Fórum témák
» Több friss téma |
Ah ok, bocsi. Azt hittem itt jó helyen vagyok.Olvastam, ki mit csinált (igaz egy szót sem értettem belőle) ezért írtam itt. De akkor megy az apróba. Köszi
![]() VEF-222 áthangolásaSziasztok!Van egy VEF-222-es rádióm, aminek az áthangolásával zátonyra futottam... Nos megvan hozzá minden kapcsolási rajzom, és egyéb dolgom, ezért úgy gondoltam, hogy mivel van neki CCIR változata (221) ezért átcserélem a különböző kerámiakondikat benne, de sajnos utána sem volt különbség. Ami furcsa nekem, hogy teljesen egységes a zaj az egész sávon, de ez a "hiba" már akkor is jelen volt, mikor gyári állapotban próbáltam. Mi lehet a hiba?
És annak mi lehet az oka?
Gondolom, elég sok minden, de volt egy gyanús, hátulról beépített tranzisztor, amit én kiszedtem, mert a másik oldalon ott volt a gyári... Lehetséges, hogy az a bajos? A "VT1" volt így megbuherálva a fő nyákon. A többi sávon tökéletes, csak az URH nem akarja megmakacsolni magát...
VT1 a tápegységben van, hangoló fesz előállítása másik panel. Ellenőrizd 1,6V-16V között változik hangoláskor. R6,R1 trimmerrel állítható a skálához. Elsőre ezt ellenőrizd. URH tuner IC -és, ami tovább bonyolítja a javítást, ha ott lenne hiba.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:12
Elnézést, Meridián kapcsolását néztem, itt nincs hangoló fesz, forgós hangolás.
Tuner IC-és ennél is, ellenőrizd a feszültségeit. Át hangolásÜdv mindenkinek!Kaptam egy nagyon megkímélt állapotban lévő fa dobozos rádiót. Sajnos az URH része csak 73 MHz-ig van hangolva! Kérdésem, hogy amatőrként át tudnám hangolni normál URH sávra? Láttam a neten át Hangoló paneleket, csak a megfelelő helyre kell beforrasztani. Vagy már nem érdemes ezekkel foglalkozni. Köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:26
Szia! A dokumentum 11-ik oldalán van a CCIR változat rajza, a 9-ik és a 13-ik oldalakon az OIRT (mint a tiéd) típus rajzai. Elviekben elég a tuner kondenzátorainak cseréje, majd a körök behangolása maximumra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |