Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönjük az észrevételt. Jelezzük a fejlesztőknek.
Más, gyakorlatibb olvasatban:
- Ha kapok segítséget (link, fájl melléklet, akár privát üzenetben lakcím, telefonszám) a HE fórumról, akkor örülök mint majom a farkának, és ha hasznos, akkor használom. - HE fórum nem egy archívum, nem feladata az internet háttér tárolójaként működni. Röviden: Ha kell neked, akkor megőrzöd. Ha nem őrzöd meg, akkor nem kell neked, és így jártál.
Köszönjük az észrevételeket, módosítottuk az ÁSZF-et, kiegészítésre került az adatmegőrzési irányelvekkel miután a jogászok is jóváhagyták a módosítást.
Csak személyes, HE-től független és teljesen feleslegesen morcogós megjegyzésem: 20,5 éve pontosan ugyan így van az automatikus privát üzenet lejárat (már azelőtt így volt, mikor én ide kerültem), de megértettem hogy a felesleges disclaimerek idejében ez fontos. De valóban egyébként meg igazatok van és jogos az észrevétel, hogy nem volt beleírva a konkrét időtáv. Most bele van, bár változhat bármikor ha az üzemeltető úgy dönt, de benne van. ![]() ÁSZF - IX. Adatmegőrzési irányelvek
Olyan igény csak bennem fogalmazódik meg, hogy legyen egy privát üzenet mentési lehetőség, mondjuk dátumtól-dátumig? Tisztán szövegként, hogy ne foglaljon sok helyet. Így például akinek ez lényeges, az tud magának készíteni például "HE-2025" nevű fájlt a saját gépén, majd minden évben egy újabbat, és ha van hozzá türelme, akkor bogarászhat benne.
Szerintem ami fontos (rettenetesen sok van?), lemented magadnak...
Az alaposabb mentésnek annyi előnye van, hogy abban az is ott van, amiről csak később derül ki a fontosság. Viszont fordítva is értékelhető, mert ott van egy csomó lényegtelen dolog is.
Privát üzenetekben tipusan vannak olyanok:
- Úgy néz ki a fejed, mint egy mint egy teve, és az agyad is akkora. - Az oszcilloszkópért kedden reggel gyere a Jókai utcába, +70 123 5678 Öt év után egyszercsak csörög a telefon, hogy "Tevefejű, megyünk a haverokkal, nem világít zölden a cucmák, és a többi cuccot sem adtad ide hozzá." Tehát miért is kell letölthetővé tenni, és évtizedekre megőrizni a privátokat? Miért akarod olvasgatni, hogy ki mit mondott neked hét évvel ezelőtt? Beidézni nem tudod, mert a fórumon tilos privátot idézni, akkor hol akarod az orra alá dörgölni, hogy öt hete az mondtad, hogy "Olyan az eszem mint egy tevéé?"
Olyan vicces dologról vitáztok...
@Alkotó:Ha mentés kell róla, akkor csak rákattintasz az üzeneteidre, a korábbi üzenetek megjelenítésével az összest fogod látni két évre visszamenőleg. Azt kijelölöd és egy jegyzettömbbe bemásolod (ctrl+c másolás, ctrl+v beillesztés). Lehet, hogy a szmájlik nem teljesen fognak átmenni, meg esetleg a hosszú linkek, de a szövegek érdemi részét máris el tudod magadnak tenni. Az már más kérdés, hogy mi értelme van hosszú évekre visszamenőleg tartogatni a "te teveeszű" üzeneteket... Meg persze, ha valami fontos van benne (pl. telefonszám, vagy cím), akkor azt amúgy is érdemes lenne külön elmenteni egy címjegyzékbe, noteszbe felírni...
Ezen csak megakadt a szemem, de ma is tanultam valamit
![]() Arra emlékszem, gyerekkoromból (ezredforduló környéke), sok filmnél éreztem azt a TV-ben, hogy a betétdalok valahogy magasabban-gyorsabban szólnak, mint amikor ugyanazt a zenét a rádió adja éppen. Ezek szerint nem képzelődés volt.. ![]() Bár akkor már felmerül a kérdés bennem, a magyarázatot továbbgondolva: a VHS-nél ezek szerint jóval pontosabban tartani kellett a lejátszási sebességet, különben a kép is szétesett volna a TV-n..? A sima audio magnóknál teljesen hétköznapi dolog volt akkoriban, hogy (persze főleg az egyszerűbb hordozható gépek) hallhatóan eltérő sebességgel jártak (legalábbis ha ismerted az adott zenét, akkor észre lehetett venni). A hozzászólás módosítva: 9:17
|
Bejelentkezés
Hirdetés |