Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A tápellátás kiszámításához kell pár adat. Mind a négy csatornát ki akarod használni? Csatornánként mekkora teljesítménnyel akarod a hangdobozokat meghajtani, és hány ohmosak a dobozaid? Ebből már lehet számolni, figyelembe véve az IC határadatait.
Ez a kis adapter biztosan nem lesz elég. A hozzászólás módosítva: Vas, 0:37
Köszi.
4 ohmos hangfalak. Nem akarom maxon használni ,de olyan adaptert akarok ami elbirja a max terhelést is.
A max terhelés 200W olyan "adaptert" nem találsz. Ha 15V-ról járatod, akkor nagyjából 30W-ot tudsz kihozni belőle csatornánként 4 ohmon. Az kb.: 120W
Mivel ezt autós erősítőnek tervezték, ez a tápfeszültség teljesen jó neki. Nézd meg ezt a tápegységet. Ez 15V/142,5W az adatlapja alapján. A hozzászólás módosítva: Vas, 8:38
Egy kis rajz értelmezést kérnék.
A kérdéses erősítő doksijában (20. oldal) megvan adva a nyugalmi áram beállításához szükséges feszültség 30mV. De ugy van berajzolva, hogy ez a kettő szembeni emitter ellenálláson mérendö.? Vagy egy darab emitter ellenálláson.?
Nagyon rossz minőségű a kép. De úgy látszik, hogy 2 db ellenállás ellentétes oldalára mutat a voltmérő, vagyis szerintem a két végtranzisztor emitterei között lévő, összesen 0,66Ohm ( 2x0,33 Ohm ) ellenálláson lévő feszültséget kell erre beállítani. Így a nyugalmi áram 45mA-re adódik, ami egy normális értéknek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:59
Szerintem inkább egy 12V/200VA toroid 20A dióda híd, meg legalább 22000µF/16V.
Már nem emlékszek pontosan mi került beépítésre, de pufferkondik vannak benne az biztos. Meg egy aktív subszűrő 2 csatornára a 4ből.
Ha mindenképpen egy kész kapcsolóüzemű tápot akarsz választani akkor a 15V / 10A jó lesz.
Szia!
Korábban beszéltünk egy CA-866 Fisher erősítőről. Egy ideig nem tudtam vele foglakozni, és Te segítettél. Akkor odáig jutottunk, hogy nézzem meg a kimeneti egyenfeszültségeit a 22, 24 tesztkivezetések illitve a hangszóró két középső pontja között. A két kivezetés 22, 24 pontoknál 100 mV körüli értéket mérek míg a pontok és a test között a 22 nél 100mv a másiknál 24 nél szinte nulla az érték. Aztán beszéltünk az E jelü csatlakozó 7 pólusuról ott a 2 és 4 pontok között 17,5V ot mérek, míg 2 és 5 pontok között nulla. a 7 es és a 6 os pontok között 5,4Voltot produkál. Szerinted az egyik táp ellátásával lehet gond, hogy nincs hang a kimenetén illetve a kijelző sem megy? Üdv . M.FERI
Szia! Jól látod, az "E" csatlakozón 2-5 pontok között +17V nak kéne lennie. Lehet csak az R309 ellenállás van megszakadva.
Köszönöm !
Megnézem, és majd jelzek! Üdv: Feri
Szia!
Megnéztem az R309 ellenállás valóban szakadt. Ez az ellenállás szerinted egy sima huzal, vagy fémréteg, vagy egy félig bizti és ellennállás. Köszi Üdv: FERI
Ez egy túláram hatására kiolvadó ellenállás. Sajnos korlátozott az élettartama. Közönséges ellenállással szoktam pótolni ilyen egyszerű alkalmazásnál.
Köszönöm, és szerindet a hang ezután visszajöhet az erősítőbe!?
Enélkül a táp nélkül nem jut jel a végerősítő bemenetére, tehát nagy eséllyel ez az egyetlen hibája a készüléknek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |