Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jakuzzi áramlás-vízszint hiba?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) JMarton87 hozzászólása 13:34 /

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni - hátha valaki jártas benne.
Van egy Jakuzzi (Sunrise Spa 680 Little Dipper), ami nem fűti a vizet. Sajnos nincs a neten leírás pont ehhez a vezérléshez (Gecko), szerelő nem találja a hibát, gyártó nem válaszol.

Nekiálltam nyomozni. "A.F.P. hibát jelez."
Gondoltam, hogy áramlási probléma van. Nyomáskapcsoló vizsgálja az áramlást. Egyszer már cseréltem. Állítható. Ha túl magasra állítom, akkor 3 villogó pont hibajel jelentkezik, ami a neten elérhető információk szerint kimondottan áramlási probléma. Ha visszatekerem elérhető nyomáskülönbségre - pl20kPa, akkor eltűnik. A víz egyébként rendesen áramlik.

Tehát a nyomáskapcsolót kizártam. Annál is inkább, mert ha rövidre zárom is villog az A.F.P. hiba.
Gondoltam vízszint problémára, de nem tudom van e egyáltalán ilyen érzékelő bárhol? Én nem találom. Van még egy hőmérsékletérzékelő, de az reálisan méri a vízhőmérsékletet, jókat ír ki a kijelző.

Olyat találtam még az interneten, hogy ez nem hiba, hanem egy funkció, méghozzá fagyvédelem, és két percig járatja a szivattyút. Dehát nem fűt miatta. 20perc múlva sem.

Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm!
(#) Inhouse válasza JMarton87 hozzászólására (») 13:54 /

Ezeket a lépéseket már próbáltad?
(#) JMarton87 válasza Inhouse hozzászólására (») 14:02 /

A szűrő új, és nincs áramláskapcsoló, itt csak nyomáskapcsoló útján győződik meg az áramlás meglétéről, a nyomáskapcsolót pedig rövidrezártam.

Ebben az egész áramláskérdésben azért nem hiszek, mert egyébként úgy áramlik a víz, ahogy mindig szokott, nem volt leürítve a rendszer.

Ha elzárom a szivattyú útját akkor helyesen belép az áramláshiba hibaüzenet.

Kicsit olyan érzésem van, mintha nem működne mindig a fűtés, ezért folyamatosan megy valami fagyvédelem. Csak nem értem miért.
Mondjuk most, hogy beszélünk és leírom ezt, rámérek az alaplaptól a fűtőelemre menő vezetékekre, hogy kint van e a 230. Ha nincs, akkor gondolom alaplap hiba, ha kint van, akkor meg tönkrement a fűtőszál, csak hát azt is 2 éve cseréltem.
(#) Inhouse válasza JMarton87 hozzászólására (») 15:07 /

Lelevegősödésről és fúvóka dugulásról is írnak és, hogy melyik fuvatást mennyi ideig csináld meg...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem