Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MyElecParts alkatrészkereső és készletnyilvántartó
Témaindító: majkimester, idő: Jan 2, 2024
MyElecParts v1.62Egy újabb gyors frissítés, hogy naprakész legyen. Bocs, ha gyakori, de ezzel minden működik újra.• SMD kód kereső: Alltransistor forrás frissítése • Meta kereső: Datasheet Archive forrás frissítése • Meta kereső: Datasheet4U forrás frissítése Letöltés innen: MyElecParts v1.62
Szia! Próbálok barátkozni a programoddal, de van egy bosszantó hiba. Nem jegyzi meg a nyelvi beállítást, (pedig kiírja, hogy mentve) ezért minden idításkor rákérdez, és újra el kell fogadni a licenszet. Ezt mi okozhatja?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2026
Szia, ez egy rossz kezdet volt, sajnos az én hibám. Töltsd le újra, az új verzióval menni fog.
Köszi, így már jó.
Működik, linuxmint 22.3 - mate alatt.
Mivel hogy nemszeretem, ha egy windowsos program keveredik valamilyen linuxos programokkal, mert bármi lehetne ebből, de nem biztos, ezért maradjon csak a winen belül..... úgy jó negyedóra szerencsétlenkedés az AI-val eredményt hozott, majd megkértem, csináljon egy összefoglalót..... lásd melléklet..... A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
Szia! Linux Mint 22.3 - Cinnamon 64-bit-nél a leírás szerint telepítettem a szükséges összetevőket, a program el is indul, de adatbázishibára fut a legtöbb funkciónál. Csak az SMD kódkereső működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
Mindkettőtöknek irom:
A weboldalon picit lefele görgetve van egy Telepítés gomb, ott leírtam, hogy hogyan lehet telepíteni linux alá, és hogyan lesz adatbázis is hozzá. Az AI összefoglalódban pontatlanságok vannak. Például én nem telepítettem .NET 4.8-at wine alá, hanem első induláskor megkérdezi, hogy Mono-ot telepítsen-e, én ezzel próbáltam és megy. Adatbázisnak sincs SQL LocalDB, ezért MS SQL Server Express-t kell telepíteni. És a kapcsolódáshoz szükséges connectString-et megfelelően beállítani a MyElecParts.exe.config-ba. A kezdőképernyőn is látszik, hogy nincs DB elérés, mert nem írja ki hogy miből mennyi van. Ezt kell először az én leírásom szerint felrakni.
A második képen lévő hibát meg tudod ismételni?
Ha igen, akkor a hiba megjelenésekor F12, majd balra fent lévő gombbal másold vágólapra és küld el a log-ot. Megnézném mi az. Sajnos a mono alatt nincs minden funkció meg, eddig kettővel volt dolgom, szerencsére azok nélkül is működik a program. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2026
Szia! Köszönöm, délután megnézem.
Köszi a logot, A probléma az adatbázishoz kapcsolódánál keletkezik:
Találtam egy hasonló tickete a wine oldalán, de igazi megoldás nélkül: Bővebben: Link Sokat ez ügyben nem tudok tenni, ez a hiba nem az én programomból jön, hanem a Wine/Mono/MsSQL vonalon. A "barátom" azt javasolja, hogy a connect string-be tedd bele a Pooling=false-t, egy próbát megér, hátha, de nem hiszek neki.
Igen, ez a Linuxos hegesztgetés nem szokott eredményt elérni. Egyébként ez az adatbázis kezelő sem indult el.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2026
Ezt kellene először megoldani, utána lehet, hogy már menne is. Én korábban tesztből fekraktam, akkor csináltam a leírást. Egy angol fórumon valaki nemrég írta, hogy Mac-re is felrakta Wine alá. Szóval elvileg működik Wine alatt, de amíg az adatbázis nem fut, addig biztosan nem lesz jó.
Amit mindenesetre javítani fogok, ha nincs adatbázis, akkor is működjön a Meta search. (Ez is használja a tokozások beazonosítására, de az nem létkérdés.)
Idézet: „Amit mindenesetre javítani fogok, ha nincs adatbázis, akkor is működjön a Meta search.” Ez nagyon jó lenne. Használati útmutatóKedves majkimester!Most találtam meg a programot! Gratulálok a munkádhoz, nagyon tetszik. Amiket eddig meg tudtam nézni. Sikerült feltelepíteni, sok funkció van ami nagyon hasznos. A telepítés gyorsan megvolt és gondolom hibátlan. Win10 minden hiba nélkül felment. Elkezdtem rendezni az alkatrészeim, nagyon hasznos ha nem azzal megy el a fél nap, hogy keresem hol van. Amit szeretnék kérni. Egy felhasználói kézikönyv vagy leírás jó lenne a programhoz, hogy minden funkciót ki lehessen használni. Nem vagyok nagy számítástechnikus egy lépésről lépésre leírás jól jönne. Alkatrész felvétele, adatok hozzáadása... Remélem nem nagy kérés. Köszönöm munkádat! Üdv: Gábor
Kedves Gábor, biztosan hasznos lenne, de egyelőre nem terveztem ilyet készíteni, azért sem mert egyből két nyelven kellene, meg azért sem mert szerintem elégé magától érthetődő az alap használat. A néhány szokásos folyamatra meg már készítettem videókat, amivel nyomon lehet követni mit és hogyan érdemes csinálni. Ezekből majd valamikor csinálok aktuális verziókat, meg van még pár dolog amiről lehetne ilyet csinálni, de szerintem a lényeg benne van:
Kezdőlap, beállítások, alkatrész duplikálása, pdf nézegető használata Új alkatrész hozzáadása kézzel Űj alkatrész hozzáadása Meta keresővel 1 Űj alkatrész hozzáadása meta keresővel 2 Adatlap keresése és csatolása egy létező alkatrészhez Új gyártó hozzáadása alkatrész rögzítése közben Tokozások kezelése SMD kód keresése Több nyelv támogatása A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2026
Szia!
Nagyon köszönöm! Ezekre a dolgokra gondoltam. Néha a "helyismeret" programon belül jó ha megvan. Mit hol kell menteni ehhez hol vannak a gombok. Így már tökéletes! Köszönöm! Üdv: Gábor
MyElecParts v1.63Újabb apróbb változtatások történtek. Többek között a Linux-os kisérlezéshez Wine alatt elindul és működőképes a program adatbázis nélkül is korlátozott funkciókkal. Ez az jelenti, hogy az SMD és meta keresők működnek az alkatrész nyilvántartás nem. Illetve a beállítások mentése sem megy.Lista: • Meta kereső: LCSC forrás frissítése • Meta kereső: Digchip forrás kis továbbfejlesztése • Wine alatt adatbázis nélkül is működnek a keresők • Frissítés ellenőrzése induláskor Letöltés innen: MyElecParts v1.63
Szia! Jól működik a kereső Linux alatt. Köszönjük!
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2026
MyElecParts v1.64Újabb kisebb frissítési csomag:Lista: • Meta kereső: Alltransistor forrás frissítése • Adatbázis kezelés fejlesztése • Perjel is használható a alkatrész típusszámokban • Apró hibajavítások Napi tipp: Érdemes időnként mentést készíti az adatbázisról. Ehhez nem kell mást tenni mint a program könyvtárában lévő Data könyvtár teljes tartalmát lementeni, becsomagolni és eltenni. Ezt különösen ajánlott a program frissítése előtt, akkor nem érhet meglepetés. Letöltés innen: MyElecParts v1.64 |
Bejelentkezés
Hirdetés |