Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   664 / 681
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Idézet:
„A kosz és mocsok maradt a régi. Az embereket gondolkolkodásmódját nem tudják megváltoztatni ott sem, itt sem.”

Meg a számukat sem, sőt.
A kosz az szinte UNESCO védelem alatt van. Egyszer Bombaybn volt dolgom, egy luxus szálloban laktam, bennt az étteremben még az evőseszközökhöz sem volt szabad nyulni, minden asztalnál ott volt a pincér és majdnem etetett, cserélte az evőeszkozöket,(mindegyiket használt előtt friss kendővel megtörölte), poharakat a szalvétákat. Kimenve a szállodábol a bejárat mindként oldalán hatalmas kartondobozokbol az emberek luxuslakosztályokat rendeztek be maguknak, hasonloan Rejtő regényeiben irtakhoz.
A kosz most is az eredeti. Pár éve Sri Lankán a lányom valami olyasmit evett meg, hogy utánna két hétig alig tudott valamit enni fris kenyéren kivül.
(#) Lacika válasza uniman hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Nem jó, itt nincs felirat.
##############################
Moderátornak:
Talán jobb lett volna, ha nem hagyod ki, hogy mi miatt lett a melléklet törölve, mert így, úgy néz ki, mintha én csináltam volna, pedig nem......
Tehát helyesen, legalább is szerintem, így kellett volna pirossal leírni :
A melléklet a YouTube vulgáris szóhasználata okán eltávolítva! (felhasználói bejelentés miatt!)
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2026
(#) Massawa válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Én meg a 80-s években töltöttem majdnem egy évtizedet arra felé. Gorbacsov betiltotta az italt, de a benzin tünt el. A szolgálati kocsinkhoz egy extra embert kellett szerezni, akinek csak az volt a dolga, higy egy ocska moszkviccsak vagy mivel kiálljon a benzinkuthoz ( ott is aludt), es qmikor van benzin töltse meg a Moszkvics vagy 100 literes tartályát, majd eljött a Pageronkhoz feltölteni, majd vissza a kutra….. néha a Vörös tér körül egy stangli Malboroét is kaptunk egy vödör benzint, de ha meglátotta a zsaru akkor cirkusz lett, ( meg a dollár boltban sem volt mindig Malboro, meg pezsgő,
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Igen, egyelőre csak India fővárosában él ez a rendelet (úgy tudom). De gyanítom, hogy rövidesen sok városban bevezetik. Legalábbis, amelyik városokban jártam, mindenhol akkora volt a szmog, mint Delhiben.
Szerintem, 10 éve már gyártottak katalizátoros autókat, Tehát nem biztos, hogy az életkorhoz kellett volna kötni a tillalmat.
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Azért a luxus szállodák tisztasága is lehet becsapós. A pohár és evőeszköz fényesítése előtt megmosták a kezüket? Én csak sima 5 csillagosban laktam (nem luxusban). Csak azt ettem, amit ott adtak. Mégis olyan beteg lettem, hogy orvost kellett hívni, mert jártányi erőm sem maradt.
Egyébként ez itthon sincs nagyon másképp, csak már megszoktuk a hazai baktériumokat. Egy időben dolgoztam villanyszerelőként is. Volt javítani való büfék hátsó részében és a Belgrád rakparti (I. osztályú?) görög étteremben is. Dolgozni csak éjjel, záróra után lehetett. De akkor olyan vircsaftot rendeztek a patkányok, hogy féltem, rámtámadnak.
Utána két évig nem voltam hajlandó étteremben enni.
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 11, 2026 /

Én a spanyol luxus éttermekkel állok hadilábon. Eddig mindegyikben valamilyen bajba kerültem, az 5 csillagos szálloda portása is csak bámult , amikor a reggelit a Rumblan levő virslibodeban fogyasztottuk el, mert az biztonságosabb volt mint a szálloda konyhája.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2026
(#) sany hozzászólása Jan 12, 2026 / 2

Csak érdekességnek. :)

Csak mint érdekességként, hogy ma este az RTL-n a XXI. század című műsorában a telefonokról lesz szó. Telefontúra a múltból című adás lesz , 22:55-kor. Majd online is lehet nézni, szerintem majd egyszer.
(Nem reklámnak szàntam, csak mint érdekesség.)
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2026
(#) MajorosL válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2026 / 2

Hotfixen túlvagyunk, még van dolgunk vele a tartós megoldáshoz, de már használható.
HE szervereit védő biztonsági proxy probléma, de folyamatban a megoldás!

Köszönjük a bejelentéseiteket!
(#) ftirius hozzászólása Jan 12, 2026 /

Wago szabványos bekötés

Lég-és vízhűtéses...
(#) Udvari Zsombor válasza ftirius hozzászólására (») Jan 12, 2026 /

Arra azért kellene még valami védelem, mielőtt bejut a nedvesség a Wago-ba.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2026 /

Mindenre van megoldás. Itt egy E-bike tőltőosztoppal. (€760 ) nem tudom, azt oszlopot az embernek mindig magával kell vinnie, mert a bicajt hozzá is lehet kötni.
(Sok kérdést már megoldottunk….. )

IMG_8292.jpeg

(#) proba válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2026 /

Van villámhárító, lehet eső ellen is hatásos....
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 12, 2026 / 2

Ha jól látom ez egy pedáldinamós töltő. Viszi magával, töltéskor megáll és a pedálhajtású dinamóval feltölti az ebike akkuját. Pár óra töltő tekerés után megy tovább.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 12, 2026 /

Jo egy évtizede egy ilyen autot akartak eladni. “Ha lemerül az akku menjen el egy kávéra. Ezt a gombot kell megnyomni amitől elindul a benzinmotor , s míg maga kávézik, addig a kocsi a parkoloban tölti az akkut. A kocsit természetesen be lehet zárni amikor tölt.”
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2026
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Jan 12, 2026 /

Szabálytalan az ebika. Nincs rajta világítás, sárvédő, ... a hátsó sárvédőn 20 cm fehér festés.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Jan 13, 2026 / 1

Németországban a zsaruk elkaptak az autopályán egy Teslat, ami egy utánfutot huzott egy áramgenerátorral. A zsaruk szerint a müködö generatort nem szabad huzni, azaz, csak akkor szabad, ha le van állitva. A soför azzal védekezett, hogy a ho miatt vészjelzés van érvényben, és ilyenkor elöirás, hogy az auto fel legyen tankolva meg meleg ruha, müködö telefon kell. Ö már egyszer megjárta, hogy télen a dugoban lemerült a kocsija és majd meg fagyott, végül drágán daruval az ellenkezö oldalról emelték ki a kocsiját, a biztosito meg nem fizetett…a foszilos kocsiknak meg a sárga angyalok üzemanyagot osztogattak.
Végül a zsaruk állo generátortal tovább engedték ( gondolom a legközelebbi parkoloig ahol ujra inditja). Hát igen, ezt a kérdést is meg kellene oldani.
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Erre a legegyszerűbb megoldás. Fogok egy elektronkannát, elmegyek vele a legközelebbi tankállomásra és teletöltöm.
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Akkut kell cserélnünk, vinni kell a kocsihoz.
Te viszed a töltöttet, mert öreg vagyok, és az a nehezebb.
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Idézet:
„mert öreg vagyok”

Azt megnézném, melyikünk az öregebb?
(#) granpa válasza erbe hozzászólására (») Jan 13, 2026 / 1

Nem az évek száma, hanem az állapot számít.
(#) Kera_Will válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2026 / 1

Te mond , hogy rablo tamadas !
A Te hangod mélyebb !!

2 Dart Wader repül a sivatagban .
Egyik mondja : - Velem van az ERŐ !

Másik : - Velem meg a kulacs ....
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Hiába mondtam ezt öreg autóm eladásakor a vevőnek.
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Létezik olyan elektromos autó, amin metálfényezés helyett napelemek vannak?
Szerintem logikus lenne.
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Gyakorlatban nem mert harmatgyönge a napelem. Van egy diák világverseny ilyen “autokkal” ahol az auto a soförrel együtt még 100 kg-t sem nyom arra talán elég a több négyzetméteres napelem.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Egy vasuti érdekesség. Csehország egyik fövonalán egy tehervonat alváza törött össze. A vinatot 2 vilalnymozdony vontatta, és szembe is jött egy hasonlo vinat másik 2 mozdonnyal. A balesetet azonnal jelentették. A központ azonnal lekapcsolta a két felsövezetékben a villanyt, és megigérte a segitséget. A baj az lett, higy villany nélkül mozdonyokbn nincs fütés igy a személyzet majdnem 3 orát fagyoskodott minsz 20 fokos hidegben mire megérkezett a segitség.
(#) Rosszmáj válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Katonakoromban vasúti szállítással vittek gyakorlatra. Zalaegerszegen öt órára félretolták a szerelvényünket, a mozdony meg elhúzott. Mindezt fagypont körüli hőmérsékleten. Szerencsénkre berendezett (kályhás) GUB kocsiban voltunk
A sztori hosszú, de ez a lényeg.
(#) Massawa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Sajnos a modern villanymozdonyokan nem igen van független fütötest, a villanykályha meg csak akkor müködik, ha van villany a felsövezetêkben.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Miközben a személykocsikban sokszor elviselhetetlen meleg szauna van.
Hatalmas energiamennyiség egy egész szerelvényt így túlfűteni.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Hát igen az embereiség keményen küzd már több mint 100 éve a vonatok ideális fütésével…
Ugy látszik ez még a Einstein törvényétöl is bonyolultabb feladat…
Egy barátom gyakran utazik modern éjjeli vonatokkal Europa szerte, az alap felszereléséhez egy tekercs széles ragasztoszalag tartozik amivel a fejre, lábra fújo klimarácsokat ragaszgatja le.
(#) Massawa válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Hát igen több mint 10 éve nem volt ennyi ho, már sokan el is felejtették mi az mit kell azzal kezdeni. A német vasut is vészhelyzetet jelentett és simán leállitotta a vonatokat. Ja a hoekéket meg vagy a muzeumokba rakták vagy szétvágták ( sajnos még olyan vidékeken is ahol a hoviharok majdnem rendszeresek télen. )
Következő: »»   664 / 681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem