szerelő, akiben megbízok. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2025
Sőt vizsgára fékpadi ellenőrzés nélkül kár vinni, eléggé esélyes az újabb vizsgadíj befizetése is.
Kiderült, miért olyan széles-lapos a Dell laptop tápja.
Hogy ne billegjen rajta a (kopasz) macska, mikor rajta melengeti a sejhaját
Én eddig olyan DELL töltőket láttam, aminek a laptopba menő csatlakozója világít. Ezek szerint létezik olyan is, aminél a ráülő macska szeme jelzi a bekapcsolt állapotot...
(Én ezt nem tudom tesztelni, mert sajnálnám bármelyik cicát megborotválni... Meg nem is hagynák... )
Itt nem a cicus outputjába van dugva, hogy így szikrázik a szeme?
ButaságEddig fel sem tűnt, csak ma.Én nem biztosa tudnám megoldani itt a be, leginkább a kiparkolást.
Ezek szerint az én macsom már V2.0, van vezeték nélküli töltése
Nézd meg a Budapest Komócsy u. 17-19-et, ha szeretnél még hasonló szépséget látni
Van ott pár nagyon hasonló parkolóhely a kormányhivatal előtt...
Egyszer kijártam egy ilyen parkolóból. A legközelebbi bontóig. Ajtócsere, karosszéria kihúzás, ...
Egyik irányból bekanyarodtam. Másik irányba akartam tolatva kifordulni. Az oszlopot takarta a csomagtartónál a hátsó oszlop. Jó nagy lendületet vettem.
Addig még csak be tudnál állni, míg valamelyik mellette lévő helyen nem áll senki, csak akkor jönne a kellemetlenség, ha közben melléd parkolnának és így már nem tudnál az oszloptól kiállni.
Nem tökéltes, de annyira azért nem tűnik veszélyesnek. Bármelyik teremgarázs ennél sokkal húzósabb.
Nem veszélyes, csak a sarokban kellemetlen, ha már beállnak melléd. Igazából pár dolog nehezíti (ahogy látom, már egy fával kevesebb van, mióta legutóbb ott kellett parkolnom), a fáknál rögtön a járdán keressztüli lehajtás egy ferde padkán megy, emiatt máshogy tekeredik az autó, mint számítanál rá. Meg persze ha már állnak melletted, akkor nem férsz ki. A képek nem adják vissza azt, amit élőben tapasztalsz a szűk utcával. A szomszédtól számított második parkolóhely gyakorlatilag megközelíthetetlen, ha a sarokba már valaki beállt.
A mélygarázsok meg teremgarázsok remek építészeti megoldásait se kell bemutatnod, ahol egy ívből véletlenül se tudsz szintet lépni. De itt csak szimplán ott a fa, meg villanyoszlop, meg persze körberakva a fa törzse ![]() Szerencsére már tényleg csak dolgozók állhatnak oda, így nektek nem kell ilyennel küzdeni ott |
Bejelentkezés
Hirdetés |

, de én kiszedtem (csigaevő rajtam ki nem fog
). DE MÉGIS!
A gőzadagolónál ismeretlen összerögzítés, hozzáférhetetlenség. Mindegy, széthúzom -mert bepattintós, kúpos valami- szétszakad. 

)