Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Biztos van aki ezt felsőbbrendűségnek érzi saját magával kapcsolatban, de azért nem mindenki. Én sem nézek tévét, több mint 10 éve még csak nem is volt a közelemben, nem felsőbbrendűség, egyszerűen nem érdekel a tartalom ami benne van. El tudom ütni az időt számomra érdekesebb dolgokkal is. Engem mondjuk a filmek sem kötnek le, 3-4 alkalommal voltam moziban iskolai akció keretén belül (muszáj volt) hát egy alkalmat leszámítva alig vártam hogy vége legyen. Az az egy alkalommal a Holnapoliszt néztük, az mondjuk tetszett. Nem mondok hogy semmilyen film nem köt le, mi érdekesnek tűnik azt mondjuk megnézem neten. A Beavatottat megnéztem, az mondjuk tetszett, bár könyvben az is jobb volt.
Én inkább olvasni szokok, az jobban leköt (Asimov univerzum, S.T.A.L.K.E.R sorozat stb. de Wass Alber, Fekete Istvánt is szoktam, majdnem a teljes életmű megvan). De szoktam videókat is nézni főleg YT-on, mostanában pl. ezt a hármat szoktam követni főleg: Cody'sLab NileRed Advanced Tinkering Mostanában rágerjedtem ezekre a kémiai videókra és még az angolt is gyakorlom vele. Szerintem mindenki nyugodtan nézzen tévét ha az érdekli és leköti, szereti, nem kéne miatta lenézni meg puffogni, ahogy fordítva sem kéne utálkodni miatta, nem vagyunk egyformák mindenkit más köt le. Nem félreérteni, ezt most nem az itt egybegyűltekre értem, hanem általában az emberekre. Az interneten meg annyi a szenny, meg az átverés, hogy alig győzi az ember válogatni. Szóval nem hinném, hogy ebben az internet bármiben is jobb lenne, sőt néha azt érzem hogy egyre inkább a hülyeség tör utat magának. A hozzászólás módosítva: Szo, 16:03
Idézet: Te sem értetted meg, amit írtam. Ha megnézed, erre a ki nem mondott kérdésre válaszoltam:„Szerintem mindenki nyugodtan nézzen tévét ha az érdekli és leköti, szereti, nem kéne miatta lenézni meg puffogni, ahogy fordítva sem kéne utálkodni miatta, nem vagyunk egyformák mindenkit más köt le.” "Ismerek olyanokat akik TV tagadók, nem értem miért..." Van az én környezetemben is olyan, aki hírhedt TV tagadó és ezzel próbálja igazolni a felsőbbrendűségét, vagy mondhatnám úgy is hogy intelligenciáját, ugyanis szerinte csak a hülyék néznek TV-t. Ahol lehet, ezt hangoztatja vagy érezteti is. Hát ezért léteznek TV tagadók. Hidd el, nekem nincs semmi bajom a TV-vel, azzal sem ha valaki nézi és azzal sem, ha valaki nem nézi. Idézet: „ugyanis szerinte csak a hülyék néznek TV-t. Ahol lehet, ezt hangoztatja vagy érezteti is.” Én is ismerek ilyeneket, pont erről van szó.
Amikor reklám van , Én akkor (is) szoktam a netet bújni , általába számomra hasznos weboldalakat látogatok.
Megértettem, idézet tőlem:
Idézet: „Biztos van aki ezt felsőbbrendűségnek érzi saját magával kapcsolatban” Idézet: „Nem félreérteni, ezt most nem az itt egybegyűltekre értem, hanem általában az emberekre.” Szóval én értem amit írsz és egyet is értek veled, nekem is van ilyen nagymellényes TV tagadó kollégám, még a gyerekeinek sem enged mesét sem nézni, mert az káros a fejlődésre. Mondjuk könyvet sem sokat látott a családban semelyik, de az interneten sem olvashatnak, nézelődhetnek, pedig azért vannak nagyon jó és hasznos tartalmak is (mind a tévében, mind az interneten) amikből a gyerekek tudnak tanulni, fejlődni, okosodni. De ehhez a kedves szülőknek foglalkozni kéne velük, megkeresni ezeket a tartalmakat, játékokat, meséket és megtanítani a gyereket az internet tudatos használatára. De persze sokkal egyszerűbb az egészet megtiltani, akkor nincs vele munka, nem kell vele foglalkozni. Volt szerencsétlenségem találkozni velük, mint akik burokban élnek, semmit nem tudnak a világról. Teljesen jó célpontok lesznek egy kizsákmányoló átverő világban. Mondhatnám úgy is hogy birkák...
Idézet: „pedig azért vannak nagyon jó és hasznos tartalmak is (mind a tévében, mind az interneten) amikből a gyerekek tudnak tanulni, fejlődni, okosodni.” Az egyik a Da Vinci, ahol szokott lenni olyan műsor ahol gyerekeket oktatnak kémiára , fizikára , biológiára is .
Idézet: Amikor gyerekem kicsi volt a mesenézős korszakában -20 éve- szörnyű mese rajzfilmek voltak. Ijesztő farkas és hasonló torz figurák nagy késekkel gyilkolták egymást, sok mesehorror volt. Osztálytársak szüleivel beszélve mindenki el volt szörnyülködve ezeken a gyerekműsorokon, sokan tiltottuk a tévét. Gyerekeink ijedten bőgve rohantak ki a szobából ezeknek a látványától. Volt ilyen elmebeteg korszak is, akik erre emlékeznek talán ezért tiltják a gyerekeiktől a tévét. „gyerekeinek sem enged mesét sem nézni, mert az káros a fejlődésre.”
És ebben az a durva, hogy nem 4-5 évesekről van szó, hanem 10-15 év közöttiekről. Szóval nem is annyira kisgyerekekről. Nekem a kedvencem amin kiégtem az a hosszú nyakú fehér kacsa volt, mert a 13 év körüli gyerek nem ismerte a libát...
Igen, én is kb. akkortájt voltam mesenézős korszakban, ha jól emlékszem talán a foxkids volt a csatorna neve, azon gyakran valami ijesztő ment, onnan mindig elkapcsoltam. Bár én általában DVD-ről néztem meséket amiket szüleim vettek, így meg volt válogatva hogy mit nézek. Mesecsatorna a tévében csak nagyszülőknél volt, ott általában a minimax ment, azon nem emlékszem hogy lett volna ilyen, bár ott is volt olyan amit nem néztem meg, mert nem tetszett.
Ma már azért könnyebb dolga van az embernek, az interneten rengeteg mese van fent, leírásokkal, összefoglalókkal így sokkal könnyebb megválogatni, de ezzel bizony dolgozni kell.
Ez ismerős. Voltak gusztustalan mesék és megdöbbentők is. Mi is szűrtük, mit nézhetnek. Nálunk anno gondot okozott a "Patatanya" (ha jól emlékszem a címére) nevű mese is, amiben a szigorú tekintetű tehénnek tőgye volt, és markáns férfihangon beszélt. Az akkor még kicsi gyerekeknek ez borzasztó problémát okozott, hogy miért, hiszen akkor már tudták, hogy a "fiú" szarvasmarhának nincs tőgye.
Én gyerekként a Szertár csatornát néztem a YT-n, sok ott bemutatott kísérletet én is megcsináltam, még általánosban a fizikatanárunk mutatta meg. Meg persze Öveges József volt a kihagyhatatlan a témában.
Idézet: „Van az én környezetemben is olyan, aki hírhedt TV tagadó és ezzel próbálja igazolni a felsőbbrendűségét, vagy mondhatnám úgy is hogy intelligenciáját, ugyanis szerinte csak a hülyék néznek TV-t. Ahol lehet, ezt hangoztatja vagy érezteti is.” Igen, a környezetünkben vannak. De rögtön sértő, ha megmondjuk: láttuk. Mindig azokkal a rohadt másikokkal van baj ![]() Node: komolyra szeretnem fordítni a szót: Azt az egy dolgot nem vettem észre azóta, mióta az okosTV üzemel folyamatosan, hogy elegendő a számítógépen rámutatni egy Avi, vagy mp4 fájlra, és rögtön frlajánlja:"átvitel eszközre". Persze, lehet, hogy ehhez a WMP-vel összeismerkedtetés is közrejátszott -viszont MINDEN videofájlommal megy ez, nemcsak a WMP-vel összeismerkedtetett "Sről/filmek mappával... A hozzászólás módosítva: Szo, 18:45
Például így:
Bővebben: Link Továbbra is az a baj vele, hogy a nagy TV-n megy, csakhát a monitoromon nem látom. A hozzászólás módosítva: Szo, 18:56
Most bekapcsoltam egy másik okosTV-t, amit nem kapcsoltam a WMP-hez, és mégis látszik az "átvitel eszközre" menüben.
Mostmár csak arra kéne rajönnöm, hogyan tudnám egyszerre mindkettőre. Mert akkor megoldódna a "mozigépészkedés" dolog, egyik képernyőn látnám itt, a másikon látná, akinek szánom. A monitorom meg szabadon maradna. A hozzászólás módosítva: Szo, 20:40
Idézet: „Van az én környezetemben is olyan, aki hírhedt TV tagadó és ezzel próbálja igazolni a felsőbbrendűségét, vagy mondhatnám úgy is hogy intelligenciáját,” A közel 75 évemmel azt mondanám, hogy széjjel kellene a fogalmakat válogatni. Az intelligencia egyéni, és nem természete a dicsekvés. Ismernie kell az élet és a társadalom bonyolultságát, és nem akar győzködni, mivel a győzködés, befolyásolás más természetű dolog. A kultúra egyszerre önálló személyes, és a politika része is lehet. Nem voltunk gazdagok annak ellenére, hogy volt egy egyszerű zongoránk is, és jobbára a moziból kulturálódtam. Akkoriban nem én vagyok a legjobb filmek voltak divatban,és a mesekönyvek Andersen, indiános könyvek, koldus és királyfi, stb. A szoc filmipar patinás volt, emberré nevelt, és azért mesékben sem volt semmi. Meg különben is a magyar mesék gazdagsága kiemelkedő a világban. Ebben a dologban csak maga az ember a meghatározó. Aki nem képes összegyűjteni a családja minden korosztályának szórakoztató filmanyagot az sajnálatos. Van eredeti Némo kapitányunk, Óz a csodák csodája, Hamupipőkénk, stb az immár unokánknak. De a nagy filmlegendák egy része is megvan. Persze jó egy néhány év munkája van benne, jó részt a tévéből. És persze az annak idején a moziból szerzett információk alapján. Mindezt nem dicsekvésnek szántam, hanem biztatásnak az említett probléma kezelésére. Sajnos manapság a kultúra porban világszerte. Sajnos jobbára visszanyúlással lehet vigasztalódni. És teljesen mindegy színház, vagy zene vagy football.
És most ha véletlen sikerül is visszaállítani az elejére mindkettőt, és egyszerre indítni, az sem megoldás. Hiába állítom le az egyiket, a masik attól még megy. Úgy lenne az igazi, ha innen irányíthatnám a másik képernyőt is.
Kéne egy jó megoldás! Idézet: „Szerintem meg, meg lehet találni az arany középútat. ” Ezt nem értem, mire gondolsz? Milyen okból kellene bárkinek is választani a televíziózást? A hozzászólás módosítva: Szo, 21:44
Nem kell választani a televíziózast.
Csakhat nrm kéne feszt nyomatni, hogy miért nem nézitek. Plane, hogy ha nem nezitek, honnan tudjatok, hogy tele van reklámmal??? Lehet, hogy már nincs is... Ki tudja... Volt egy technikai kerdésem, szokás szerint a TV-nézők lenézése jött ki belőle. Mindenképp köszönöm, ha valaki segítőkészen áll hozzá, és mindenképp haragszom a fölösleges dumáért. A hozzászólás módosítva: Szo, 21:54
Egy kicsit más, de ha már látom, hogy letöltésről beszélsz, hátha tudsz segíteni. A fiam torrentezett, legális tartalmakat töltött le. Nekem is. De miután "upgradelt", már ha ezt annak lehet nevezni, win11-re, azóta nem engedi a torrent klienst elindítani, telepíteni. Egyrészt nem értem, hogy milyen jogi alapja van ennek, de most nem is ez a kérdés, hanem az, hogy te milyen módon jutsz hozzá ezekhez a tartalmakhoz? Persze csak ha publikus. Nem fogok megsértődni, ha nem árulod el
Most elpakolászom a TV-ket, távirányítókat, aztán megálmodom.
De talán valaki tud valami segítőt még mondani. A hozzászólás módosítva: Szo, 22:06
Idézet: „Csakhat nrm kéne feszt nyomatni, hogy miért nem nézitek.” Ez is magyarázatra szorul. Kérlek, idézz tőlem, hogy hol és mikor tettem arról említést, hogy nézek-e TV-t vagy sem és hogy tettem-e bármilyen megjegyzést, minősítést bárkire vagy a szokásaival kapcsolatban. De főleg arra lennék kíváncsi, hogy én mikor és hogyan néztem le bárkit is!
Egyrészt: te lökted be "ártatlanul" :
Idézet: „Milyen okból kellene bárkinek is választani a televíziózást?” Mástészt: masról szólt a kérdesem. Csakhát televíziózasi szokásokról, TV-nezők szapulásáról beszéltek folyamatosan. Ha hiszed, ha nem, zavar. Mert kérdeztem, igyekeztem én is, közben meg csak ez megy. Biztosan téged is zavarna, ha te kérdeztél volna, ha te igyekeznél, próbálkoznál.
Talán mert szereti azt az életérzést hogy leül a varázsdoboz elé kezében egy üdítővel és egy hosszú nap után csak nézi. Ő dolga, ha ez teszi boldoggá, nem hiszem, hogy bárkinek is joga volna pálcát törni felette. A mai világban elég kevés szabadideje van az embernek, had töltse azzal amit élvez (legalábbis addig amíg nem mások kárára teszi mert az egy másik téma...). Nem gondolnám, hogy intelligencia, jóság vagy bármilyen egyéb kategóriába be lehetne sorolni a tévé néző/nem néző embereket.
Milyen okból kellene bárkinek választani a könyvolvasást? Vagy az elektronika barkácsolást? Úszást? Túrázást? Esetleg a másik megosztó dolgot a PC játékokat? Nem hiszem, hogy ezek a dolgok határozzák meg azt hogy ki milyen ember. Aztán lehet, hogy szereti a reklámokat. Találkoztam már ilyen emberrel. De tegye fel a kezét (itt főleg a 25-30 éves korosztályra gondolok) aki gyerekként nem nézte a teleshoppot Horst Fuchs-al az élen.
NE emeld ki a kontextusából a kérdésemet és főleg NE minősítsd! Ez egy szalmabáb érvelés, kitalálsz valamit, majd arra építed a továbbiakat. Nem válaszoltál a kérdésemre, másról beszélsz.
Tehát kérlek, idézz tőlem, hogy hol és mikor tettem arról említést, hogy nézek-e TV-t vagy sem. Amit idéztél, az nem az, abból te haluzol valamit ki, valami olyat, ami nincs benne, csak te szeretnél alapot adni a felém irányuló felháborodásodnak. azzal veszekedj, aki bántott, én nem tettem ilyet! Idézet: „Biztosan téged is zavarna, ha te kérdeztél volna, ha te igyekeznél, próbálkoznál.” Ezzel viszont egyetértek, igen, zavarna és nagyon is zavar egy kérdésre adott, akár viccesnek vagy bármilyen okból (pl. okoskodás) adott irreleváns válasz. Nagyon is. De részemről ilyen nem történt.
Mint a teherautózás. Attól, hogy énnekem az életem, másoknak még lehet akár unalmas zötykölődés.
De én nem kényszerítem másokra. Masok mrg ne kényszerítsek, hogy én ne szeressem
Nem szalmabábozok.
Csak elfogyott a türelmem ![]() Talán ezt is megérted... Bocsánatot kérek.
Semmi bajom sem azokkal, akik nézik és azokkal sem, akik nem nézik. Egyetlen dologra kérdeztem rá, az arany középútra, hogy ezt hogyan kell érteni. Amire amúgy még most sem kaptam választ.
És a kézfeltartáshoz: Habár már elmúltam a nevezett korosztály, de nem néztem azokat a műsorokat, bár tudtam róla. Valahogy megmagyarázhatatlanul taszított maga az előadásmód.
A hozzászólásodról, objektíven kívülről tekintve:
Feltettél egy látszólag egyszerű kérdést, amire maximum Jonni fog tudni válaszolni mire gondolt. A kérdésed bár nem annak szántad támadó jellegűként tűnik fel ha valaki idegesebb, vagy csak szimplán olyan a vérmérséklete. Lehet neked nem tűnik fel, hogy csipkelődős, élcelős a stílus. Azért sem jön át mert nem szóban beszélünk, nincs hanglejtés, nincs arcmimika, könnyű félreérteni, támadásnak venni egy egyszerű kérdést. Nehéz így a kommunikáció mert az emberek akaratuktól függetlenül, hangulatuktól függően máshogy értelmeznek egy kérdést. Ha szóban beszélnénk akkor gyorsan leesne hogy a beszélgetőtárs egy érdeklődő kérdést tett fel, nem egy támadót. Szóval ne ezen vesszünk össze szerintem. Jonni meg majd jön és kifejti mit értett arany középúton, mink többiek maximum tippelgeti tudunk annak meg semmi értelme.
Ez csak természetes, semmi gond, bárkivel előfordulhat
Köszönöm szépen, hamarosan átolvasom. Az igazat megvallva egy NAS-ra már én is gondoltam, főleg azért, mert kaptam 2 db. 4 terás vinyót, de nem kezeli jól a gépem. Állítólag BIOS-t kéne frissíteni, attól meg egy kicsit parázok, nem bízok benne teljesen, hogy minden jó lesz-e utána. A lényeg, hogy ez a kis PC megoldás tetszik, utána nézek hátha kapok valahol használható példányt. Az az 5-8 W fogyasztás roppant csábítónak hat
![]() Még egy Raspberry PI 3-ban gondolkozom, de lehet egy kicsit macerás lenne a tápját megoldani. A NES-nek megint utána nézek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |