Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   265 / 266
(#) minitrue válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 6, 2026 /

Hello.

Valahol olvastam, hogy a folyékony anyagok szállítása problémásabb, ezért azokat külön kezelik. Mintha itt is erről lenne szó.
(#) Régi motoros válasza minitrue hozzászólására (») Jún 6, 2026 /

Ha ez így van, akkor mégis miért listáz ennyit Choice opcióval?
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 6, 2026 /

Valószínűleg beetetés, mert minden bizonnyal pörög a Choice opció.
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Jún 6, 2026 /

Na de ha vásárlás meg úgysem lesz belőle...
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 8:55 /

Valamit rosszul csinálsz...nálam rendesen működik:
(2 termék, az egyikből 2 db-t-ot vettem)
Jobb lett volna a 3 termék képe helyett 1-1 linket becsatolni a 3 termékről...
(#) Bakman válasza uniman hozzászólására (») Vas, 9:05 /

Nekem úgy tűnik többedszerre megnézve, hogy az (is) számít, ki a szállító. Nálad egyértelműen látszik, hogy az maga az AliExpress, Régi motoros képein "global sellers" szerepel.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 9:28 /

A Choice azt is jelenti, hogy ali-s központi raktárból szállítják. Nem bárhonnan lehet összeszedni a 3 terméket, hanem az ilyen opciósból. Ezért kell konkrét link...abból talán kiderül, hol a bibi.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:33
(#) elektroncso hozzászólása Sze, 21:21 /

Megsemmisített csomag

Üdv!
Rendeltem mágneseket az Aliról már vagy másfél hónapja. Több mint három hete beérkezett a csomag Magyarországra, azóta ül a csomag a VÁM-on az Ali nyomkövetője szerint. Ma kaptam az értesítést az Ali nyomkövetős oldalától, hogy
Idézet:
„Export customs clearance failed. Contains prohibited items. Items destroyed.”

Tehát tiltott valami volt a csomagban és megsemmisítették. A csomagban 100db kisméretű (10x50x2mm) neodínium mágnes volt. Most tényleg nem lehet mágnest venni? Nem az elbukott 1500Ft mert az nem érdekel, csak kellett volna egy jövőbeli szélgenerátoros projekthez.
Tud erről valaki valamit?
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 21:30 /

Ha nincs mágnesesen árnyékolva a csomag, akkor a mágneses tér veszélyes lehet a szállító járműre (is). Legalábbis ez a hivatalos hozzáállás.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 23:04 /

Ezt csak azért nem tudom elfogadni mert a csomag bejött az országba tehát a szállítás nagyrésze megtörtént. Figyelembe véve, hogy majd három hétig jött kínából gyanús hogy vonaton hozták nem repülőn.
Az hogy múltkor a dpd-s futár égő cigivel a szájában kereste a csomagom a futárkocsi csomagterében, meg ott pöckölte le a hamut a végéről az nem veszélyezteti a szállító járművet...
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 7:23 /

Azt írtad "export customs" az még a kivitelkor van, az országba még nem érkezett be a csomagod. Egyébként meg én is rendeltem már mágnest, ugyan apróbbat, de az megérkezett minden gond nélkül.
(#) elektrorudi válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 18:53 / 1

Azért kíváncsi lennék, hogy a mágnesboltba hogyan szállítanak árut? Egy-egy szállítmny nyilván nem 100db kis mágnesből áll. Ha csak egy fél köbméternyit szállítanak egyszerre, az úton a szomszédos autót is magához rántja.
Én egyszer vettem a boltban két kis hasábot (10x10x40mm). Hiába mondták, hogy kesztyű, meg vigyázzak, meg minden, csak sikerült egy jó kis vérhólyagot összehoznom.
(#) pipi válasza elektrorudi hozzászólására (») Csü, 19:04 /

Rövidzárat tesznek rá Mágneses rövidzárat
(#) proba válasza elektrorudi hozzászólására (») Pé, 7:41 /

ilyenekkel
A hozzászólás módosítva: Pé, 7:43
(#) Alkotó hozzászólása Pé, 9:04 /

Kínai rendelések terhei

Szándékosan kerülöm a kulcsszavakat, mert a felső sárga fejléc büntetéssel fenyeget.
Kérdezem a moderációt, miért tilos említeni a vásárlásra rakódó terheket abban a témában, ami kifejezetten az ilyen irányú vásárlások megbeszélésére van kitalálva?
Kérdezem a tájékozottabb fórumtársakat, mit lehet tudni a holnaptól (vagy már mától) érvénybe lépő (talán 3 EUR/termékfajta) "rárakódásról"? Ha valaki rendel 10 fajta tranzisztort, akkor neki 10-szer kell megfizetnie a többletet? Vagy ha rendelek 3 fajta panelt, ami egy szép kis egységcsomagban van, akkor ott hányszor jelentkezik a díj?
(#) uniman válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 9:37 /

"Egyelőre rengeteg a kérdés, és még mindig sok az egymásnak ellentmondó információ."
Előre kár okoskodni...bizonyára az érintett webshoppok tarsolyában is lehet néhány nempublikus megoldás.
(#) user1914 válasza uniman hozzászólására (») Pé, 9:39 /

Majd kitteket árulnak, egyként.
(#) Inhouse válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 10:09 /

A kérdés az, hogy mi alapján lesz egy webáruház 3. országbeli? A székhelye, a weboldal bejegyzésekor megadott céges cím, vagy ahonnan a termék érkezik? Nem vagyok benne, hogy az IOSS mi alapján és hogyan működik, lehet, hogy ez magában eldönti a kérdést. Rengeteg raktáruk van már EU országokban, köztük Magyarországon is ezeknek a cégeknek. Ha egyszer a termék már EU országban van, akkor kellett-e már valamilyen vámolásnak történnie? Akkor onnan már nem vonatkozhat rá ez a tétel... A nálunk pár éve bevezetett postai "VÁM" részt is kiküszöbölték viszonylag hamar, manapság már fel sem merül ez az utólagos költség. Az is igaz, hogy valamennyire ott is emelkedtek az árak közben.
A csomagonként 3€ még beleférhetne, de a"termékkategóriánként" (az itt linkelt PDF-ben viszont tételenként, az még durvább) az már kiüti a költséghatékonyságot.
A "lényeg a fogyasztók védelme" szövegrész meg engem üt ki...
Az onnan rendelt apróságok egy része a helyi kereskedőknél nem is fellelhető. Ami igen, az meg ezzel kb. azonos árba kerülne. A különbség, hogy itthon vásárolva másképpen oszlanak el a részköltségek, itt a kereskedelem és az esetleges csomagküldés díja nyeli el a jelentősebb részét, a kínaitól meg majd az új EU-s vámdíj. A "fogyasztói védelem" legtöbbször semmit sem ér...eltörölték azt a tételt, hogy a termékhez az eredeti nyelvűvel azonos minőségű/részletességű magyar nyelvű tájékoztatót kell adni, max egy google fordítóst kapunk, vagy azt sem. A kínai termékeket is forgalmazó magyar cégek garanciás ügyintézése sem sokkal jobb, de legalább drága a termék.
Kíváncsi leszek, hogy miként fog ez alakulni. Nem hinném, hogy egy Temu vezetőség hagyná leapadni ezt a bevételt, főleg úgy, hogy pl. Magyarországon is nemrég építettek kisváros méretű raktárkomplexumot. Szerintem már előre gondolkodtak (remélem), hiszen már korábban is volt szó erről vámolásról.
Nekem feltűnt az is, hogy mostanában a kínai csomagok rekordidő alatt érnek ide, ez is valószínűsíti, hogy ez egyébként elképesztő logisztika mellett már jelentős részt kapnak a hozzánk közelebb létesült központi raktárak.
(#) Bakman válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 11:23 /

Termékkategóriánként. Három zokni, három póló -> +6 €. Öt póló -> +3 €.
(#) Alkotó válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 11:35 /

Több minden is szóba került itt most, de szerintem a szándék teljesen világos, a "kínai" holmikat meg akarják drágítani. És ha a szándék világos, akkor ahhoz meg lehet találni a szabályozást. Ez egy automatikusnak tervezett rendszer, ami minden csomag, minden számlázott tétele után kiveti a 3 EUR+ÁFA díjat, mindenféle vizsgálódás és eljárási procedúra nélkül. Valószínűleg az ÁFA-hoz hasonlóan, már a rendeléskor ki fogjuk ezt is fizetni, azaz nem lesz egyéb adminisztráció, csak az árúk ára fog ennyivel növekedni.
Ha az eladók próbálnak trükköket találni a megkerülésre, akkor a világos szándékot követve ezeket könnyedén elsöprik néhány rendelettel, vagy a meglévők finomításával.
Tehát a szándék, az akarat a lényeg.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 11:38 /

Nincs szó kategóriáról, egyértelműen tételsorokra vonatkozik.
Idézet:
„...ez nem csomagonként, hanem tételenként értendő, egy árunyilatkozaton belül minden egyes tételsor után külön fizetendő.”
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:39
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 11:53 /

Termékkategóriánként: Bővebben: Link.
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 12:10 /

Ebben nem tudok igazságot tenni, az én forrásom mást ír, és szinte biztos vagyok a saját álláspontom helyességében (majd a Magyar Közlöny pontot tesz az i-re).
A termékkategória nem tűnik reálisnak. Termékkategória például a "ruhanemű", "élelmiszer" stb. Ezzel szemben a szándék az, hogy ha veszel 3 fajta ruhát, mondjuk 5 zoknit, 2 inget, és egy nadrágot, akkor soronként terhelje ezeket 3 EUR+ÁFA, azaz ezt a vásárlást összesen 9 EUR+ÁFA.
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 12:44 /

Pedig termékkategória, de az árunyilatkozat tételsora is igaz, mivel a vámárunyilatkozat minden tételsora egy termékkategóriát tartalmaz, nem pedig a termékeket külön külön
(#) moltam hozzászólása Pé, 13:40 /

Át nem vett csomag

Helo.
Két sikertelen kísérlet után visszaküldte a feladónak az alis csomagom az expressone. Az elsőnél nem vettem észre hogy bárki hívott volna, a csomagkövetésben is címzett ismeretlen hiba szerepelt. A másodiknál 5 napra rá az én hibám volt, nem vettem fel. Elvileg már a budapesti raktárban jár, reggel kilenc óta hívogatom az ügyfélszolgálatot de esélytelen hogy kapcsoljanak valakit. Menthető még a csomag vagy annyi neki?
(#) proba válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 13:42 /

Azt gondolom, a gyakoribb rendeléseket nagy tételben be fogják hozni EU-s raktárakba, kifizetik a hozzá tartozó adókat. A ritkább dolgokat meg újra árazzák. Számomra inkább az a kérdés, amit tegnap megrendeltem, és a jövő hónapban jön meg, azt hogyan adóztatják?
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Pé, 13:48 /

Mint ahogy mindig, most is az van, hogy megannyi kérdés van, de ezekre nincs válasz, pedig minden média igyekszik belefolyni a dologba. Csak éppen még jobban összekavarják a dolgokat, mint a fúrt kutaknál évek óta...
(#) Lacika válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 15:20 / 1

Magyarországon még nincs fent a vám vagy pénzügyiek honlapján? Szlovákiában már felraktak egy sajtóközleményt róla, de az is olyan, hogy nem ad választ minden kérdésre...
Mellékelem a Google fordítást.
(#) Bakman válasza Lacika hozzászólására (») Pé, 18:50 /

Idézet:
„Magyarországon még nincs fent a vám vagy pénzügyiek honlapján?”
Jó volt a kérdés. Hivatalos oldal: NAV - Megjelent az EU-rendelet, július 1-től hatályba lép a 3 eurós...zabály

Egyértelműen le van írva, termékkategóriánként 3 €.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 19:48 /

Igen...de egy ismerősöm egy raktárban (Mo-n) melózik, ahová konténerben érkeznek a Temu-s csomagok . Ott szétválogatják raklapokra a melósok és küldik tovább. Ha ott kap új címzést, akkor már bármi lehet...
Következő: »»   265 / 266
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem