Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LM1875, LM3875, LM3886, stb. TI végerősítők
 
Témaindító: Thom, idő: Feb 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 48
(#) Dióda válasza Potkiller hozzászólására (») Jún 3, 2021 /
 
Nagy hibát nem látok az elvben de jönnek a szakik és ők is ránéznek nemsokára.
Viszont az rca bekötésnél hogy csak az egyik kap testet azt kérdőjelesre teszem.
Mondjuk ha ilyent teszel bemenetre akkor jó lehet.Bővebben: Link
(#) Potkiller válasza Dióda hozzászólására (») Jún 3, 2021 /
 
Valahol olvastam itt a topicban, hogy zavar szempontból ez a megoldás (mármint csak egyik RCA-ról kap gnd-t) jobb egy fokkal, azért gondoltam erre a megoldásra. Valószínűleg lesz még egy bemenetválasztó az elején, amiből az egyik egy bluetooth module lesz, meg lehet a hangerőszabályzást, bemenetváltást, hőmérsékletfigyelést megoldom egy arduinoval, legalább azt is gyakorlom picit
Még képlékeny a dolog, de amit küldtem rajzot, az biztos hogy benne lesz.

És köszönöm az ellenőrzést
(#) Dióda válasza Potkiller hozzászólására (») Jún 3, 2021 /
 
A bt modulnak van alapból 3,5-ös bemenete amit tudsz benne váltani. Azaz aux bemenete.
Hőmérsékletfigyelés??? Az meg minek?
Megfelő hűtőbordával még langyosnak is épphogy elmegy.Bár te tudod.
(#) Potkiller válasza Dióda hozzászólására (») Jún 3, 2021 /
 
Ez igaz mondjuk még átgondolom, köszi!
(#) Potkiller válasza Potkiller hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Valaki még esetleg? Több szem többet lát
(#) deebo válasza Potkiller hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Én ezt a 10R GND-re kötést nem értettem sosem, szerintem már elméletben sem stimmel, a gyakorlatban meg aztán pláne. Egy analóg áramkörnél épp az a lényeg, hogy a ki és bemeneti GND vezetők (és az áramkörön belüli vezetések is) minél alacsonyabb ellenállásuak legyenek, hogy ne jelenjen meg oda nem illő feszültség. Na most az a 10ohm ellenállás az egy plusz hiba ami a rendszerbe kerül, ha például a különböző részegységek transzformátorainak primer-szekunder kapacitásából eredő feszültségkülönbségek azokon az ellenállásokon keresztül próbálnak kiegyenlítödni, ez a feszültségkülönbség meg is jelenik a bemeneten.

Lehet, hogy ez a megoldás valamiféle félreértésből alakult ki, ugyanis, ha egy készülék olyan körülmények közt van használva, ahol a védőföld használata kötelező (PA erősítők jellemzően), ott szokás az áramkör GND-jét ellenállással és nem közvetlenül a védőföldre kötni.
(#) reloop válasza deebo hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Üdv! Ha egy tápra két vagy több végerősítőt kötünk és közös a jelforrásuk testpontja, akkor kapunk egy szép földhurkot. A hurokban keletkező hibajelet hatásosan tudjuk csillapítani a végerősítő invertáló és nem-invertáló bemenetének közös módusú elnyomásával. Kell azért egy referenciafeszültség, hogy hová essen a végerősítő kimeneti DC feszültsége, ezt juttatja célba a 10 Ω-os ellenállás. Bővebben: Link.
(#) deebo válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Ha egyforma hosszúak és ezzel együtt ellenállásúak a kábelek, akkor ez semmiféle problémát nem okoz, mivel feltételezhető, hogy mindkét végponton közösítve vannak a GND-k. Ha nincsenek és külön tápellátásúak, akkor megintcsak nincs hurok, ha mind védőföldre van kötve, akkor csak ront a helyzeten az ellenállás, mivel a védőföld vezetőjének ellenállása alcsonyabb, tehát azon fog közlekedni a jel érdemi része.
(#) reloop válasza deebo hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Az érintésvédelmi földdel való kapcsolat opcionális, minden esetre ahol erre igény van (PA) a 10 Ω ellenállásokkal párhuzamosan nagyáramú antiparallel dióda kerül beépítésre.
A több független végerősítőt tartalmazó közös tápos erősítőben sajnos elkerülhetetlen a földhurok. A jelföld leválasztást nem véletlen alkalmazzák. A jó öreg original QUAD405 megvan?
(#) deebo válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Ha azonos hosszúságű vezetőket alkalmazol összeköttetésre, akkor bizony elkerülhető, tudom sokat kísérleteztem ezzel anno.
(#) reloop válasza deebo hozzászólására (») Jún 5, 2021 / 1
 
Ez itt témaidegen, a földhurok topicban esetleg vesézhetjük még. Ez főleg akkor érdekes, ha a jelföldleválasztást próbáltad és nem hozott markáns javulást. Némi körültekintést azért igényel, de legegyszerűbb a házimozi-erősítők NYÁK-struktúrájának lemásolása.
(#) Potkiller válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Viszont a kezdőknek, mint én is vagyok, érdekes és hasznos ezeket olvasni
(#) Potkiller válasza Potkiller hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Illetve lenne egy kérdésem is, ebbe a panelba amit a 47. oldalon linkeltem, Lm1875 esetén szükséges bármiféle alkatrész értékének a változtatása? Nem nagyon találtam erre választ, de lehet csak átsuhantam rajta. +-25V-ról lenne hajtva
(#) deebo válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Jónéhány házimozierősítőt mértem már, igazi brummgenerátorok, inkább nem másolnám.
Következő: »»   48 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem