Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3692 / 3692
(#) tki válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 13:33 /

Mondtam olyat, hogy azok legyenek benne?
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:35
(#) somitomi válasza tki hozzászólására (») Hé, 13:48 /

Nem, azért mondom, mert azok benne vannak most is, szóval igazán mellémásolhatná az automata a lejárati dátumot is, semmivel sem érzékenyebb adat ezeknél.
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Hé, 13:53 /

Egyébként a levélküldés már nem olyan, mint régen, kevés esetben fordul elő levéltovábbítás, a vállalati infrastrukúrák belül meg már viszonylag védettek. A küldő fél egyenesen a fogadó SMTP szerverébe továbbítja a levelet annak domainbejegyzése alapján. Igaz, a TLS használata csak támogatott, de nem kötelező. Azóta viszont még az is előfordult, hogy internet-szolgáltatónál volt rosszindulatú hálózati elem, ami naplózta a forgalmat harmadik személy számára. Szóval az egész úgy elavult, ahogy van, vagyis jobb semmilyen adatot sem továbbítani levélben. Ha GMail a postaláda, akkor azért, ha meg valamilyen kisebb szolgáltatónál van, akkor meg azért. : -) Nem üzemeltethet mindenki saját szervert.
(#) tki válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 13:56 1 /

Ha nem akarod érteni, az a te dolgod, nyugodtan lehet még kötözködni oldalakon át.
(#) uniman válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 14:08 /

Valóban csak annyit írnak, hogy "aaa-xxx rendszámú járműved műszaki érvényességi ideje hamarosan lejár"
Viszont tudjuk ugyebár, hogy a lejárati idő előtt kettő (60 nap) és egy hónappal (30 nap) érkezik az értesítés. Az érkezési dátumot látod...kis matekkal ki tudod számolni.
Ez egy formaüzenet, amibe az automata csak a rendszámot írja bele és a megfelelő időben küldi.
Mindenkinek ugyanazt, csak a rendszám eltérő. Az "algoritmust" így írták meg...
A hozzászólás módosítva: Hé, 14:10
(#) somitomi válasza tki hozzászólására (») Hé, 16:14 1 /

Hát ha nem fejted ki, hogy szerinted mit nem értek, akkor a beszélgetés ezen a ponton értelmét vesztette.
(#) somitomi válasza uniman hozzászólására (») Hé, 16:20 /

De úgy kezdődik, hogy "Tiszelt [teljes nevem csupa nagybetűvel]", szóval a nevemet is bele tudja írni, igazán elfért volna az érvényesség is, ennél hobbiból írtam már jóval bonyolultabb automatizált üzeneteket összeállító algoritmust. Szó szerint nem kerülne semmibe, ezért nem értem a dolgot. Persze lehet számolgatni, hogy 60 nappal előtte küldik az értesítést és akkor az hanyadika lesz, de akkor minek a számítógép, ha még nekem kell számolgatni?
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:24
(#) Bakman válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 17:41 /

Idézet:
„minek a számítógép, ha még nekem kell számolgatni?”
Mert számítógépekkel olyan problémákat oldunk meg, melyek számítógépek nélkül fel sem merültek volna. Nem jut idő ilyen apró feladatokra.
(#) HeZ válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 9:21 / 1

Nana, ez a házasságra igaz, nem a compúterekre
Helyesen: házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna.
(#) mek-elek válasza HeZ hozzászólására (») Kedd, 15:56 /

Idézet:
„házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna.”

Az igazság kedvéért vitatkoznék ezzel...
A házasságban a problémák nagyja azelőtt is megvolt az adott pár esetében, egyenként, csak nem volt aki felhívja erre, és annak a jövőbeli következményeire a figyelmüket...
(#) tki válasza mek-elek hozzászólására (») Kedd, 16:06 /

Ha elromlik egy erősítőben a hangszínszabályzó, de soha sincs használva abban az erősítőben a hangszínszabályzó, akkor igazából az a probléma nem is létezik, mígnem érkezik valaki, aki használni akarja. : -)
(#) mek-elek válasza tki hozzászólására (») Kedd, 16:42 /

Azért ez ennél kicsit bonyolultabb... A házasság az több, mint az egyedüllét. Ám ehhez fel kellene nőni. Olyan ez, mint a hallásban a fül szerepe. Az csak a kezdet az egészben...
(#) jani1987 válasza mek-elek hozzászólására (») Kedd, 16:43 /

Ha van nő az a baj, ha nincs akkor is.
(#) Jonni válasza HeZ hozzászólására (») Kedd, 17:04 /

Idézet:
„házassággal olyan problémákat oldunk meg, melyek házasság nélkül fel sem merültek volna.
Válasz hozzászólás írása”

Ezt én is hallottam már egy párszor...
(#) Alkotó hozzászólása Kedd, 22:47 /

Limit

Bankkártyás fizetésnél ki lehet használni a beállított limitet?
Például ha 500.000 a vásárlási limit, akkor ezzel ki lehet fizetni mondjuk egy 500.000-es előleget? Mert ennek még van valamilyen díja, ami most a példa kedvéért legyen 1000 Ft. Ilyenkor elég az 500.000-s limitbeállítás, vagy szükséges hozzá az 501.000 határ?
(#) tki válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 22:52 /

Ha bankkártyával vásárolsz, az nem a te költséged szokott lenni, hanem a kereskedőé - nem tudom, lehet-e ez másként. Úgyhogy ilyen problémával még nem találkoztam. Amúgy is pl. az átutalási költségek is külön szoktak megjelenni (nálam) a forgalomban.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 23:11 /

Igen, ki lehet. Általában van több limit is, pl. napi, egyszeri vásárlási, átutalási. Erről a bankod tud tájékoztatást adni, ha nem ismered a határokat.

Pl. lehet a vásárlási és a napi limit is 500 000 Ft. Ha vettél egy 30 000 Ft-os multimétert, akkor aznap már nem fogod tudni kifizetni a 490 000 Ft-os oszcilloszkópot egy másik boltban.
(#) tki válasza Bakman hozzászólására (») 0:29 /

Mondjuk, nem erről volt szó, csak ahhoz folytatni kellett volna az olvasást az első mondat után is... : -)
Következő: »»   3692 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem