Fórum témák
» Több friss téma |
A vízvezetékhez használatos fehér teflon szalag két rétegben kiválóan megfelel a célnak (a gázhoz használt sárga erősebb). Érdemes egy sablonon "előgyúrni" és a kissé már görbe anyagot begyűrni a résbe; jobb a kitöltés.
Tudom, a hobbi, az hobbi, de ennek az MKH 10mm2 es vezetéknek 6-700 Ft körül van métere. ?
![]() Van fekete bandázs szalagom. Szerintem az a legtökéletesebb betekerni.? A hozzászólás módosítva: Csü, 8:06
Villanyos amatőr körökben jellemzően van bontásból (ilyen-olyan), ezért nem nagyon merül fel az ár-kérdés. Amilyen van (különböző keresztmetszetek) lecsupaszít, összesodor a kívánt keresztmetszetre. Jó a bandázsszalag is, csak kicsit vastagabb, ami helyszűkénél számít.
Tömör (egy eres) vezeték is jó, de némileg kisebb keresztmetszetet ad és nehezebben összesodorható, hajlítható, fazonra igazítható. Itt a minél nagyobb keresztmetszet fontos, tehát a szigetelés vastagsága is számít.
Próbálkozom a ponthegesztő építéssel. Vissza olvastam teljesen, de itt inkább hegesztésről szól a téma. Elöljárójában annyi lenne a kérdésem, hogy ennek a trafónak az indításához (ha készen lesz) feltétlen lágy indító kell?
Én mikrosütő transzformátorából csináltam. (3 menet 35mm2 vezeték pont befért) . Megvettem hozzá az alin a 100A vezérlő modult (AC9-12V DIY NY-D01 Control Board 40A/100A Spot Welding Machine Control Board ) . Oldja meg ahogy akarja. Szerencsére jól működik. A lágyindítást azért nem gondolnám jónak, mert mire elindul, nagyjából kész a hegesztés. Próbálkoztam elosztó gyors ki be kapcsolásával, de szétégette a lemezt. A kis kínai modulon ha beállítok 2-t Nem tudom mi az, de a trafó egyet "mordul" azt kész.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:48
Köszönóm!
Gondoltam megkérdezem, mielőtt nagy meglepetés érne.l |
Bejelentkezés
Hirdetés |