Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3652 / 3652
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 15:28 /

A pénztáros nem csak azért van ott, hogy az alkoholos italt nézze, azt is nézi , hogy nem akar-e valaki fizetés nélkűl távozni , meg amit más is mondott ha a kuponkódot nem veszi be vagy az akcót nem vonja le a gép stb baja van, akkor az odaállított dolgozó oldja meg ezeket a problémákat.
A hozzászólás módosítva: Sze, 15:30
(#) Ódenka válasza rectamas hozzászólására (») Sze, 16:12 /

Nagyon szépek! Az amerikai kabóca nyírja ki az új hajtású vesszőket, kis korukban a fürtök alsó részét. Most már nincs jel róluk, lehet, visszamentek Amerikába...
(#) sany válasza rectamas hozzászólására (») Sze, 18:02 /

Nagyon szépek! Gondos kezek gyümölcsei az biztos.
(#) sany válasza Ódenka hozzászólására (») Sze, 18:06 /

Nekünk még ezen kívül, egy tő szőlőnk van. Azon van 3-4 kisebb fürt. Ha megeszük majd azokot, marad majd az egyiptomi szőlő a zöldségestől.
(#) Ódenka válasza sany hozzászólására (») Sze, 18:30 /

Engem el lehetne lopni szőlővel. A ház előtti kis lugas idei termése nekem 1 napig tart ki. Nem biztos. Naponta nagyjából 4x is fogyasztok szőlőt, olyan 3-4 kg összesen...
Az a baj, hogy anno nem volt eszem a fajtákat kiválogatni, hogy az érést elosszam. Most van egy idén lerakott fajta, ami október végén terem - majd először 2 év múlva kb. Viszont tavaszig eláll a spájzba felaggatva. A keki szilván tavaly 60 db termett, az új kicsin idén lesz 2 szem. Ezek elvileg sokáig elállnak, aztán mégse, de legfeljebb pár napig azon éltem, nem lett kidobva egy sem...
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:31

Favorit3.JPG

(#) rectamas válasza Ódenka hozzászólására (») Sze, 18:36 /

Köszönöm!
Legalább ötven fajtám van kb. száz tőkén, csaknem mind saját oltás főként Teleki 5C k.20 alanyon.
Tavaly kaptam Richter 110, Ruggeri 140 alanyvesszőket, elvileg jobban bírják a szárazságot, majd kiderül.
Csak a betegségekre nem érzékeny fajtákat hagyom meg, a többi átoltásra kerűl.
Volt pár amerikai lepkekabóca, de nem láttam, hogy az a pár db. kárt okozna.
(#) Ódenka válasza rectamas hozzászólására (») Sze, 19:13 /

Elismerésem 2.0 Nekem nem sok fajta van, csak találomra vettem időnként, ami volt, vagy maradt a kertészetbe, mert későn jutott eszembe. Magam csak a metszéskor levágottakból hajtattam újat és volt, amelyik nem bírta, vagy a vett borszőlő olyan volt, mint a műanyag, giccses asztaldísz. Nagyjából az íze is olyan volt, ki is vágtam. De eltelt 2-3 év, mire termett és kiderült, semmire való. Most olyan a mennyiség, hogy nekünk (nekem főleg) és a szomszédoknak, barátoknak, ismerősöknek adok belőle, eladásra kevés, meg minek.
Fájlalom, hogy ez a kert csak úgy volt vagy 10 évig csak füves, mire eszembe jutott: Szőlőt akarok !
Az első lugas előtt meg rózsa futott fel a falra, de egyszer csak elégett, elpusztult. Akkor félve megkérdeztem a feleségem, nem-e lehetne- e e szőlő-e Aztán aszontajóvan. Nem vagyok valami gondos gazda mintaszerűséggel megáldva, de ebbe a kórságos időben locsolni szoktam, mert különben nem lenne szőlőszem, meg bőszen szódabikarbónával vasgáliccal permetezek, kivéve legutóbb, mert fülledt meleg jött, akkor valami hivatalos szerrel kedveskedtem az ültetvénynek.
(#) Villanymozdony hozzászólása Sze, 22:15 /

Előtétlencse teleobjektívre

Sziasztok!
2026-ban lesz egy egész komoly, Sopronból kb. 80%-os részleges napfogyatkozás. Van egy Canon zoom lens FD 75-200mm f4.5 teleobjektív, és hozzá egy Canon T70 gépem. Mindenképpen ezzel akarom fotózni, mert a 99-es teljes napfogyatkozásos képeket is ezzel lőtte apám. Én viszont tennék rá egy ilyen kínai előtétlencsét, hogy a filmkockát jobban kitöltse a Nap. Mennyire használhatóak ezek az olcsó csodák? Természetesen napszűrő fóliát is teszek elé, hogy ne égjen ki a fénymérő, és a látóidegem is megmaradjon.
Természetesen ennek most inkább retrózás a célja, a "rendes" fotózás lehetőségét meghagyom a csillagászati méretű, és csillagászati árú objektívekkel rendelkezőknek.
A hozzászólás módosítva: Sze, 22:16
(#) Bakman válasza Villanymozdony hozzászólására (») 6:13 /

A link nem működik.
(#) bbb válasza Villanymozdony hozzászólására (») 7:28 /

Ezek az olcsó csodák remek minőséget tudnak produkálni. Nem tudom te mit linkeltél volna, de amik nekem vannak, azok nagyszerűen szuperálnak. Arra kell csak odafigyelned, hogy megfelelő méretűt válassz, amit fel is tudsz rakni az objektívedre.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») 7:31 /

Igazad van:
  1. <a href="http://Canon zoom lens FD 75-200mm f4.5" target="_blank" rel="nofollow">ilyen</a>

Amúgy napba direkt nem nézünk, és nem fotózunk.
Legalábbis a régi iskola szerint...
(#) Villanymozdony válasza Bakman hozzászólására (») 10:42 /

Bocsi, tényleg nem azt illesztettem be amit szerettem volna. A helyes link: Bővebben: Link
(#) Villanymozdony válasza Gafly hozzászólására (») 10:47 /

Természetesen a csillagászati távcsövekhez való napszűrő fóliát teszek elé. Egy teleobjektívvel a napba nézni egyenlő lenne a látóideg azonnali és visszafordíthatatlan pusztulásával. Még szabad szemmel is másodpercek alatt tönkremenne.

Egyébként ha valakinek vannak a 99-es napfogyatkozásról képei, azt szívesen megnézném, természetesen ha nem probléma feltenni ide.
(#) Gafly válasza Villanymozdony hozzászólására (») 12:12 /

Olyat lehet csinálni, hogy leteszel az asztalra (ablak párkányra, stb.) egy tükröt, és egy kis rész kivételével kimaszkolod. Plafonon biztonságosan lehet nézni a képet. Valóban működik, ki lehet próbálni. Két minőségrontó tényezőre érdemes számítani:
- Ha üveg a tükör, akkor a kettős visszaverődés miatt szellemképes lehet a kivetített kép
- Ha nagy a maszkolatlan rész, akkor életlen lehet a kép (fényerő és élesség egymással ellentétes...)
(#) bbb válasza Villanymozdony hozzászólására (») 13:17 /

Pont ilyen előtétlencsére számítottam, amilyet linkeltél. Igen, jó cuccok, nekem is van pár féle, s a legutóbbi telefotó objektívem is ilyennel van felszerelve. Nem hiszem, hogy megbánnád, ha megveszed.
Takarással is csak óvatosan, túlzásba se szabad esni, hogy a végén ne láss semmit

A 99-esről én lemaradtam, Belgiumban táboroztam, s a felhők miatt semmit nem lehetett látni belőle. Viszont van videokamerás felvételem, amit az itthoniak készítettek a Balcsin.
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») 13:21 /

Ez a tükrös trükk nekem új! Emlékeim szerint mi anno egy papírlapot lyukasztottunk át, ő lett a lencse, és egy másikra lőttük a képet! Ami ugye olyan volt amilyen
(#) Villanymozdony válasza bbb hozzászólására (») 13:31 /

Szuper! Már meg is rendeltem, megéri azt a kb. 4000 Ft-ot. Majd ha ideér, beszámolok. Ezt a teleobjektív szűrő menetére lehet rácsavarni, annak a mérete egyezik az enyémmel. Milyen objektíved van egyébként?
(#) Villanymozdony válasza sargarigo hozzászólására (») 13:34 /

Én a 2015-ös kisebb, részlegest néztem úgy, hogy egy papíron lyuk volt, és azzal vetítettem füzetlapra, mivel iskolában voltam éppen. Aztán a tanárunk hozott egy tésztaszűrőt a tanáriból, és a papíron világított a sok apró kifli.
(#) SzervízMacska válasza Villanymozdony hozzászólására (») 13:53 /

Nyilván egy ilyen lencse is ront valamit az objektív fényerején, de szerintem a fény még így is túl sok lesz az elérhető legszűkebb rekesszel és legrövidebb záridővel. Kellene a lencse elé még egy bitang nd filter is… Mi régen kormozott üveglapon keresztül néztük meg.
(#) bbb válasza Villanymozdony hozzászólására (») 14:05 /

Pont ez a lényege az ilyen előtétlencséknek. A szűrőmenetre rátekered, majd erre tekerhetsz szűrőt. Amit megrendeltél, ott annyi lesz a trükk, hogy nagyobb a végső átmérője, ezért nagyobb szűrő kell rá.

Én ezt a teleobjektívet vettem meg: Bővebben: Link
Persze amikor ki akartam próbálni, akkor berosált a kamerám, s azt kellett megjavítani előbb, azóta meg nem volt kedvem vele foglalkozni, pedig lett volna téma (madár).
Következő: »»   3652 / 3652
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem