Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm kaqkk !
Én tudok egy jót, Nagyon ügyes. A használt klímát fél kiló kosszal gyorsan felszerelte. A falba egy 25-ös lyukon átvezette az az összes csövet + vezetéket. Alig rombolt valamit. ( igaz szigetelés nélkül, és a falsíktól 10 centire, mert ott könnyebb volt fúrni.) Utána fél perc alatt szivattyú nélkül levákumozta feltöltötte a rendszert. A csöveket is majdnem végig leburkolta csatornával
( szerencséjére a munkahelyemen csinálta, és nem sok közöm volt hozzá) A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2026
Idézet: Kiszellőztette... Működő dolog de de csak "végszükség" esetén használható (sokkal több idegen gáz vízpára marad a rendszerben mint vákumolás után ) Ha 300km -t utazol és otthon felejted a vákumszivattyút még talán megbocsájtható de egyáltalán nem "szakszerű" „Utána fél perc alatt szivattyú nélkül levákumozta feltöltötte a rendszert.” A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2026
Az R22 nél még mindennapos volt , azért a blend gázoknál tényleg meggondolandó hogy bevállalod e ...
Keverék
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2026
A fél kiló kosz az mutat valamit de én 30 év alatt egyszer sem engedtem meg magamnak hogy 50 esnél kisebb furaton (főleg szigetelés nélkül) toljam ki a csöveket .... A szigeteletlen csövön bármit csinálsz vele lecsapódik a pára és belefolyik a falba, nedvesedik rohad oxidálódik , nem ügyes volt a kolléga hanem egy gyors kontár ....
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2026
1. Oszt ha nem hűt, megy a nézés....
2. Gyere el a jobb munkákra, taníts. Még fizetek is.
Okos dolog ! Csak picit magas az ára !
Megspórolod a szerelést , a koszolást .....
Ha az ár lentebb megy, biztosan népszerű lesz...
Azért egy split még mindíg jobb, ha nem ideiglenesen kell. A félig nyitott ablak egy otthonban nem annyira opció. Vihar esetén kifejezetten káros. A redőny sem az igazi azon az ablakon. Mobillímákhoz képest biztosan nagyon jól ki van találva, de állandóra nem tetszene.
Létezik olyan mobil klíma aminek 2 kültéri csöve van. Németből behozott lomiban láttam.
Szia!
Vennek én egy mobil legkondit, ő lenne a kiválasztott: légkondi Na most, a kivezető csövét ki is krll vezetni valahol ![]() Két dolog kínálkozik: -áttöröm a falat a csőnek (oké, arulnak ablakkivezetést, de háromszarnyú kapcsolt gerebtokoshoz...?) -vagy veszek a kivezetőcsőhöz toldást, és bevezetem a rég nem használt kéménybe. Ez a kéménybe-vezetés a nejem ötlete volt, de nekem is megtetszett. De te biztosan tudod, érdemes-e. A hozzászólás módosítva: Szo, 17:59
Én talán az alblakba vágott kivezetést választanám (üveges hamar olcsón megcsinálja) A kéménybe nem igazán szerencsés befújni a meleg levegőt , mert a hosszú cső nagyon "fojtja" a kiáramlást . Itt nem igazán játszik a kémény efektus , de ha más megoldás nincs akkor használható . Viszont a legtökéletesebb megoldás ha kifuratod a falat. Az sem nagy költség és ha ügyes szakit találsz nem is jár nagy kosszal ..
Köszönöm a választ.
Bár a kéménybevezetés tetszetős ötlet volt, -de ezek után mégsem jó ötlet. Marad a faláttörés.
Én a régi gázkonvektor parapet kéményét használom. Kolléga tavaly megoldotta (mármint magánál nem nálam) hogy a dupla csövű parapet egyik csöve a szívó a másik a fújó cső lett (kis kartonpapír meg légtechnikai harmonikacső felhasználásával) hogy az amúgy egy csöves mobilklíma kétcsöves legyen így az nem a szobai levegőt használta a "kültéri" hűtéséhez. Idén én is gondolkodom rajta mert elég idegesítő hogy a fürdőszobai ablakot ki kell résre nyitnom hogy valahol bejöjjön a levegő (és persze ott a meleg jön be).
A kémény azért nem jó mert a befúvásánál sok turbulencia van és nagyon fojtja a légáramlást, ha viszont felülre tennél egy szívó ventilátor ami több levegőt mozgat meg mint amit a klíma kifúj akkor szerintem működne. A hozzászólás módosítva: Szo, 19:32
Ez milyen jó tanács!
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szo, 19:33
Szia!
Egy 80 x 35 kábelcsatornába elférnének a klíma csövek, villany, cseppvíz? A hozzászólás módosítva: Vas, 10:09
Ha ez egycsöves, akkor nagyon rossz a hatasfoka. A szoba már hűtött levegőjét szivja be, majd nyomja ki az ablakon... Annak a levegomennyiségnek viszont a kinti meleg levegőből be kel jönnie ittott réseken... Egy évet használtam , játszottam a kivezetésével, csináltam ablakhoz, erkély ajtóhoz adaptert, de mindig útban volt, el is adtam.
Hello! Bele , de nagyon laposan, kiterítve kell szerelni , javasolom a 65x55 dekor csatornát , igaz nem annyira olcsó de szépen elfér benne minden. Festhető, tapétázható a felülete.
klimás56 megelőzött , de tökéletesen igaza van .
Látod, ezt nem tudom, hogy egycsöves-e?
Ezért is ódzkodom az internetes vádárlástól, hiszen azt nem látom. És nincs nálunk, a varosban (legalabbis jelenleg). Pedig az Electrolux számomra bejön. De van egy kereskedő-szervizes üzletfél (na, nem az enyém, én csak fuvarozok hozzá, de huszonéve jó a kapcsolat), majd akkor tőle erre is rákérdezek. De hétvégén nem zavarom (kár, hogy nem jár e fórumba) A hozzászólás módosítva: Vas, 12:15
Hááááááát, a 30+ sokéves szerelés során láttam már ezt-azt
Mondhatom, bár nagyképűen hangzik, az elsők között voltunk akik itthon a split rendszereket elkezdtük telepíteni , márkát nem írok, nem reklámozom egyiket sem. Bár a split önmagában nem újkeletű, gondoljunk bele, a bolti hűtőbútorok ,kamrák hogy is vannak megépítve??? Talán nincs olyan szituáció, amihez ne lett volna "szerencsém" A szerelésben végig jártam az iskolákat , buktatókat, ami az anyagokat illeti, van ami bejött, van ami zsákutcának bizonyult. Megküzdöttem tervezőkkel, megrendelőkkel, önjelölt hozzáértőkkel.... A hozzászólás módosítva: Vas, 12:52
Idézet: Mi is ... „az elsők között voltunk akik itthon a split rendszereket kezdtük telepíteni”
Egycsöves. Csak egy harmonikacső megy ki belőle ahol a meleget kifújja. De ehhez a szobából szív be. Könnyű belátni hogy az itt távozó levegőnek valahol be kell jönnie, és ott bizony meleg levegő fog bejönni.
Ez amúgy veszélyes is lehet mert ha nyílt égésterű gázkazán/gázbojler üzemel a házban akkor akár az égésterméket is visszaszívhassa a kéményből. Persze gondolhatnánk hogy így nyáron erre mekkora esély van, de aki ilyennel állítja elő a használati meleg vizet ott bizony ez reális veszély.
Klimás56, kaqkk köszi a választ. Az a helyzet hogy 12-es válaszfalra menne fel a beltéri, a túlsó oldalon vinném fel a padlásra a csövezést és át a padláson, a hátsó falra lenne a kültéri. A túlsó oldalon viszont mennek a fűtés csövek. ami mögött 3.5 cm hely van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |