Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony MHC-RG440S HiFi PC-re kötve recseg
Lapozás: OK   1 / 2
(#) szedy hozzászólása Máj 7, 2008 /
 
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy sony mhc-rg440s típusú hifim, 2.1-es hangcucc. Ez pc-re van kötve auxon keresztül 3,5-es jackdugóssal és sokszor tapasztalom (főleg mostanában) hogy elmegy a hangja illetve recseg.
Ezt úgy szoktam orvosolni hogy hirtelen felhangosítom majd vissza és utána 1 ideig (rövid vagy hosszú) semmi baja. Ha elég sokszor csinálja akkor ki szoktam kapcsolni majd újra be és ez is szokott segíteni. Ámbár mostanában elég sokat csinálja és az lenne a kérdésem hátha tud valaki erről valami okosat mondani. Gondoltam pár lehetséges dologra:
-Lehetséges hogy a kábelrengetegben van a 2 hangszórókábel és zavarja a jelet?(ha igen akkor miért segít rajta a hangosítás?)
-Illetve lehet hogy a kábel romlott el? (5 méteres a kábel)

Bármilyen javaslatot ötletet nagyon szívesen várom!
Üdv.: szedy
(#) AtomCity válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Nem lehet, hogy földhurkot csináltál? Bár ilyen tüneteket még nem hallottam a földhuroknál...
(#) Topi válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 / 4
 
Potméter. Elöregedhetett a hangerőszabályzó potméter, és ha maga a hangfrekvenciás jelet vezetik rá a potmérerre (nem DC által szabályzott a hangerő) akkor sokszor ez a recsegés és a hirtelen hangelmenetel oka.
(#) AtomCity válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
A recsegés esetleg a kábel (kontakt) hibájára utalhat...
(#) Moderátor hozzászólása szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008
 
Téma címet javítottam.
(#) AtomCity válasza Topi hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Tényleg, hogy erre nem gondoltam...
Az én Genius 1000 éves PC speakerem is hangerő szabályzáskor bizony néha berecseg...
(#) szedy válasza Topi hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Thx a cím javítását és a gyors reagálásokat. Nem értek sajnos ezekhez a dolgokhoz, viszont azért érdekes mert rádiónál (nem szoktam hallgatni de kipróbáltam) nem csinálja ezt. Csak PC-re kötve.
Ha hazamegyek akkor kipróbálom másik kábellel.
Addig is köszi a tippeket.
(#) szedy hozzászólása Máj 7, 2008 /
 
AtomCity: nekem nem hangerőszabályozás közben csinálja, hanem szimplán filmnézés vagy zenehallgatás közben (pc-s használat közben)
(#) idlob válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Ha a vezetékcsere esetleg nem vezetne eredményre, próbálj meg rögzíteni egy részletet a recsegésből, az nagyban megkönnyítené a probléma behatárolását.
Szerintem a vezeték a bűnös, nekem sima lógásban is törött már meg, (az a kommersz típus amin kb. 2mm átmérőjű kábelen futkorászik a jel) ráadásul minél hoszabb annál nagyobb az esélyed.
Ha nem egybeépített az átalakító (RCA/jack) akkor lehet hogy ott kontaktos.
Ha nem, akkor lehet hogy a hangkártya jackjánál vagy a hifi bementéténél a forrasztás megroggyant. Ezt sokszor szabad szemmel nem is látni, de egy átforrasztás segít rajta.
(#) GrandF válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Sziasztok!

Topi!
Poti biztos nem lehet, mert ebben enkóder van.

Azt írtad, hogy pc-s használat közben.
Ha rádió-t, vagy cd-t hallgatsz, akkor is csinálja, vagy csak auxon keresztül? Mert ha csak auxon, akkor kábelhiba, vagy van valami a géppel.

Viszont ha már itt vagyok, akkor én is kérdeznék:
Van egy hasonló hifim (rg-444s), és még régebben elszállt benne a cd. Mivel még garis volt, ezért ment szervízbe. A srác a szervízben azt mondta, hogy megsült egy táp IC. kb fél évre rá megint elromlott, és azóta így van. Kérdés: bele merjek nézni, hátha valami kommersz dolog miatt nem megy (amit házilag ki lehet cserélni), vagy inkább vigyem szervízbe?
(#) Kovidivi válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
esetleg egy kölcsön hangkártyával is ki lehetne próbálni, hátha az a hiba oka. (főleg, ha integrált)
(#) szedy válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Nahmármost. A recsegés elég érdekes... Csak aux-szon keresztül csinálja (cd-t kazettát nem néztem, de rádión nem csinálja) A recsegés abban merül ki hogy nézem a filmet néha halkítok rajta és van hogy ezután, de van hogy nem csinálok vele semmit, megy a film és szimplán lehalkul az egyik és picit recsegő hangot is ad. Ha sokáig hagyom illetve szórakozok vele (halkítok még jobban) akkor mind2 hangszóró elkezdi ugyanezt csinálni - lehalkulni majd halkan recsegni.
Integrált hangkártyám van de jó minőségű. Volt 1 másik alaplapom azon is csinálta, a jelenlegi alaplapom lassan 3-4 hónapja van nálam és mostanában egyre többször halkul el a hifi.
Vezetékcsere kicsit macerás de talán meg tudom oldani előbb utóbb. A kábel RCA - jack dugós

Ja és még valami: az is érdekes hogy egyszer az egyik, másszor a másik hangszóró kezdi el. Teljesen random.
(#) GrandF válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
1 ötlet:

Fogj egy mp3 lejátszót, vagy valami hangkeltő eszközt, amin van jack aljzat, és dugd bele a gépbe menő kábelt, és nézd meg, hogy így is csinálja-e.
Ha csinálja, akkor a gép kiesett.
Ha nem csinálja, akkor meg a kábel, és a hifi az jó.
(#) szedy hozzászólása Máj 7, 2008 /
 
Köszi! Holnap mindenképp megpróbálom.
(#) idlob válasza szedy hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Lehet h mászkál az erősítőben valaminek a munkapontja hő hatására? Vagy összefügghet valamilyen fizikai behtással a jelenség? A recsegés milyen? Papírgyűrés szerű, limitál jel szerű (mint amikor torzít a tulvezérelt erősítő) vagy inkább sustorgás? Nem tudsz felrakni hangmintát?
(#) tams válasza GrandF hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
2.
és ezt megfordítva, a fülhallgatót a gépbe. Így a gépet is teszteled.
Egyébként az RCA kábeleknél csinálnék egy olyat, hogy kicsit beljebb hajligatom a külső érintkező füleket, hogy jobban befeszüljön. Recsegés attól is lehet, hogy valahol az árnyékoláshozzáér a belső szálhoz egy picit.
(#) tams válasza GrandF hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Szia nekem egy régebbi mhc rg40-es hifim van és az én cd-m is elszállt, vagyis nem elszállt csak kifáradt az olvasó, kicseréltem 3000-ft ből, a hq videónál vettem bele komlett olvasófejet, azóta működik. Viszont nekem működött a cd- csak egy kis idő után beakadt.
(#) tams válasza tams hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Mármint nem úgy romlott el hogy se "kép" se hang. Azzal kezdődött, hogy nem vitte az RW-t
(#) szedy válasza idlob hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
De holnap csinálok telefonnal hangot, de az olyan minőségű lesz amilyen sajna. Nem hiszem hogy túlmelegedne mert teljesen random csinálja. mondjuk amikor először bekapcsolom akkor 1 ideig jó. de van h felhangosítom hirtelen és utána relatíve sokáig megint jó
(#) GrandF válasza tams hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Aham.

Nekem is valahogy úgy kezdődött, hogy nem vitte az rw-t,
de már azt sem ismeri fel, hogy van-e benne cd.
Akkor az olvasófejet meg fogom nézni.
Köszi.
(#) szedy hozzászólása Máj 8, 2008 /
 
Lekopogom de ma amikor megint csinálta kicsit agresszívebben megütögettem az egység oldalát és láss csodát 3 órája nézek filmet + hallgatok zenét és még nem csinálta. Ha estig nem csinálja akkor asszem jó vagyok

Ja és javaslatotokra az RCA csatit is összébnyomtam hogy jobban szoruljon de utána is sajna csinálta. De ezek szerint mélyláda miatt lehet h túl sokat rázkódott maga az egység és vmi elcsesződött. Egyelőre jó, este ha megint csinálja rakok fel videót róla. Addig is Köszönöm szépen a kommenteket és ötleteket!

UI: a "recsegés" inkább halk sercegő hang volt, de nem intenzív csak amikor kapta a jelet a gépről főleg magas hangoknál csinálta
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Helló!

Nekem is ilyen típusú HIFI-m van dettó ugyan ez MHC RG 440-S.
Én is tapasztalom az általad leírt tüneteket: Zenét hallgatok gépről (jack-rca dugóval van összekötve gép és hi-fi) a gépen állítom a hangerőt mert ott finomabban lehet és egyszer csak a jobb oldali hangfal berecseg ha úgy hagyom egy idő után a hangja is elmegy.
Na már most én úgy oldom meg, (kicsit drasztikus) hogy odavágok a Hi-FI nek vagy megemelem az elejét és visszaejtem nem nagyon csak 4-5 centit. És a hang helyrejön, recsegés eltűnik.
Először én is a kábeleket cserélgettem, milliószor blankoltam és kötöttem újra, hiába cseréltem RCA kábelt hangkártyám 20 000 Ft-os semmi nem segített csak ez.
Ebből viszont én leszűröm azt, hogy a hi-fi nemsoká megadja magát vagy a sztereó- IC vagy aaaa....
Most nem jut eszembe a neve, de én azon vagyok hogy elviszem szervizbe, de már sajnos nem garis!

De szólj rám légyszi, ha valamilyen eszközzel sikerült megoldanod a problémát.
Válaszodat előre is köszönöm!
(#) szedy válasza Szoszibá hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Ne már Akkor ez valami típushiba:@ az enyém is már 4-5-6(?) éves már nem tom. Imádom ha beállítom gépen a hangszíneket eszméletlen hangja van. De most hogy visszajöttem óráról kóterba és bekapcsoltam miközben elinditottam zenét megint recsegett ill elhalkult mind2. Rákúrt@m egyet és helyrejött Azt hiszem nagyon drasztikus megoldás. Sajnos nem értek elektronikához, majd valamikor hazaviszem fater vágja az ilyeneket. Értelemszerűen enyém sem garis, de majd felhívom valamikor sony-t hogy mi lehe ez mert ezek szerint típushiba. Azért érdekes hogy ezt csinálja mert amíg nem voltam koleszos nem volt 1másra zsúfolva a hifi és nem hallgattam max hangerőn csakis halkan (néha meghajtottam de ennyi). Most a mélynyomóval egy asztalon van a cucc és az rezeg is rendesen.

Ami érdekes hogy ha felhangosítom hirtelen és vissza a hangerőt akkor egy kis ideig jó, mélnyomót direkt kikapcsoltam hogy ne rezegtesse a gépezetet.

Ha felhívom Sony-t remélem rögtön vágják mi lesz és visszaírok fórumra. Ha esetleg megelőznél légyszíves írjál vissza mert sürgős lenne megtudni mi baja!

Addig is köszi a tippeket, commenteket!
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Szia! Hát én a SONY-t felhívni nem fogom szerintem nem is tudnának semmi értelmeset mondani, de egy próbát megér! Én szolnoki vagyok (a nevem is az) és itt van egy SONY márkaszerviz. Oda el fogom vinni, hátha mondanak valami okosat és meg is csinálják!
De azért várom, hogy Te mire jutsz mert érdekel a dolog!
Üdv:
Péter
(#) tams válasza GrandF hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Na ugyanaz a diagnózis!
Nekem se ísmert fel, hogy van benne RW.
Aztán utolsó fázisban az CD-t elkezdte játszani szült 5 percet és makadkad majd ilyan olvasási erőlködés ilyen kaparászás hallatszott, biztos álligatta a fejet.
(#) szedy válasza Szoszibá hozzászólására (») Máj 27, 2008 /
 
Nah az a tényállás most hogy előbb leszedtem hifi oldalát, megmozgattam a kábeleket amiket találtam ill hozzáfértem de semmi.. ugyanúgy recseg... felhívtam sony-t tudnak-e vmi típushibáról de azt mondta csávó h nem tudnak ilyenről nem is hallott még ilyenről.... lehet csak nem emlékszik v nem tud/nem akar utánanézni... Kérdeztem tőle h a poti-e a baja de azt mondta h nem biztos h az lenne...
Ha vége vizsgaidőszaknak nyáron vmikor megpróbálom felvinni pestre szervízbe a hifit h nézzék meg mi baja... remélem nem fog sokba kerülni.

Üdv.:
szedy
(#) proba válasza Szoszibá hozzászólására (») Máj 27, 2008 /
 
Ha szét mered szedni apró darabokra érdemes volna nagyítóval körbenézni a forrasztásokat.
(#) szedy hozzászólása Aug 25, 2008 /
 
Üdv újra! Ne haragudjatok hogy eddig nem írtam semmit, de hihetetlenül zsúfolt nyaram volt :S.
Tegnap faterral nekiestünk a hifinek. Sajnos előbb szedtük szét mint teszteltük volna mi is a probléma.

Sajnos nem vagyok egy nagy elektronikai műszerész ezért nagyjából megpróbálom leírni mit csináltunk:

Fater kicserélt 2 db tranzisztort a hifin mert szerinte ez okozta a hibát. Kiderült tévedett. Utána próbálgattunk sok okosságot (végerősítőt átnéztük, találtunk egy kisebb hibás tranzisztort de az nem lehet a hiba forrása stb) de semmi nem segített, míg végül öcsémtől kölcsönvettem az mp3 lejátszóját , és kiderült hogy azon nem csinálja... Csakis és kizárólag PC-n csinálja a recsegést/elhalkulást.
Fater ekkor gondolta hogy tuti a bemenetnél lesz valami, mert a géptől vmi rossz jelet küld vagy mi (ezt nem igazán értettem). Lényeg hogy ki akartuk forrasztani az ellenállást a sztereó bemenetnél és tranzisztort berakni helyette, mert faternek nem volt más ötlete és szerinte ez lesz a megoldás.

Csak közben véleltenül sikerült leejteni az egyik nyákot ami végigcsúszott a hifi sarkán és valami galibát okozott (nem kap áramot) aminek ma fogunk utánanézni.

És utólag is köszönöm a sok segítséget!

Szedy
(#) Szoszibá válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Szia! Hangkari hiba nem lehet mert nekem a hifi megütése után tökéletesen helyrejön, és nem a hangkarit pofozom hanem a hifit.
(#) titi válasza szedy hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Hali!
Próbáltátok már átforrasztani a csatoló kondi és a csatlakozó lábait?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem