Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Víztartályos porszívó

Témaindító: Juszuffe, idő: Aug 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Juszuffe hozzászólása Aug 23, 2008 /

Sziasztok!!
nemrégiben kis építkezés volt a műhely körül, és tiszta por odabent minden. Ha sepregetek csak felkavarom a port és csak rosszabb... A porszívót meg sajnálom erre a célra mert a sok portól könnyen tönkremehet, pénzt adni meg sajnálok egy új porszívóért... Támadt az az 5letem, hogy miért ne alakítsam át a porszívót víztartályosra?
Az 5let egyszerűnek tűnik. Fogtam egy 16 literes festékes vödröt, a tetejére egymástól távol csináltam két lukat az egyikben leengedtem a vödör aljáig egy csövet, melynek a vége srégen le van vágva, a másikba illesztettem be a porszívó csövét mely csak két - három centire nyúlik be a "tartályba". A vödröt feltöltöm addig vízzel hogy a cső végét teljesen belepje. Az 5let működik, dolgozik a gép, csak olyan gondom van, hogy a légbuborékok ugyebár felkavarják a vizet mely által bugyborékol, és ezek a vízcseppek ugyanúgy mint ahogy a levegő, felszívódik a csőbe. Erre szeretnék valami egyszerű megoldást találni de nem sok 5letem van rá. :S Remélem tudtok segíteni
köszi előre is.
üdv: Juszuffe
(#) kobold válasza Juszuffe hozzászólására (») Aug 23, 2008 / 4

Jó kis elektrós téma
Nekem a rajz szerinti megoldás üzemel évek óta, egy kis horganylemez dobozkából készítve. A be- és kilépő oldalt egy belső lamella választja el egymástól, a kilépőcső a szívásiránnyal ellentétesen van ferdére vágva, és mire odaér a levegő, lehullanak a cseppek.

tehát az elgondolásom jó, csak egy kis lemezke fog kelleni na megyek akkor vissza kísérletezni
köszi kobolr akinek van még ehez hasonló 5lete az írja le (amúgy bocs ihogy nem elektronikai jellegű a dolog de nem tudtam más oldalt ahol barkácsolás kedvelő emberek járnak fel fórumozni )
(#) Medve válasza Juszuffe hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Hello, szétszedtem az enyémet...az orránál megy be a levegő s a jobb oldalánál, az ovális nyílásnál jön ki, azon van a szivattyú. Az oválisnál van egy szivacsos szűrő és a tartály közepén van az a mélyedés, giondolom valami "hullámtörő". Hogy elektronika is legyen a témában, igen érzékeny a vízmennyiségre, ha egy decivel is több, vagy megbillen, azonnal letilt.
Az is lényeges lehet, hogy amikor működik, az orránál kialakul egy szökőkútszerű dóm, ami a nagy felületével előnyösen nyeli el a port.

hát úgy érzem hanyagolom a témát
a porszívó (ki gondolná) vizet nyelt.... msot szárítom
de ezek után midnen kedvem elment a dologtól...
köszi minden esetre nektek
üdv: Juszuffe
(#) ha6pc válasza Juszuffe hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Szia!
Én egy valamikori naaaagy salgótarjáni üvegipari cégnél dolgozom.(ami nem öblösüveg)
Itt a csiszológépeken a korongok vízhűtését egy "nagy porszívó" szívja vissza.
A dolog lényege,hogy a hengeres szívótartályba érintőlegesen érkezik a víz,ott spirál alakban ülepedik le a tartály aljára. Ahonnan szivattyú nyomja tovább.
Ezt ciklon rendszernek hívják;gondolom ez úton kellene elindulnod-nálunk bevált.
Sok sikert!
(#) bladika válasza Medve hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

A jó kis Hunyadi vízes porszívó! El sem hinnéd mennyire utálom! 2 évig suli mellett Tesó-ban dolgoztam műszaki osztályon. Már hányingerem volt tőle! Egyébként a célnak megfelel? Mert ugye mi csak eladtuk, de gőzünk se volt róla, hogy működik e.
(#) Medve válasza bladika hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Hunyadi... Nem tudom, hogy működik-e, az asszony tologatja,szerinte jó,csak iszonyatosan büdös, ha bennefelejtjük a lét...Furcsán gagyi a "control panel", biztosan a vízállóság miatt...De ha nem vitték vissza a tecsóba, az már jó nem?
(#) Busz hozzászólása Júl 14, 2011 /

Nekem is van egy vizes porszívóm, de sajnos a motorja döglődik. "Fulladozik" a motorja, néha leáll.

Mintha szénkefés lenne de azokat megnéztem, azokkal nincs baj. De viszont a motorba nem csak a szénkeféken keresztül megy az áram hanem a külső állórészbe is. Na ott az egyik csatlakozó van egy kicsit megégve. Javíttotta valaki előttem, pontosítva csak volt ott régen egy csatlakozó, a vezeték simán oda van ónozva a motor állórész réztekercsének egyik szálához. Szerintem az engedhetett el és ott érintkezéshibás. Hogyan tudnám szétszedni a motort és rendesen beforrasztani, bekötni azt a vezetéket. A porszívómotort hogyan lehet úgy szétszedni hogy az állórész tekercséhez hozzáférjek?
(#) botesz válasza Medve hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Szia!Mond el légyszíves hogy hol van benne a szintérzékelő és hogyan működik mert az enyém pont ugyanilyen és most szívta fel a vizet amit az oldalán nyomott ki....
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) jog27 hozzászólása Szept 21, 2015 /

Sziasztok!

Be lehet tenni egy alapból vízszűrős porzsák nélküli porszívóba egy sima porzsákosnak a motorját?
Az enyémben behalt az eredeti, ami ilyen volt..
Ilyet nem is találtam, csak hasonlót, ami méretbe nem megy be, ezért gondoltam, hogy egy kis ügyességgel berakok egy ilyen motort a helyére, megtartva a nagy műanyag házát a hűtőlapátnak, hogy meglegyen a kellő magasság.
Csak felmerül bennem a kérdés, hogy ez a típus magán a tekercseken keresztül szívja azt a levegőt, amit beszív a gégecsövön, ami meg a vízszűrőn megy át először.
Szerintetek?
(#) Horvath65 válasza kobold hozzászólására (») Feb 9, 2017 /

Üdv kobold! Tudom a hrsz nem mai, de ma találtam rá. Elgondolkodtatott, ötletesnek tartom. Méret-arányokat tudnál küldeni? Ez a skic nagyjából méretarányos? Előre is köszönöm.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem