Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv! Van. A csavarok és vasak megvannak hozzá? Plexi?
Nekem nem derült még ki tisztán, hogy kell-e neki egyáltalán valami is.
Szia!
Keret,plexi,vasak,csavarok hiányoznak.
Tehát akkor nem kell ingyen házhoz szállítva a készülék.
![]() Bonyolúltak vagytok ottan Csanád vármegyében. ![]() Az életem nekem lészen egyszerűbb.
Plexi? Ilyen kellene? Ez kb 20 év óta madáretető teteje.
Az én nagyapám is egy régi tévéből megmaradt plexiből csinált nekünk madáritatót: csinált földbe szúrható fa talapzatot, azon van rajta a plexi, aminek a közepére 1db térkő tégla van helyezve, mint lesúlyozás és arra is rá tudnak szállni a madarak, a plexi van feltöltve vízzel.
"...madár lakik benne, madár lakik tizenkettő"
Madáretetőtető...
![]() Madáretető: Klasszikus értelemben azt szokta jelenteni, hogy a madár eszik, nem pedig a madarat eszik... De így is van értelme...
Olyan helyen van, hogy nem tudják észrevétlenül megközelíteni. Még nem vettem észre, hogy ott fogtak volna madarat. Sajnos, előfordul néha.
Máshol. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2026
Nálunk a kutyák a kerti rőzse/farakás között tollászkodókat vadászták rendszeresen.
Időnként furcsa orr és pofa mélyen szántó baràzdákat szerezve.
EMO -1 Digitális idő és frekvencia mérőSziasztok! Szert tettem egy a képen látható műszerre, ami hibás volt. Megjavítottam, a kijelző működött rosszul, egy zárlatos kondenzátor okozta. Most viszont szeretnem kipróbálni, de a tudásom kevés hozza. Tudnátok ebben segíteni?Előre is köszönöm! EMG szignálgenerátor kimeneti csatlakozóSziasztok!Sikerült szereznem egy EMG 1162-es szignálgenerátort. Na ahhoz kéne nekem a kimenetére egy rádiofrekis csatlakozó. (Nem akarom átépíteni BNC csatisra)
Mi az ördöngősség egy amphenol csatiban?
PL259 dugo kell neked. Akár átmenet is van belőle bncre ha olyan kábeleid vannak. Bővebben: Link amphenol rol bnc atmenetek Bővebben: Link HE storeban is van atmenet is dugo is A hozzászólás módosítva: Kedd, 5:21
Nem amphenol csatlakozó van gyárilag a műszeren, hanem ilyen.
Igazad van, az ilyeneket javasolt megőrizni amennyire lehet, "fellelt állapotban".
Nekem 1163 van (az enyém nagyobb ), elmentem a börzére és vettem Amphenol <-> BNC átmenetet. Esztergályos már gyakorlatilag nincsen, de gyerekkori barátom hobbi esztergán leszedte méretre a menet (lásd csatolt kép) nagy részét. Szerintem tökéletes lett, és semmi nincsen szétbarmolva.
Ok ertem , igy mindjart mas. Probaltam Keresni kepeket a muszerrol .
Azok lehet ujabb tipusok voltak mar vagy "atfaragtak "
Amikor elviszed a négy raklapodat (útban vannak mellesleg), akkor megnézheted eredetiben.
Köszönöm! Valami ilyesmi dologra gondoltam, mert szinte lehetetlen küldetés begyűjteni egy eredetit.
Bár ami igaz az igaz. Vannak még csodák, és az ember bele tud futni egy eredeti darabba. Más kérdés: Ezen a generátoron a skála előtt ugye van valami kerek plexi vagy üveglap? Ha igen, akkor azt majd pótolnom kell. Igazából nem volt drága a gép, és egészen egyben van. Semmi utólagos belepiszkálást nem látok, és a csövek mind benne vannak. Ez még abból az időből van elvileg amikor az Orion-EMG még valahol Újpesten volt a régi szappangyár területén, az kb 1950-1954 ig volt mivel 54-ben adták át a Sashalmi gyártelepet a Cziráki Úton. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:20
Enyémen csak a modulációs százalékot mutató műszer elején van üveg.
De nem hiányzik, mert soha nem is volt (mármint másutt üveg, sőt helye sem). A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:37
Én a nagy kerek skálalapra gondoltam amin a vivő frekit látom. Sajnos az egyik mutató kicsit el is van görbülve, de majd rendbe rakom a gépet. Csak még van előtte egy Orion Tisza, annak a képgeometriát kell rendbe tenni, aztán ennek a nagy tesója a Duna, aztán majd jön az EMG
Az enyém nem olyan, lefényképezhetem, de minek, az enyém nem olyan.
Öreg TV-ket már elvittem Csongrádra (szerintem jó kezekbe került
Most már én is kezdek lassan féket húzni a kacatok gyűjtögetésére, mielőtt még kirobban a családi atomháború itthon.
![]() Majd megnézem jól hogy mi lehetett ott, mert nem hiszem hogy a mutatót csak úgy szabadon kézzel lehet érinteni görbítgetni eredetileg.
A neten látható képek egy részén úgy látszik, mintha lenne a skála előtt üveg. Egyrészt a tükröződés miatt, másrészt a szándékosnak tűnő, a tükröződés elkerülése céljából furcsa szögből készült fénykép alapján. De ez abszolút magánvélemény...
Az enyém ilyen (sem mutató, sem üveg).
Ez 1163-as, nem 1162-es... Az övé egészen máshogy néz ki...
Én mondtam, hogy az enyém nem pont olyan. De csatlakozó szempontjából viszont szerintem nagyjából igen.
Jó rendben teszek fel róla képet, de a 1162-t szerintem sokan ismeritek.
Ez az amit a vaterán árultak. Azt szoktam mondani hogy ha hozzám kerül valami EMG cucc akkor az megy haza. Innen tőlem kb 950 méter az EMG telep a Czirákin.
Ott voltam szakmai gyakorlaton középiskolából...
Volt lehetőségem egy EMG 666-os géppel ismerkedni. Pl. "Holdkomp leszállási program"-ot futtatni. Másik évben meg az egyik ott dolgozónak másoltam C64-en játékokat... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Máshol.