Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1287 / 1289
(#) img válasza beretiisty66 hozzászólására (») Szo, 17:54 /

(#) beretiisty66 válasza img hozzászólására (») Vas, 13:29 /

Köszi feldobtam
(#) img válasza beretiisty66 hozzászólására (») Vas, 13:30 / 1

Igen, pont most láttam. Bízom benne, hogy hasznára lehet valakinek.
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Vas, 19:41 /

Tudsz esetleg segíteni, hogy a "Sony Watchman FD-30" video bemenete tud-e fogadni hangot is a video bemenetén vagy kizárólag csak képet?
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 19:53 /

Ha egy darab RCA, akkor nem.
Mutasd a bemeneteket.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:55
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:56 /

Pontosabban egy Jack aljzat van az oldalán, de hangot nem sikerült beadnom neki, ha megkíséreltem, akkor csak hullámosabb lett a kép, mikor megszólalt valami a hangsávban, RF jellel pedig csak zaj volt a kép mellé, hang nem.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 20:06 /

Dereng valami ilyexmi egy regi akkus TV-ről, az antennajelet valami JACK-bemenetre alakitotta. De
-egyrészt: ez iszonyat reg volt
-masreszt: ezt SEM itt kellene.
Van ennek a dolognsk sajat témája
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 20:49 /

Ha jól tudom, az nem kompozit VA bemenet, hanem RF bemenet. Tehát TV modulátorról tudod bevinni a hangot is és a videó jelet is, a legegyszerűbben ilyen csatlakozón keresztül. Azért van egy csatlakozó rajta.
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:49
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Vas, 20:51 /

Ha abba a Jack csatlakozóba csatlakozok, akkor átvált "bemenetre" és kompozit video jelet jelenít meg jelenleg is ‒ a csatlakozó felirata "VIDEO". Csupán hangot nem sikerült beadnom a kép mellé.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Vas, 20:57 /

Igen, ilyesmi volt.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:00
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 21:02 /

Adj neki RF jelt. Pl: regi TV-játékról.
De: lehetne már vegre a saját témájában ezt?
Ez valami találkozós topik...
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:04
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Vas, 21:09 /

Akkor abbahagyom.
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Hé, 7:55 /

Átviszem a témát a "TV hiba" topikba, ott folytassuk.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Hé, 8:13 /

Sony Watchman FD-30

A találkozós topikban kezdett témát hoztam át ide, hogy ne ott OFF-oljuk szét a topikot. Ebből a kérdésemből indult a dolog.
Szóval, van a (címben szereplő) készülék oldalán egy "VIDEO" jelölésű Jack bemenet, de ezen nem sikerült hangot is beadnom, csupán a hang hatására "hullámosodott" a kép. Próbáltam videomagnóval előállított RF jelet bejuttatni az antennán keresztül is, amit ugyan sikerült behangolni, de a hangsávot nem sikerült előteremteni itt sem. Néztem a neten a szervíz manuált ‒ felhasználói manuált nem találtam ‒, de nem sikerült meglelnem benne a bemeneti csatlakozót, hogy választ kaphassak a bekötésére, hogy egyáltalán mit fogad és mit nem.
Tehát a kérdés továbbra is az, hogy hogyan tudnék hangot is bejuttatni a kép mellé ebbe a készülékbe?
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Hé, 8:17 /

Egy ilyennek is nagyon örültem volna (akár a rendes Watchman helyett is), mivel számomra csak a video jel bejuttatása (legalább mono) hanggal együtt a fontos ‒ meg persze a készülék különlegessége.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 9:32 /

10 másodpercnyi Google használat ("Sony Watchman no audio") ezt adta.
A hozzászólás módosítva: Hé, 9:33
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 9:46 /

Biztos nem FD-30A a típusa? Szétszedve láthatod (netes képek is vannak) a "Video IN" csatlakozó hány pólusú, meg a bekötését...de ha nem A/V input van ráírva, akkor az nem véletlen.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Hé, 9:57 /

@img - A linkelt posztban másik modellről van szó, de lehet, hogy itt van a válasz a Jack bemenetre vonatkozóan? Első kép a lehetséges válasz, második kép bővebb magyarázat, harmadik kép pedig erősen elgondolkodtat (bár szerintem amerikai felhasználó írhatta).
Viszont azt nem értem, hogy RF jelnél miért nem került elő a hang a képhez...

@uniman - Ezt délután tudom megnézni a készüléken. Amúgy mi a különbség a "sima" és az "A" típus között?
A hozzászólás módosítva: Hé, 9:57
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 11:08 /

Amúgy van hang csak antennával?
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 11:10 /

"The manual for my FD-30A states that there is only video input, no audio."
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Hé, 11:42 /

Délután fogom tudni folytatni a próbálkozást. Tegnap RF jellel csak a képet sikerült behangolnom, a hang olyan volt, mint mikor nincs adás ‒ nem tudom, hogy gyárilag milyen norma szerint lehet hangolva.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Hé, 11:45 / 2

Próbáltam keresni, de csak szervíz manuált találtam, nem tudom, hogy egyáltalán elérhető-e valahol a felhasználói manuál ehhez.
(#) sany hozzászólása Hé, 18:54 /

Alien 3711 TV készülék megmentése

A mai nap megmentettem egy Alien 3711 típusú TV-t a biztos pusztulástól. Annyit sikerült kiderítenem, hogy ezek "tömeg készülékek" és át vannak címkézve másik márkanévre. A paneljén lévő matrica szerint CHASSIS PT-92 16-9 (2002-ben gyártott) TV készüléket tartalmaz, a sorvégtrafó Omega gyártmányú.

A TV-t áram alá helyezve sajnos nem kapcsol be. A főkapcsoló bekapcsolása után a kék LED világít rajta csak. Kattogó hangot nem hallok. De lehet, hogy nincs semmi hibája a TV-nek, csak pl. gyerekzárás? Vagy csak távkapcsolóval kapcsolható be talán? Igaz nyomogattam az előlapon a gombokat ( P+ P- V+ V-), de semmi. A főbiztosíték ép. A készülék panelján nincs égés, beázás nyoma.

Esetleg valamilyen tipikus alkatrész hibát tudok? Tudom sorvégfok tranzisztor első körben és környezete ,mielőtt elkezdem az összes kondit cserélgetni benne.

Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:59
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Hé, 19:29 /

Szia! A sorvégfokozatban, ha zárlat van, többnyire megszakad az RP31 2,2ohmos ellenállás a tápágban. Értelemszerűen a sorkimenőről táplált feszültségek sem lesznek jelen. Ha ez szakadt, csere előtt érdemes átméregetni a végtranzisztort. Maga a sorkimenő is szokott hibás lenni...
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Hé, 19:32 /

Szia! Orega gyártmányú lesz az a sortrafó, amelyek híresek voltak a korai bezárlatosodásra.
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Hé, 21:12 /

Köszönöm, holnap megnézem. Remélem csak valami alkatrész hiba van, nem a sorvég trafó.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 21:12 /

Valóban Orega, elnézést félre olvastam.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 21:45 /

A szerviz manuálból kiolvasható a jackdugó bekötése! Link van róla? Én csak a FD-30A-hoz látok...

FD30A_in.JPG

(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 7:40 /

Köszönöm, ezek szerint az a Jack össze van "butítva" monóba és csak képet fogad.
Van valahol valami trimmer vagy tekeréssel állítható alkatrész, amivel a hangot hozzá hangolhatnám az RF jel képéhez? Úgy tűnik, hogy hangolásra van szükség, hogy előkerüljön a hang is.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 8:31 /

Szia! Ha ez egy alapsávi videóbemenet, akkor az RF-jel csak valami fals folyamat által lesz nézhető. Itt nincs lehetőség hangvivő fogadására.
Következő: »»   1287 / 1289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem