Fórum témák
» Több friss téma |
Minden más működik, csak a hőfokállítás nem megy?
Nekem olyan volt, hogy semmit se lehetett állítani, és a kijelzés is eltűnt. (igaz, az nem Samsung volt). Az ajtózsanéron átvezetett kábelköteg adta meg magát, csere után jó lett.
kijelzés jó mondjuk a hűtése nem az igazi legalábbis a normál térben. Kábel köteget már régebben javítottam az most jó
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2026
Gorenje normál térben fűt?Sziasztok! Szakemberek véleményére lennék kíváncsi. GorenjeRK6193LX4 227 normál/95 liter fagyasztó. Egy év állás után bekapcsolva több órás üzem után fagyasztó -13°C, normál tér +18°C, 3 fokkal melegebb, mint a kültér. Gyanítom, hogy folyamatosan megy a "leolvasztó üzemmód". Idézőjel, mert úgy tudom ez nem az, hanem csak fagyásgátló a normál térre. Ezt a funkciót kiiktatnám kapcsolhatóan, nekem erre nem volna szükségem, a hűtőt csak tartaléknak szánom. Kérlek erősítsetek meg a működési elvvel kapcsolatban, jól gondolom-e. A másik kérdés, az ajtónyitás érzékelő működése, annak fizikai elhelyezkedése. Mivel szeretnék mérni a vezérlőpanelen működés közben, de nyitott ajtónál pl. lekapcsolja a kompresszort. Esetleg ha létezik kapcsolási/bekötési rajz szívesen venném.
Szia! Szerintem gázhiányos. De várjuk meg mások hozzászólását is.
Ezek "állásukban" mennek tönkre. A különböző anyagú csövek toldásánál repedés lesz. Működés közben a hideg miatt nem szivárog vagy csak minimálisan. Üzemen kívül helyezve felmelegszik, kitágul a repedés is és elillant a gáz. Ha nincs kihúzva, lehet még hosszú évekig elment volna. Így még kuka. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2026
Köszönöm válaszod. Ebből adódik a következő kérdés, gáztöltés R600-al kb. mibe kerülne?
Ha nem értesz hozzá inkább ne szólj hozzá.
Gáz hiányos készülék a fagyiban nem csinál -13 fokot. gondolom ez egy no frost készülék venti vinné fel a hideget a normál térbe. vagy venti vagy zsaluhibára tippelnék így láthatatlanba.
Ha no frost még az is előforfulhat hogy az olvasztóbetét klixonja megdöglött és most le van fagyva az egész elpár . Első körben megpróbálnék egy 2-3 napos leállást (amíg folyik belőle víz) aztán ha beindul a hűtés rendesen akkor szerelővel kicseréltetném a komplett betétet .
A készülék az adott helyen nem volt tesztelhető, most lett áthelyezve. A teszthez tudnom kéne hol érzékeli az ajtócsukást, amit manipulálni kéne, mert a vezérlőpanel csak nyitott ajtónál hozzáférhető.
Bocs az egy év leállást most vettem észre ! Előtte nem volt vele probléma ?
Idézet: „A másik kérdés, az ajtónyitás érzékelő működése, annak fizikai elhelyezkedése.” A újabb gépeknél már reed relés a nyitásérzékelő egy mágnest lassan mozgatva az ajtókereten "felderítheted az elhelyezkedését (ha rálelsz kialszik a világítás) A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
Úgy van ahogy írtad, közben én is kisérleteztem, a vezérlőpanelen van, az ajtó mágnese működteti. Üzemképesen lett elrakva.
Most tesztelem, kompresszor és ventillátor működik. A hűtőközeg áramlása hallatszik. Viszont 1 óra alatt +18°C-ról csak +8°C csökkent mindkét hűtőtérben a hőmérséklet.
Akkor viszont tényleg sanszos a gázszökés , és a zsalu"beragadás" is A helyedben megnézetném szerelővel ... Ha szétszedi és látja az elpárologtatót rögtön kiderül mi a baj, ha csak egy része deresedik akkor tuti gázszökött. De a zsalu is ellenőrizhető és természetesen a ventillátor működése is látható ...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
Másnapra -22°C lett a fagyasztótérben, a normáltér viszont nem ment 14°c alá. a ventilátor ment, tehát a te tipped lesz a befutó, majd a szerelő megnézi ezt a zsaluhibát.
Szerintem ebben nincs semmiféle zsalu. Ez nem No-frostos. Vagy látsz benne olyat, hogy a fagyasztótérből megy fel a hideg a normál térbe?
Nem No-frostos. Nincs a fagyasztó és a normál tér között levegőjárat.
Egy kompresszoros ? Egy vagy két termosztát van benne ? A fagyasztónak van külön piros-sárga visszajelzőlámpája ? Ha van .... a sárga nem világít ?
Egy kompresszoros, mikrovezérlős panelja van, optocsatolókon-triakokon keresztül vezérli a kompresszort, a világítást és a ventillátort, ami a normál térben keveri a levegőt. 2 darab NTC lehet benne, szobahőmérsékleten 10kOhm körüli érték mérhető. Ezen kívül még egy 4 pólusú csatlakozó van rajta, ami az ajtón lévő kijelzőhöz tartozik. Egyetlen nyomógombbal lehet váltani a normál tér hőmérlékletét 9-7-5-3-1-* kijelzéssel, valamint van egy csengőt formázó ikon, ez villog túl alacsony hőmérsékletnél.
Megkérdeztem a "mindentudót" és ezt írta:
A Gorenje RK6193LX4 kombinált hűtőszekrény 227 literes hűtőtérrel és 95 literes fagyasztótérrel rendelkezik. A készülék egyik legfontosabb technológiai jellemzője a FrostLess kialakítás.Rejtett elpárologtató: A fagyasztótérben lévő párologtatót közvetlenül a készülék oldalsó palástjába (falaiba) építették be. Nincsenek szabadon lévő, látható fém rácsok vagy hűtőszálak a fagyasztórekeszek között.50%-kal kevesebb jég: Mivel a hideg felület el van rejtve és egyenletesen oszlik el a falakban, a fagyasztótérben a dér- és jégképződés akár a felére csökken.Ritkább leolvasztás: A csökkentett jegesedés miatt a készüléket lényegesen ritkábban kell manuálisan leolvasztani, ami időt és energiát takarít meg.Könnyebb tisztítás: Mivel a fagyasztó belső oldalfalai teljesen simák, a leolvadt víz letörlése és a takarítás rendkívül gyors és egyszerű. Szerintem gazhiányos a készülék de ha megbontják a hűtőkort biztosan kiderül, ki a hunyó! A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2026
Ha egy kompresszor és termosztát van akkor elég nagy az esélye a gázhiánynak , nézd meg a fagyasztó elpárologtatóját . Ha csak egy része deres de az nagyon akkor már biztos lehetsz benne . Legtöbbször a fagyasztó ajtó keretébe épített vascső (keretfűtés) korrodál ezért szökik el a gáz . Ez viszonylag egyszerűen és bontás nélkül javítható. Ha máshol van a korrózió akkor már kétséges hogy egyáltalán megéri e szétbombázni a készülék palástját .
A fagyasztótér oldalfala hideg, ez a rács mindvégig meleg marad. Egyébként "jó ötlet" az oldalfalba úgy szerelni az elpárologtatót, hogy ne lehessen hozzáférni. Így lett egy szép kinézetű szerszámos szekrényem, aminek felső részében világítás is van.
Igen nagy találmány a rejtett elpár dehát piacgazdaság van , azért még az ajtókeretfűtés még megérdemelne egy ellenőrzést ( legtöbbször) ott megy el a gáz akkor javítható a gép ...
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:56
Csak akkor hívnék hűtőgépest, ha előtte meg tudom nézni, érdemes-e. A külső oldalburkolatot
hiába csavaroztam ki, nem jön le. Ki van öntve? Mint írtam, van másik hűtő, csak vésztartaléknak kéne, elég lenne csak a fagyasztó rész, de ez így eléggé körülményesnek tűnik.
A keretfűtés az ajtó keret alatt van és ki van öntve púrhabbal az egész palást , szétszedni nem kell,és nem is lehet ! Csak hátul a kompresszornál szétforrasztani a csöveket és nyomáspróbázni , ezért ajánlottam hogy hívj hűtőst ....
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:33
Köszönöm szépen a válaszod, konzultálok hűtőssel.
Gorenje FN617EEW5 tip fagyasztószekrényt vettem.Beüzemeltem,jó. Csak az a szakmai kérdésem,hogy a gyerekzár hogyan működik?3mp.-ig benyomtam a gombját,elaludt a jel,de nehezebben nyílik. Köszönöm.
Ezt nem tudom , a használati utasítás nem írja le pontosan ?
Az utasítás ezt írja:"Ha a kulcs jelzés világít,a fagyasztó le van zárva.Nyomja meg és tartsa 3mp-ig nyomva a eco mode (kulcsjel) gombot- a kulcsjelzés kialszik és a fagyasztó zárja feloldott állapotba kerül. Más gombműveletek is elvégezhetők lesznek.Ha 20mp.-ig egyetlen gomb sem kerül megnyomásra,a kulcs jelzés bekapcsol."
Nem az ajtó zárására vonatkozik a gyerekzár kifejezés .... Azért találták ki hogy a lurkó ne tudja elállítani a beállított értékeket .
Idézet: „Más gombműveletek is elvégezhetők lesznek” A hozzászólás módosítva: Pé, 18:29
Idézet: Azért nyílik nehezebben mert az első kinyitáskor kicserélődik a levegő benne ,a szekrényből - a hideg nehezebb (sűrűbb) levegő "kifolyik" és maga után húzza a külső melegebb ritkább levegőt . Ez jó de becsukás után a levegő hirtelen lehül és összehúzódik , részleges vákuum keletkezik ami nehezíti az ajtó kinyitását a külső-és belső légnyomás külömbsége miatt . Pár perc (a légnyomás kiegyenlítődése) után már ujra könnyen nyitható az ajtó ... Mint az előbb írtam köze nincs a "gyerekzárhoz" „3mp.-ig benyomtam a gombját,elaludt a jel,de nehezebben nyílik.” A hozzászólás módosítva: 13:25
|
Bejelentkezés
Hirdetés |