Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a téma, a védjegyről, vízjelről, cégérről és a logóról szól. Itt mindenki megvitathatja a saját elképzelését. Legyen az hobbista, vállalkozó vagy épp cég... A lényeg az eszmecsere, annak a helyén és rendjén.
Én is játszottam ilyesmivel, végül a paneljeimre a nevem kezdőbetűit teszem rá (no nem mindet, a második keresztnevem betűje már nem került rá, mert az jellemzően nem használom, csak a hivatalos iratokon). A megtervezése nem tartott túl sokáig, s Eagle-ben alkatrészként készítettem el. Persze előnyerő voltam, mert a "Z" betűt a "Z" nevű játékban (nagy kedvencem volt) klasz formában megalkották már, így hasonlót rajzoltam. Hozzá a "B" már csak annyi volt, hogy illeszkedjen az összképbe. Először még a kettő külön betűként olasható volt (nem is emlékeztem erre a változatra, de a barátom oldalán a közös pinguino projektünkben még az szerepelt).
Az instructables oldalon már a mostani változatot használom.
Nekem ez teljesen rendben van.
De ha már logó, akkor bennem az első perctől kérdés hogy a tömbszerű (a tiéd ilyen) vagy a nyújtott megjelenés a jobb választás. Mindkettő mellett és ellene is lehet érveket találni. Hasonló dilemma a színes/monocróm lehetőség, vagy akár egyszerre mindkettő (ilyen pl. a LEGO logó). logo egyszeri, s mindenhol ugyan az - vagy nem?Alkotó hozzászólására is érdemes reagálni, ami még a másik topikban felmerült.Azt írta, hogy a logo mérettől függetlenül ugyan az és egyébként se változik hordozótól függően. Na ebben van egy kicsi tévedés, ugyanis pontosan mérettől függően változhatnak (egyszerűsödhetnek) az adott logo megjelenési formái. Erről a youtube oldalon logotervezős videókban lehet remek példákat látni, s emiatt se túl egyszerű megfelelőt készíteni. Csak egy példát hozok fel, hogy értsd mire gondolok. Képzelj el egy olyan képet, amin rajta van a teljes méretben remek részletességgel olvasható embléma. Ezen az emblémán mondjuk központi szereplő egy falevél, az erezetbe beleírva a cég neve (ez fikcionális, nem tudom tényleg van-e ilyen). Egy óriásplakáton, ahol a termékmegjelenítés mellett megjelenhet mondjuk 40cm magassággal, simán olvasható rajta minden (megfelelő közelségből), így ott ez a megjelenés szerepel. Ugyan ezt egy A4-es szórólapon 3cm-es magasság mellett mondjuk már csak 1.5mm-es betűkkel lehetne megoldani, olvashatatlan lenne, így ott a falevél mellé írják megfelelő méretben a nevet. Majd ezt nézd meg egy névjegykártyán, 10mm-es magassággal, szintén mellette lévő felirattal, de esetleg míg az előbb két sorban volt a név, itt már esetleg egy sorba kell írni. No de ugyan ezt a képet faviconként a honlapon használva próbáld meg elhelyezni (64*64pixel), itt meg már a szöveg se fér ki, csak a levél és esetleg annak is egy egyszerűbb változata, ami csak hasonlít a nagy méretűhöz. Közben előfordulhat, hogy színeket is veszít ez a kép, nem csak formát és megjelenítendő elemeket.
Színes / monokróm a felhasználási helytől függ. Pl. a mellékelt lego logo is létezik mindkét formában, céges papírokra biztos, hogy ők se a piros-sárga-fekete-fehér változatot használják.
Nagyon tetszik a témakör. Régóta hiányolom a témát és nekem főleg a régi stílusú külső, utcai cégérek tetszenek. Nagyon fel tudják dobni a hangulatot vagy legalábbis hozzájárulnak.
saját logoMásik témában felmerült, hogy mivel a jelenlegi logóm (gyalogkakukk) jogvédett, csak hobbi panelekre lehet rátenni, termékre viszont nem. Ezért elkezdtem agyalni más, teljesen saját logón. A koncepció a "kockaság", nicknév, és az elektronika összegyúrása, olyan egyszerű vonalas rajzba, ami bármire rátehető. Jelenleg itt tartok (csatolt kép), de ez még változhat.A hozzászólás módosítva: Szo, 16:46
További verziók. Melyik lenne jobb?
A hozzászólás módosítva: Szo, 16:56
A dióda bizonytalanná tett: Skori vagy Skőri?
Odébb lehet tolni, mondjuk az I betű pontja helyett, vagy vissza egészen az S-hez.
Esetleg az S betű közepébe tenni a diódát? A hozzászólás módosítva: Szo, 17:15
A diódát én szeretném kisajátítani magamnak, bár még sehol sem látható, és valószínűleg nem is lesz, de ha úgy rajzolom az S-t is mint a Z-t, akkor ha az így készült ZS-t kellően összetolom, lesz belőle egy dióda. Ízlés kérdése, hogy mennyire tolom össze.
Csak vigyázni kell, hogy a magyarban nem teszünk pontot a nagy I-re, így az kicsi kell, hogy legyen. De ha a keret közelebb van a betűkhöz, akkor megvalósítható, hogy a dióda belóg lefelé is. és akkor látszik, hogy kis i-ről van szó ponttal. A többi betű attól még lehet nagy vagy nagynak és kicsinek is érthető, az nem tűnik problémának.
Az S-betű aljának illesztése a kerethez tényleg gond, oda kell esetleg még valami egyszerű áramköri elem, ami nem bonyolítja túl vagy ilyesmi. A "kockaság" majdnem jó gondolat, de nehéz pár vonallal megértetni, valamint a mai ember szeme megszokta a kifinomultabb megjelenítést, így a lekerekítés nélküli, éles sarkok nem keltenek túl jó benyomást - legalábbis bennem -, lehet, hogy ezt el kell engedni, biztosan lesz még más ötlet. De a keretezés jó a vezeték és áramköri elemek témája miatt.
Örülök, hogy tetszik a téma! Gondoltam elég sok mindenkinek van nagyon sokféle elképzelése, így itt legalább meg lehet vitatni nyugodtan mindent és nem kell teleszórni olyan témákat amikhez semmi köze.
Nekem is van sajátom, ami több mint 20 éves és ez így is marad. Ez volt az első "pénzért" készült szivargyújtós tápegységünk hűtésének a mintája a hátulján, amit apám készített. Én csináltam az elektronikát, Ő meg a többit. Azóta ez a logóm és a tisztelgésem is felé.
3as, S alsó hasa nagyobb, felső kisebb lehet. S lehet más színű.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:57
Ezek közül a Skori5 változat a jobb választás. Amit módosítanék rajta:
1) nem raknék teljes keretet 2) a "kori" részt az "S" alapvonaláig lehúznám 3) a "kori" részt csak akkora magasságra tenném, mint az "S" alsó öble Na mindjárt játszom vele egy kicsit, mert OCP (Omni consumer Products) mintára van ötletem belőle
Nem jön ki sehogy az OCP mintára egybegyúrt változat... Hiába a jó ötlet, megvalósításban ezek a betűk nem illenek olyan módon össze.
Azért egy kicsit játszottam vele, s átalakítottam neked.
A gondolatodat követve, lerajzoltam én is egy opciót. Általában jó elkerülni a hegyes végű vonalakat, mert sokszor jobb a kerekített vég (panelre is jobban rajzolható).
Az egyik melléklet a rajzolat, a másikon pedig azt látod, hogy az 5x7-es kijelzőarányokat vettem alapul a méretekhez. Az O karakter jól bírja a zömítés, ráadásul éppen középen van, így kínálja magát a diódához. A hozzászólás módosítva: Szo, 22:40
Kitöltött diódaháromszöggel, és kisebb forrponttal talán csinosabb.
Esetleg ilyesmik? Ezt már nyáktervezőben rajzoltam.
Most tettem bele egy ellenállást is, de lehet hogy az már túlbonyolítás? Egy logó talán jobb ha egyszerű. Szerk.: egy egyszerűbb verzióit is betettem. A hozzászólás módosítva: Szo, 23:04
Nekem a 7-es tetszik. Talán az ellenállást kicsit balra tolnám, mert most nagyon a szélén van. Az R betű szokatlan vonalvezetésű, és szélesebb mint a K.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:04
Az sk7 tényleg jó. Egyszerű és letisztult.
A tranyó, dióda kivételével lehetne minden vonal végződése egy forrpont... de ez csak ötlet.
Egyszerű verzió, keskenyebb R-el?
Szerk.: vagy inkább a 10. verzió? A hozzászólás módosítva: Szo, 23:10
Remek, nagyon alakul. Az első nyugisabb a szemnek, a második viszont izgalmasabb és kiegyenlítettebb.
Milyen hatása lenne, ha a másodikon minden maradna, de az S alatt a két vonal úgy indulna, mintha ott csatlakozna a tápfesz. az áramkörbe, vagyis a két vonal két kis lyukas karikával kezdődne? A hozzászólás módosítva: Szo, 23:28
Nem kell túlbonyolítani, a 9-esben van "potenciál"
Az "S" alsó öblét vedd olyan magasra, mint a többi betű magassága, az "i"-re pedig pont került így. Esetleg az ellenállatot még becsempészheted az "OR" fölé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |