Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Ezzel minden izotópokkal foglakozó labornak rendelkeznie kell, ebbe van benne a behatolás elleni védelem, szabotázsvédelem, lopásvédelem stb.” Minden szabály annyit ér, amennyire betartják, betartatják!!
A mi gépeink egyikének sem kell a védővezető, nincs is hová bekötni. 2x1 mm2, sőt a kis gépekhez 2x0,75 mm2 keresztmetszetű, 3m-es gumikábeleket használok. Ezek vékonyak, lágyak, jól beváltak, de valóban 1-2 évenként cserélgetni kell őket.
Hál istennek az OAH (Országos Atomenergiai Hivatal) nagyon szigorúan betartatja a szabályokat és rendszeresek az ellenőrzések, meg a területen dolgozó emberek átvilágítása is. Büntetett előélet kizáró tényező és folyamatban lévő bírósági ügy is azonnali felfüggesztést von maga után, még akkor is ha mondjuk csak egy szimpla közlekedési baleset miatt van és a két koccanó autós pereskedik egymással.
Otthon elfér, bár felesleges pénzkidobás, meg csak vastagabb és merevebb lesz tőle a kábel.
Munkahelyi környezeteben viszont ahol évente van kisgépellenőrzés az érintésvédelmi felülvizsgáló azonnal megbuktatja a gépet mert kettős szigetelt gépen nem lehet földelt dugvilla akkor sem ha a földelés nincs bekötve. Sőt ezeken a kis kézi elektromos szerszámokon nem lehet szerelt dugvilla sem, csak a a kábellel egybeöntöttet fogadják el. Ez utóbbiban sok műszaki indok nincs, a hozzánk járó ÉV-s sem érti miért jobb az egybeöntött mint a normális szerelt gumírozott dugvilla (miközben meg hosszabbítókat meg lehet szerelt dugó/konnektorral használni nekünk is szinte az összes hosszabbítónk gyártott bent mert a gyáriak nem túl jó minőségűek, ami jó az meg többszörösébe kerül mint két rendes minőségű csatlakozó meg 20m 3x2,5 gumikábel), de mivel előírás így be kell tartani.
-Ha nem kell
-Ha nincs hová bekötni Akkor ugyan minek? Mert van péz lóvéra?
Ezen mindig eltátom a számat.
Ha egyszer megfelel az előírásoknak a szerelhető dugó (azért árulják a boltban), akkor miért nem felel meg, ha felteszem a (tönkrement) egybeöntött helyett?. Mindenesetre: én is már többet szereltem fel a megégett egybeöntött helyére. Akár kínai, akar vietnami -a szereltek NEM égtek még meg... A hozzászólás módosítva: 10:27
Amikor a megvett eszköz mellé (pl. monitor) ha kell, ha nem csomagolták a tápkábeleket, azokat nem dobáltuk ki, van belőle egy rakással. Cserébe időnként szétvágunk egy-egy darabot, ha kell valaminek a vezetékét pótolni
Újrahasznosítás...
Tartok tőle, hogy ugyanaz a szabály, amiről szó volt -a toldást sem engedi. Pedig meg lehet azt jól csinálni.
Mindenesetre én jobb szeretem toldás nélkül. A kézi körfűrészemnek mikor elvágtam a madzgáját, hát tettem rá 1,5-ből 2 métert, szerelhető dugóval. (Az 1,5-ös nem is mászik alá. Valahogy merevebb) A hozzászólás módosítva: 12:02
Nem toldás - csere
Vég levág, s máris van egy előre öntött csatlakozós darabom.
Nem gondolnám, hogy ettől menne tönkre az államháztartás. Egyébként az általam linkelt oldalon van kéteres is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Újrahasznosítás...
Vég levág, s máris van egy előre öntött csatlakozós darabom.