Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Leégett fűnyíró

Témaindító: csiga123, idő: Júl 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Epu2 válasza gacsat hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Kismértékű menetzárlat is lehet. Lökésre jó iránybba kellene elindulnia.
(#) gacsat válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Hát, hogy mit kellene csinálnia, azt én is tudom. Félek, hogy egy új kondi is csak kidobott pénz lenne.
(#) Epu2 válasza gacsat hozzászólására (») Nov 11, 2017 /

Igen. A kondit némi bátorsággal kipróbbálhatod. A 220V-ba kell dugni a végeit. Ha serceg, szikrázik, az már jü jel. Kihúzva összeérinted a végeit és csattan akkor valószínű jó. Ki ki.... a biztosítékot, zárlatos. Ha semmit nem csinál, rossz. Vigyázz meg ne rázzon!
(#) kaqkk válasza gacsat hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Idézet:
„Két másikkal is kipróbáltam.”
A két másik kondi értéke (kapacitása) kb hasonló volt ahhoz ami eredetileg benne volt ? Ha igen akkor a segédfázis tekercsben van egy menetzárlat
(#) Epu2 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 12, 2017 /

Nagyon valószínű.
(#) tothgyula hozzászólása Csü, 18:00 /

Hyunday fűnyíró hiba

A következőben kérem a segítségeteket. MV3809 tip. 1600W-os fűnyíró bekapcsoláskor rögtön leveri a C10A-es kismegszakítót.A kondi 25mF-os cseréltem az jó. A motor nincs leégve szaga nincs.Hol keressem tovább a hibát?
(#) zoly15 válasza tothgyula hozzászólására (») Csü, 18:34 /

Eddig mukodott ugyan innen taplalva?
A C10A eleg keveske ekkora induktiv terhelesre!
Esetleg ha egy 20m-es narancssarga hosszabbitorol taplalod meg, elindul?
(#) tothgyula válasza zoly15 hozzászólására (») Pé, 10:57 /

Ma C16A-esről indítottam volna,de csak morog. Gyorsan kikapcsoltam. Külön mértem a főfázis és külön a segédfázis ellenállását.Nem szakadt egyik sem.A kondi 25mF-os új.A kést kézzel könnyen tudom forgatni,nem csapágyas.Egyelőre itt tartok.Köszönöm.
(#) ferci válasza tothgyula hozzászólására (») Pé, 12:22 /

Szia!
Gyakorlatilag a 2 tekercs és a kondi egy "háromszöget" alkot..
Mérd meg mingyik ponttól a másik kettőt, látja-e a műszer.
Nehogy valahol a kötés nem stimmeljen és külön-külön jó minden.
Pl. a betáptól is lásd a többieket. A kondi 2 drótját is "szúrd meg" és mérj mindenfelé.
Az, hogy a c10-est lecsapta és a c16-tal morog, azt jelenti, hogy a segédfázis nincs meg, esetleg zárlatos nagyon, vagy zárlatos a főfázis.
Ellenállásokat írhattál volna.
A hozzászólás módosítva: Pé, 12:30
(#) tothgyula válasza ferci hozzászólására (») Pé, 14:02 /

Ahogy írod,a háromszöget,folytonos bármelyik kettőnél. A kondit természetesen kikötöttem méréskor.Tehát nem szakadt egyik tekercs sem. Ahogy néztem a tekercsfej egy része elszineződött.Menetzárlatra gondolok. Testhez képest mértem szigetelést 1000V-os egyenfesszültséggel. Jó a szigetelés,nem testzárlatos.Mivel ez elég régi darab,vagy tekercseltetem,vagy új fűnyíróm lesz.Még megkérdezem a Dévaványai tekercselő üzemet. Milyet érdemes venni,ha új mellett döntök?Egy FZR2065E tipus pl.:68700.-Ft. Ennyit nem tudok adni érte.Köszönöm
(#) ferci válasza tothgyula hozzászólására (») Pé, 14:26 /

Ha színes a tekercsfej egy része, akkor csúnyább ott. ahol nem látod és ahogy írtad, tekercselés vagy vétel lesz...
( mivel új vagy jó kondi dc ellenállása sok Mohm, egyáltalán nem kellett volna kikötni, mert a multi mérőfeszültsége sacc 1.8.. 2 volt és nem zavar be, pont azért írtam a "szúrást" ).
(#) proba válasza ferci hozzászólására (») Pé, 15:28 /

Ami jellemző mérés, a tekercs közepéhez ( nulla) képest a két végén ( a kondi két végén) mért ellenállások összege nem stimmel a két vége közötti ellenállással. Ekkor a főfázis zárlatos a segédfázishoz.
(#) uniman válasza ferci hozzászólására (») Pé, 16:29 /

Ha jól tudom, - amennyiben jó a főtekercs, kikötött segédfázis tekercsel (kondi nélkül) is el lehet indítani egy ilyen motort (egy fadarabbal megpördítve az indítás pillanatában): Bővebben: Link
Persze kell hozzá egy kis gyakorlat, meg bátorság...
(#) ferci válasza uniman hozzászólására (») Pé, 17:16 /

Szerintem ezt ne várjuk el a kérdezőtől... és nem is oldja meg a problémát.
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:17
(#) tothgyula válasza ferci hozzászólására (») Pé, 17:59 /

Még annyit,hogy XS1000 tip. szigetelésmérővel mértem a szigetelési ellenállást.Ez 7db.1,5V-os góliátelemmel működik.
(#) VIM válasza tothgyula hozzászólására (») Pé, 21:26 /

Szia! Az Agrimotoros gépekkel nem szokott probléma lenni. EZ például 1.6kW-os de ha a Hyundai-ban hasonló nagyságú és méretű motor van akkor lehet kapni külön is Fevill motort 1.6 kW-osban és talán beépíthető a meglévő házba.
(#) proba válasza tothgyula hozzászólására (») Pé, 21:27 /

A testhez ritkán zárlatos, akkor már nagyon füstös képű. Egyszerű ohm mérő elég szokott lenni, a tekercsek ellenőrzésére. Ami azzal jó, az már szinte biztosan elindul. Amúgy az XS-t nagyon szeretem, igaz kicsit böszme, de otthoni használatra ( FI relé hibakeresés) tökéletes. még az 1000V állás sem kell hogy mindenféle átvezetést kimutasson.
(#) VIM válasza tothgyula hozzászólására (») Pé, 21:45 /

Ahogy most olvasgatom ismét az esetet, nem esett szó a tekercsek ellenállásáról, hogy azok milyen értékűek. A kihozatalnál szét kell választani és mérni, hogy van e úgy "kapcsolat" a két tekercs között. Nekem legutóbb a tekercsfej melegedett össze azért, mert abban gyárilag nem volt szigetelőpapír betéve a koszorúban a tekercsek közé. Az én esetem erről ITT olvasható.
(#) Remci válasza VIM hozzászólására (») Szo, 14:01 /

Nem-e? Kettőt hajítottam a kukába. 3 év gari alatt vagy ötször vittem szervízbe őket. Mindig motort cseréltek, volt hogy hazahozatal után levágtam a füvet és megint motorhibás lett. Pedig csak egy kis udvar meg kb 8-10 cm-es fű. Soha többet nem veszek Agrimotoros fűnyírót
(#) tothgyula válasza VIM hozzászólására (») Szo, 14:04 /

Precíz munkát végeztél,megnéztem.Gratulálok. A főfázis is a segédfázis is folytonos. De még kell kérnem egy jó ellenállásmérő műszert kölcsön, mert az én deprezem nem pontos. Köszönöm a tapasztalatot.
(#) ferci válasza tothgyula hozzászólására (») Szo, 15:02 /

Tegnap írtam, hogy mérd meg a tekercsek ellenállását.
A te esetedben, mivel viszonylag kicsik lehetnek ( nagyságrendileg 10 és 100 0hm ), a négyvezetékes módszer jobb lenne: sacc 5 és 12 voltos stab táp, hasonló ellenállásokat sorbakötve leolvasnád az áramerősségeket, feszültségeket mérnél a tekercseken és R=U/I.
Sokkal, sokszor pontosabb, mint egy multis ellenállásmérés, pár mA-es árammal.
(#) tothgyula válasza ferci hozzászólására (») Vas, 13:58 /

Köszönöm. A jövő héten lehet,hogy megpróbálom.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem