Fórum témák
» Több friss téma |
3875 hídSziasztok!Olyan problémám lenne, hogy adott egy mono 3875 erősítő ami +/-33,5 voltrol megy, egy 30-as subot hajt. Teszi a dolgát évek óta, de ez az 56 wattocska néha kevésnek bizonyul. A kérdésem az lenne, mivel van még itthon új 3875, 3886, hogy létezik e valami jó híd kapcsolás ezen IC-khez? Amiket a neten találtam, tönnbyire mind ugyanaz a kapcsolás, amiben néhány alkatrész értéke nincs is feltüntetve. Valamint +/- 25 voltot írnak tápfesznek. Viszont a táp már adott, nincs más akkora trafóm ami ezt elbírná. Kísérletezni nem igazán szeretnék, annyira nem is értek hozzá. Szóval épített már valaki a fent említett IC-vel hidat, és meg is osztaná velem a tapasztalatait, kapcsolást, esetleg nyáktervet? A hangszóró 8 ohmos. Vagy jobban járok ha rendelek aliról esetleg egy kész TDA7294-et? Előre is köszönöm az válaszokat!
A TI gyártói ajánlását lm3886-hoz láttad már?
Ebben van hidalt és/vagy párhuzamosított kapcsolás is. AN-1192 AN1192 link A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
Ennek az Apróhirdetésben a helye!
Van valakinek tapasztalata melyik LM3886 szól jobban a TI vagy a Semiconductor ?
Mikor tranzisztort kerestem az MC előerősítőhöz ,egy külföldi fórumban olvastam hogy a TI felvásárolta a Semi-t de nem egyformán szennyezik a szilícium lapkákat és a Semiconductorral jobban szól .
Jól látom, egyet értesz magaddal több év távlatából is?
Ha egyszer nincs kivel egyetértenem ,jobb híján én is megteszem .
Két év múlva újra próbálkozok .
- Attól, hogy egy céget felvásárol egy másik cég, még nem fogják megváltoztatni egy régi termék technológiáját. Gyártják tovább, ahogy addig, vagy beszüntetik a gyártást.
- Készakarva, senki sem szennyezi a sziliciumlapkát. Az adalékolás történik minden gyártónál másképp.
"Gyártják tovább, ahogy addig, vagy beszüntetik a gyártást. "
Éppen ezért szeretnék Semiconduktort venni . Én már jó régen tanultam a szakmát , nekünk még szennyezésként tanították ,de felőlem akár adalékolás is lehet .
Kérdezz rá itt csak egy telefonba kerül. Ott az NSC-t írják még gyártónak. Ha régi dolgot keresel az ilyen helyeken kell, ahol sokáig megmaradnak régi készletek.
Nagyon köszönöm Ge Lee !
Manapság /sajnos/ nagy kincs ha az ember olyan üzletet talál ahol nem hamisítványt árulnak . Jó példa erre amikor egy bizonyos duál tranzisztort kerestem MC előerősítőbe . Alighanem négy hazai bolt kínálatában találtam . annak ellenére hogy már jó pár éve beszüntették a gyártását . Volt olyan gagyi hamisítvány amin egyértelműen látszott hogy leköszörülték az eredeti feliratot . Mindenképp felhívom .
Köszönöm !
Akkor úgy látszik jól emlékeztem . Amúgy az évjáratomra némi utalás képen ,még tranzisztoros és csöves technikát tanultunk ...
Kérdeznék .
Egy Ukrán hirdet invertáló TDA7293-hoz panelt ,megköszönném ha véleményeznétek . https://www-pcbway-com.translate.goog/project/shareproject/Hi_Fi_inverting_amplifier_on_TDA7293_7294_with_T_shaped_feedback_d3190c5b.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu Feltételezem hogy kínai holmit árul ,de nem találtam meg a forrását . Egyszer már üzleteltem ukránnal ,ő speciel átvert . |
Bejelentkezés
Hirdetés |