Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Jakuzzi áramlás-vízszint hiba?
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni - hátha valaki jártas benne. Van egy Jakuzzi (Sunrise Spa 680 Little Dipper), ami nem fűti a vizet. Sajnos nincs a neten leírás pont ehhez a vezérléshez (Gecko), szerelő nem találja a hibát, gyártó nem válaszol. Nekiálltam nyomozni. "A.F.P. hibát jelez." Gondoltam, hogy áramlási probléma van. Nyomáskapcsoló vizsgálja az áramlást. Egyszer már cseréltem. Állítható. Ha túl magasra állítom, akkor 3 villogó pont hibajel jelentkezik, ami a neten elérhető információk szerint kimondottan áramlási probléma. Ha visszatekerem elérhető nyomáskülönbségre - pl20kPa, akkor eltűnik. A víz egyébként rendesen áramlik. Tehát a nyomáskapcsolót kizártam. Annál is inkább, mert ha rövidre zárom is villog az A.F.P. hiba. Gondoltam vízszint problémára, de nem tudom van e egyáltalán ilyen érzékelő bárhol? Én nem találom. Van még egy hőmérsékletérzékelő, de az reálisan méri a vízhőmérsékletet, jókat ír ki a kijelző. Olyat találtam még az interneten, hogy ez nem hiba, hanem egy funkció, méghozzá fagyvédelem, és két percig járatja a szivattyút. Dehát nem fűt miatta. 20perc múlva sem. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm!
A szűrő új, és nincs áramláskapcsoló, itt csak nyomáskapcsoló útján győződik meg az áramlás meglétéről, a nyomáskapcsolót pedig rövidrezártam.
Ebben az egész áramláskérdésben azért nem hiszek, mert egyébként úgy áramlik a víz, ahogy mindig szokott, nem volt leürítve a rendszer. Ha elzárom a szivattyú útját akkor helyesen belép az áramláshiba hibaüzenet. Kicsit olyan érzésem van, mintha nem működne mindig a fűtés, ezért folyamatosan megy valami fagyvédelem. Csak nem értem miért. Mondjuk most, hogy beszélünk és leírom ezt, rámérek az alaplaptól a fűtőelemre menő vezetékekre, hogy kint van e a 230. Ha nincs, akkor gondolom alaplap hiba, ha kint van, akkor meg tönkrement a fűtőszál, csak hát azt is 2 éve cseréltem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |