Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba Korábbi: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Igen, határozottan van egy karakteres íze. Ami azt illeti nem is mindenki szereti. Vaspótló gyógyszerből is van olyan, aminek rettenetes undorító íze van (mintha rozsdás bográcsból ennél). Meg ugye kevesen tudják rendesen tisztítani, tárolni.
Az inox az szerintem nagyon steril, a füst íz benne van, sokak szerint ez a bográcsolás lényege. Viszont nincsen vita, hogy tiszta, vagy nem tiszta. A zománcos meg valahol a kettő között... Csóró alföldi gyerekként, az utolsó kettő kategória egyszerűen nem is létezett...
Az öntöttvas és a húzott acélbográcsok azért jók, mert vastagabbak, jobban tartják a hőt. Viszont cserébe kényesebbek is, hamar rozsdásodnak, ápolni kell őket. Nekem van egy régi vasbográcsom, de jobban szeretem a zománcosat, amit akkor vettem, mikor a legnagyobb igyekezetem ellenére is rozsdaízt éreztem a vasbográcsban főzve! Mostanában évente talán 10-12 alkalommal szoktam bográcsban / üstben főzni, s még mindig megvan a varázsa
![]() ![]()
Állítólag a világkonyha bukéját a tüzelő természetesen módfelett befolyásolja. Ínyencek szárított tehénlepénnyel, vagy tevebrikettel adják meg a módját, csak itthon körülményes utóbbi egzotikum beszerzése...
Én is köszönöm szépen a meghívást és a köszöntést.
Piszkosul elfáradtam, de jól éreztem magam.
Bizony jó is volt!
A szakács se volt kutya ![]()
2025-ben sok rendezvény már nem várható szerintem, ahol bográcsolás és sütögetés lészen.
Egerben és Újfalun, talán Hódmezőn vannak próbálkozások. Idézet: „A szakács se volt kutya” Amúgy De ![]()
Az attól függ ki akarja megtartani. Nálam az udvarba kupleráj van a gally fa és a csatornázás, elől meg a medence és a verda miatt. A szomszédokkal meg nem égetem magam előttetek.
Granpa szervez Egerbe kemence (kovács hegesztési bemutatóval) avatót főző versennyel,
Gery78 meg Újfaluba talit. Mi meg itten dolgozgatunk, mert magától nem történik semmi, csak ha csinálja valaki. ![]()
Van olyan település, hogy Újfalu?
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:39
Beszéltem vele hogy idén részemről biztos nem megoldható, 1 a kohó le van bontva szállításra előkészítve, 2 az építkezéssel is próbálok haladni....
Az baj, mert akkor satuka kettőbe törve vár jó ideig/évekig...
Bajuszvölgy mint "B" terv?
Nem tudom idén Pisti szervez-e valamit, én nem hallottam felőle semmit, nem hinném hogy szervezne.
Amennyire tudom, Ő nem szervez semmit Egerbe, csak Granpa.
A "kutyus mosogatott" dolgot hallottam már.
Kár forszírozni, hiszen előbb ettetek, a kutya utána jött. Tulajdonképp nem is hívok a házikómba látogatókat. Nincs szüksegem ilyesmikre.
Nocsak, jó, hogy tudok róla; azaz nem tudok róla.
![]() ![]() Idézet: „Gery78 meg Újfaluba talit.” Várjál, ez nekem is új, erről eddig nem tudtam. ![]()
A b.... életbe nem jöttem volna rá, hogy Bakonszegnek a lánykori neve Újfalu...
![]() Innét 70 káem.
No majd megkérdezem a sógornőmet. Az apja volt anno Bakonszeg tanács titkára. (most jegyző lenne)
Nem is kell kérdezni.
Most már csak Gery-t kell kérdezni.
Mert megtudtuk, hogy Bakonszeg az Újfalu (ahogyan Tmiklós is Balla), azonnban pont Gery nem tudja, hogy oda bármit szervezne... ( ? )
Bakonszeg az nem újfalu. Berettyóújfalura gondolt a költő alig 8km távolságra van.
A költő néha furcsákat gondol és meg is írja; mi meg furcsán nézünk.
![]() ![]()
oké.
Akkor pedig PONT OTT nem tudja senki, lesz-e valami találkozó. Előrébbjutottam minenképp
Sejtem már, ahogy belelátok a titok kulcsába, ez az Újfalu megegyezik az amerikai 51-es körzettel és ott főleg az UFO-k bográcsoznak...
![]()
Nincs ebben semmi titok. Már Los Alamos-ban is tudták, hogy a Marslakók, a magyarok!
![]()
Nem csak. Berettyóújfalut is így rövidítettük.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |