Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Amikor a monitoron kis ablakban akarod látni azt a filmet, ami a TV-n, teljes képernyőn megy, akkor azzal az a célod, hogy Te is nézed a műsort (azaz kis ablakban is élvezhető minőség kell), vagy csak ellenőrizni akarod, hogy rendben működik-e a lejátszás (tehát a kis ablak képminősége nem lényeges)?
A kis ablak minősége nem lényeges.
(Valóban csak az a lényeg:megy-e, hol tart, ilyesmik) A hozzászólás módosítva: Szo, 22:42
Az MPC-BE lejátszóban bekapcsolható egy webfelület, ami távvezérlésre való, de az egyik módban a böngészőben kicsiben megrajzolja a lejátszót, és a képet is áthozza rá (de ez a kép elég darabos). Így minden funkció kezelhető, és valamennyire látszik a műsor is. Ez egy-két kattintással beüzemelhető.
A másik lehetőség a VLC-ben van, de ez bonyolultabb én is csak kikísérletezni tudnám. A VLC tud olyat, hogy streameli a műsort, és közben meg is tudja jeleníteni. Tehát fut a TV-n, de közben lehet hozzá csatlakozni böngészővel, vagy másik VLC példánnyal (akár helyi, akár másik PCről) és arra is küldi a műsort.
A böngészőben megjelenő lejátszó ablak CTRL + egér görgővel átméretezhető kisebbre.
A VLC-t már többször próbáltam, nem jött erre a feladatra be. Valahogy túljár az eszemen
![]() Ezt az MPC-BE dolgot még megpróbálom (egyelőre azt sem tudom, mi az, de megkeresem). De már csak a jövő héten érek rá szöszölni. Köszönöm addig is. A hozzászólás módosítva: Szo, 22:55
Bővebben: Link Az utolsó két mondatban a lényeg.
Itt vagyok 38 évesen míg a zasszony 28. És mit néztünk tegnap? Fehér agyar ami 80 előtti de ott van a Moby dick ami talán 57-es. Vagy a Tizedes meg a többiek. Mi sem kizárólag a legújabb filmeket nézzük. Sőt kapjuk az ívet a szomszéd Nácitól, hogy mi csak régit nézünk.
Úgy értem, hogy van aki sokat néz TV-t , van aki szinte soha, és ezek között lehet megtalálni az arany középutat. (azt meg mindenki maga döntse el, hogy neki mi az arany középút)
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:21
![]() Jó béna vagyok, magamtól nem jöttem rá, hogy a MPC az a MediaPlayerClassic. Azt régen használgattam is -és nem gondoltam, hogy tud ilyet. Na, megszerzem újra, és kipróbálom. (MPC-BE néven persze, gondolom nem véletlen írtad hozzá, hogy BE) Idézet: „meg mindenki maga döntse el, hogy neki mi az arany középút” Talán ez a lényeg az egészben! Ha magamból indulok ki, végtelen a variációs lehetőségem ez ügyben. Attól függ, hogy melyen állapotban van a Pszichém. Ha épp a tévében megy ami a NAS-on is megvan, és tetszett, hát persze, hogy a tévében nézem meg, mert nem kell kapcsolgatni. Ha fájdalmaim vannak akkor hülye játékokkal múlatom az időt, és jó érzés, ha az ember kúltúrális nagy ágyúra vágyik, akkor csak fel kell lapozni a NAS-on. Szerintem az arany középút minden embernél más, és élethelyzet függő, és ez így természetes. Nem lehet, kell sablonokba foglalni, véleményezni meg értelmetlen. Hogy egy nemrég elhunyt színészt idézzek egy jelenetből: a kényszermunka akkor szép, ha önkéntes.
Ilyenben nincs középút egyszerűen amiatt, mert megtévesztő reklámok azért léteznek, mert megtéveszthető, műveletlen, gondolkodásra alig képes emberek _tömegei_ is léteznek, és nekik szólnak, rajtuk működnek. Ami engem illeti, szellemileg és erkölcsileg is koszosnak, bepiszkolódottnak érzem magam, ha csak a közelükbe kerülök, meglátom, meghallom - de nemcsak azokat.
A másik legnagyobb ellensége az embernek a saját szórakoztatóipara, aminek a 99,99 százaléka építő, művelő szórakoztatás helyett a legprimitívebb emberi ösztönöket gátlástalanul kiszolgáló, pusztító, primitív szemét, annyira hogy itt el sem mondhatom, hogy pontosan hogyan és mikben. : -) A legtöbben nem elég erősek, tájékozottak és önállók hozzá, hogy ezt felmérjék és távol tartsák magukat tőle és mást keressenek egy egész világnyi szembeszél ellenére is. Ennyi talán itt maradhat az előzőek után mint vélemény.
Amikor ezt olvastam épp Rónai Egon és Petschnig Mária Zita közös beszédét hallgatom.
Próbáltam tegnap telepíteni azt a MPV-BE dolgot, de csak egy órán át "ellenőrzött". (Mondjuk, lehet, hogy nem a MicrosoftStore-al kellett volna kezdenem
![]() Na, ha kicsit időm lesz, ketesek meg rá lehetőséget. Lehet, hogy ma, de már lassan pihizni kéne A hozzászólás módosítva: Hé, 16:49
Mi közünk hozzá, hogy mivel rongálod magad?
Korábban beraktam a program weboldalának linkjét. Csak rá kellett volna kattintatni, majd a nagy zöld download gombot megnyomni. A telepítés további 10 másodperc. De ha valaki jobban szétnéz a letöltő oldalon akkor sima zip-elt vagy .7z verzió is van, amit nem kell telepíteni sem, csak kibontani egy tetszés szerinti mappába (hasonlóan pl. a VLC-nek is van ilyen verziója), és egyből indítható is.
Például az asszonyt nem érdekli az ami engem igen. Néha zene hallgatás helyett ilyen témájú beszélgetések szólnak a háttérben.
Csavaros kérdésAdott egy M11-es zárócsavar, aminek a helyére be kellene tekerni egy M12-es manométer közcsavart.Tudtok olyan Ügyeskezű Mestert, aki a közdarab M12 menetéből M11-et csinál?
Nem a mester kérdés, hanem az esztergagép.
![]() Ha jól látom, azonos a menetemelkedés, nem nagy kunszt megcsinálni.
Akkor pontosítok.
Tudtok olyan Ügyeskezű Mestert, akinek van esztergagépe, és tud a közdarab M12 menetéből M11-et csinálni?
Most nézem , nálam paramount transzformálódott CANAL+ ACTION-á. Ahogy nézem az EPG-t nem fogom lerágni a körmöm az izgalomtól...
Idézet: „M12 menetéből M11-et csinálni?” Pontosabban tud M12-ről M11 adaptert készíteni. A toldaléknak lenne helye? A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:28
Nem, az M12-es menetet kellene M11-esre átvágni.
Szerintem ez nem csak az asszonyt nem érdekli. Egyébként is politika ami itt nem menő.
Geometriailag nem tudom belefér-e feltöltő hegesztés nélkül?
Mármint a 12-es közcsavar furatát feltölteni?
Van annyi falvastagság, hogy elbír annyi vékonyítást.
Esteleg a furat menetét felfúrni M12-re? Hova hullana a forgács? Pl. egy radiátor végébe simán belefúrható, mert lehullik örökre az aljára.
Gafly: Itt a manométer közcsavar "alulnézetben", az M12 menettel. Szerintem azt 0,5 mm vékonyítást elviseli.
Granpa: nem radiátor, kávéfőző a lelkem. Csak nem akarok hozzányúlni. Ha valami van, a 11-es zárócsavarral vissza tudom állítani eredeti állapotába. De még mindig az a kérdés, ki csinálja meg?
VIII. kerület, Kőris utca 30. aljában van egy kis régimódi esztergályos műhely (még honlap is van: Bővebben: Link), én ott érdeklődnék ezügyben, de mondjuk hozzám közel van.
Nálunk abszolút semmi se jött a megszűnt csatornák helyére (csak színes tesztábra hang nélkül), mint kiderült, sajnos valamiért a "Nickelodeon"-t is kukázta a szolgáltatónk.
Valamint az elérhető tévéműsor pedig köszönő viszonyban sincs a "Nick Jr." és a "NickToons" tényleges adásával ‒ több forrásból is ellenőriztem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |