Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!
nemrégiben kis építkezés volt a műhely körül, és tiszta por odabent minden. Ha sepregetek csak felkavarom a port és csak rosszabb... A porszívót meg sajnálom erre a célra mert a sok portól könnyen tönkremehet, pénzt adni meg sajnálok egy új porszívóért... Támadt az az 5letem, hogy miért ne alakítsam át a porszívót víztartályosra? Az 5let egyszerűnek tűnik. Fogtam egy 16 literes festékes vödröt, a tetejére egymástól távol csináltam két lukat az egyikben leengedtem a vödör aljáig egy csövet, melynek a vége srégen le van vágva, a másikba illesztettem be a porszívó csövét mely csak két - három centire nyúlik be a "tartályba". A vödröt feltöltöm addig vízzel hogy a cső végét teljesen belepje. Az 5let működik, dolgozik a gép, csak olyan gondom van, hogy a légbuborékok ugyebár felkavarják a vizet mely által bugyborékol, és ezek a vízcseppek ugyanúgy mint ahogy a levegő, felszívódik a csőbe. Erre szeretnék valami egyszerű megoldást találni de nem sok 5letem van rá. :S Remélem tudtok segíteni ![]() köszi előre is. ![]() üdv: Juszuffe
Jó kis elektrós téma
![]() Nekem a rajz szerinti megoldás üzemel évek óta, egy kis horganylemez dobozkából készítve. A be- és kilépő oldalt egy belső lamella választja el egymástól, a kilépőcső a szívásiránnyal ellentétesen van ferdére vágva, és mire odaér a levegő, lehullanak a cseppek.
tehát az elgondolásom jó, csak egy kis lemezke fog kelleni
![]() ![]() köszi kobolr ![]() ![]() ![]() ![]()
Hello, szétszedtem az enyémet...az orránál megy be a levegő s a jobb oldalánál, az ovális nyílásnál jön ki, azon van a szivattyú. Az oválisnál van egy szivacsos szűrő és a tartály közepén van az a mélyedés, giondolom valami "hullámtörő". Hogy elektronika is legyen a témában, igen érzékeny a vízmennyiségre, ha egy decivel is több, vagy megbillen, azonnal letilt.
Az is lényeges lehet, hogy amikor működik, az orránál kialakul egy szökőkútszerű dóm, ami a nagy felületével előnyösen nyeli el a port.
hát úgy érzem hanyagolom a témát
![]() a porszívó (ki gondolná) vizet nyelt.... msot szárítom ![]() de ezek után midnen kedvem elment a dologtól... köszi minden esetre nektek ![]() üdv: Juszuffe
Szia!
Én egy valamikori naaaagy salgótarjáni üvegipari cégnél dolgozom.(ami nem öblösüveg) Itt a csiszológépeken a korongok vízhűtését egy "nagy porszívó" szívja vissza. A dolog lényege,hogy a hengeres szívótartályba érintőlegesen érkezik a víz,ott spirál alakban ülepedik le a tartály aljára. Ahonnan szivattyú nyomja tovább. Ezt ciklon rendszernek hívják;gondolom ez úton kellene elindulnod-nálunk bevált. Sok sikert!
A jó kis Hunyadi vízes porszívó! El sem hinnéd mennyire utálom! 2 évig suli mellett Tesó-ban dolgoztam műszaki osztályon. Már hányingerem volt tőle!
![]()
Hunyadi...
![]()
Nekem is van egy vizes porszívóm, de sajnos a motorja döglődik. "Fulladozik" a motorja, néha leáll.
Mintha szénkefés lenne de azokat megnéztem, azokkal nincs baj. De viszont a motorba nem csak a szénkeféken keresztül megy az áram hanem a külső állórészbe is. Na ott az egyik csatlakozó van egy kicsit megégve. Javíttotta valaki előttem, pontosítva csak volt ott régen egy csatlakozó, a vezeték simán oda van ónozva a motor állórész réztekercsének egyik szálához. Szerintem az engedhetett el és ott érintkezéshibás. Hogyan tudnám szétszedni a motort és rendesen beforrasztani, bekötni azt a vezetéket. A porszívómotort hogyan lehet úgy szétszedni hogy az állórész tekercséhez hozzáférjek?
Szia!Mond el légyszíves hogy hol van benne a szintérzékelő és hogyan működik mert az enyém pont ugyanilyen és most szívta fel a vizet amit az oldalán nyomott ki....
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Sziasztok!
Be lehet tenni egy alapból vízszűrős porzsák nélküli porszívóba egy sima porzsákosnak a motorját? Az enyémben behalt az eredeti, ami ilyen volt.. Ilyet nem is találtam, csak hasonlót, ami méretbe nem megy be, ezért gondoltam, hogy egy kis ügyességgel berakok egy ilyen motort a helyére, megtartva a nagy műanyag házát a hűtőlapátnak, hogy meglegyen a kellő magasság. Csak felmerül bennem a kérdés, hogy ez a típus magán a tekercseken keresztül szívja azt a levegőt, amit beszív a gégecsövön, ami meg a vízszűrőn megy át először. Szerintetek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |