Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Magyar felhasználói használati utasítás található hozzájuk?
Szerintetek megér 400 ezret 2db ilyen doboz cella nélkül?
Sajnos nincs hozzá. Viszont az okos telefonnak van fordítója. Anno én is így állítottam be.
A beállítás nem vészes. A legbonyolultabb ha lifepo4 cellát használsz hogy manuálisan kell megadni 3 értéket. Viszont van hozzá online felület(pc dessmonitor, android smartess ugyan az a regisztráció mind a kettőhöz jó) poweroff bulk és floatt V értékek. Azt amit néztél doboz valószínűleg abban van cella is. De ha te el akarod adni hajrá. Amúgy lépésálló hungarocell, menetszár némi csavar és alátét kettő darab alu lemezből szép kis "dobozt lehet csinálni neki ami szigetelt is. De ha fontos a minőség és hogy garancia is legyen NCON céget ajánlom. 2 éve onnan rendeltem az aksikat. Megnéztem az oldalt minden is kezd ott lenni ami kell az aksi rendszerhez.
Ha nem kötöd rá a hálózatot akkor teljesen mindegy, hogy milyet veszel. Nekem ez azért nem tetszik mert elvesztek vele két lényeges kényelmi dolgot is, az egyik a bypass a másik meg a hálózatról töltés amire nagy szükség van ilyenkor télen amikor két három hét is eltelik hogy nem látni a napot.
Viszont ha se bypass se töltésem a hálózatról, akkor meg minek adjak ki százezreket az inverterért ha nem tudom kihasználni ami benne van.
Két üres doboz 400 ezret? Ezt most komolyan kérdezted?
Nekem a 28V/180Ah pakkom került 125 ezerbe...
2 doboz bms el stb volt 400ezer+ 198ezer inverter + egyenlőre 16db 320ah aksi 500 ezer két doboz tele lesz akkor 48v 640ah 30kw + van 24v 560ah aksim még de az savas targonca
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:50
Akumulátor veszteségJön az energia tárolókra pályázat. Kérdés milyen hátránnyal jár a plusz energia tároló beépítése? ( a szaldó 5 év múlva lejár, gondoltam az akkor esedékes beruházást közelebb hozom.) Most a lehetséges buktatókat igyekszem kideríteni. Egyrészről az jutott eszembe lehet az akkuk addigra kifekszenek, ( de talán azt olcsóbb lesz cserélni, mint a rendszert bővíteni) a másik ami buktatóként eszembe jutott, mivel elég jól sikerült kisakkozni a szaldó alá a fogyasztást, nagyjából nullán vagyunk. Ha most elkezdi az inverter töltögetni kisütni az akkukat, az vajon mennyi veszteséget visz a rendszerbe?
Én attól félnék, hogy az alsónadrágod rámegy majd az akkuk cserélgetésére.
Ma kaptam ajánlatot két cégtől is. Gyakorlatilag ingyen szerelnék be az akkukat a meglévő szaldós rendszeremhez. A nagy kérdés az, meddig marad a szaldó? Ha örökké akkor nincs szükség rá, de ha változnak a dolgok akkor sokat segíthet az ingyen akku.
A szaldó telepítéstől max 10 év, aztán vége. Csak az a kérdés, az ingyen akku megéri-e. Lion ból lehet felesleges, mert mire a szaldó kifut, az akku is kuka. De ha az akku töltögetés kisütés 10%-ot elvesz a termelésből, a jelenlegi 0% veszteség helyett, lehet jobban jár az ember ha halogatja amíg lehet.
Ha most felteszik, az akkukat adnak 10 évet, akkor 5 év ingyen használat a szaldó után, aztán majd eldöntöm milyen szél fúj. ( remélem jó pénzért ki is tudják iktatni a tárolót) Ha szerencsém van csak kapacitás csökkenés lesz, abból nekem max 5kW-ra van amúgy is szükségem, így romolhat kedvére. Amúgy meg az a világ van sajna, 5-10 év múlva megy az egész a hulladékudvarba. Vagy azért mert nincs hozzá valami, vagy azért mert egyben amortizálódik le minden, és nem lesz gazdaságos javítani, esetleg ingyen adnak egy másikat...
A szaldóból már 2 éve kiestem. Olyan kicsi a rendszerem és a fogyasztásom, hogy még ingyen akkut se érdemes telepítenem.
Nem tudnák annyit kihasználni belőle, hogy érdemes lenne még csak rá gondolni is. A szünetmentes funkció nem érint.
Ezen felül még más probléma is lehet. Az inverter ami fent van tud kezelni aksit? Ha nem akkor inverter csere. Namármost akkor már a szaldó ugrik ha jól tudom. Tehát elég nagy probléma ez így. Mielőtt belevágsz érdemes ezután is nézni. Amúgy 5 év éved van. Jobban jársz egy e autóval hogy a felesleget beletoljad. Esetleg rendszer kiegészítéssel is. 1-2 millióból komplett napelemes rendszert tudsz telepíteni ami szigetüzemű. Hely függvényben lehet garázstető is.
Erbe: Én is ezt a cipőt viselem... + érv a pályázáshoz, hogy ingyen (olybá tűnik belefér a 2,5 millióba) lecserélheted (korszerűsítheted nagyobb tudásúval) az öreg inverteredet + akkumulátor pakk;
antikzsolt: pályázáskor szaldó nem ugrik. Eautó jobb alternatíva lehet a még sokáig szaldósoknak, persze ez sokmindentől függ. A hozzászólás módosítva: Sze, 7:10
A pályázat szerint az inverter csere ( ugyan olyan teljesítményű) nem érinti a szaldót. Amúgy sem kell cserélni, mert elvileg tehető hozzá akku. Az e-autó biztosan jó, de az évi 2-3000km miatt nem nyert.
Dettó: 2,5 kW-os, egy fázisú rendszerem van, szaldós elszámolás, 2022-ben telepítve.
Az éves elszámolás kb. 0. Nekem is tetszene az "ingyen pénz", de sztem csak egy nyűgöt vennék a nyakamba.
A szaldó a legjobb, végtelen méretű, legkisebb problémás "akkupakk".
Bármennyit, bármikor beletölthetsz, bármennyit, bármikor vételezhetsz belőle. A kihívások (műszaki ÉS anyagi) a szaldóból kidobás (10 év) után kezdődnek... Idézet: „Bármennyit, bármikor beletölthetsz, bármennyit, bármikor vételezhetsz belőle.” Ezzel azért vitatkoznának azok, akiknek az utcájában van még pár napelemes ingatlan, és nyáron nem tudnak betáplálni...
A bőség újkori zavara... A régóta elmaradt elosztói hálózatos fejlesztések... A negatív áramárak... A régóta elmaradt lakossági akkupályázatok
Európában lakosságarányban piacvezető mennyiségű napelem kapacitás Én meg kapok havi ~1500 (ezerötcá') forintnyi, adózandó pénzt a betáplált energiáért |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem a 28V/180Ah pakkom került 125 ezerbe... 
Nem tudnák annyit kihasználni belőle, hogy érdemes lenne még csak rá gondolni is. A szünetmentes funkció nem érint.